Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - KINGSPAN: Crestere de 10% estimata pe piata de panouri termoizolante, in 2021
KINGSPAN: Crestere de 10% estimata pe piata de panouri termoizolante, in 2021
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 04 Oct 2021 06:25
Piata locala de panouri termoizolante a inregistrat o crestere de 10% in prima jumatate a acestui an, comparativ cu perioada corespunzatoare din 2020, mentinerea unei activitati sustinute pe piata constructiilor industriale fiind principalul motor al dezvoltarii, potrivit lui Nicu Mocanu, Country Manager al Kingspan Romania, unul dintre principalii producatori din domeniu.
"Anul 2020 a fost foarte bun, iar trendul de crestere s-a mentinut pe toata perioada. In prima parte din 2021 am avut o evolutie de 10% fata de intervalul corespunzator al anului trecut si estimam ca piata isi va continua traiectoria pozitiva si in 2022", a declarat managerul. 
In acest context favorabil, in primele sase luni din 2021 Kingspan Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 8 milioane de euro. Pentru intregul an in curs, Nicu Mocanu estimeaza ca va fi depasit nivelul de 15 milioane de euro realizat in 2020.
"Ca toate companiile, si noi am fost afectati de pandemia de Covid-19, dar am reusit sa trecem cu bine peste aceasta situatie si sa crestem in continuare business-ul. Cererea de panouri fata de anul trecut a fost mare, dar structura cererilor a ramas aceeasi, panouri cu Quadcore, cu IPN si panouri cu vata minerala, la care se adauga usi si diverse accesorii. Estimam ca vom depasi cifra de afaceri de 15 milioane de euro pana la sfarsitul anului, fata de 2020 suntem in crestere cu peste 20%", a precizat Nicu Mocanu.
In aceasta perioada, Kingspan Romania furnizeaza sisteme de inchideri pentru depozite logistice, dar si pentru diverse proiecte de centre comerciale, showroom-uri, unitati de productie, service-uri, acoperind, practic, intreaga gama de constructii industriale si civile. "Kingspan a fost, este si ramane un trendsetter pe piata constructiilor industriale. Inovam si investim in solutii noi, ecologice, cel mai recent program in care ne implicam fiind «Planet Passionate», initiativa lansata la nivel de grup pentru reducerea carbonului la zero atat in cadrul productiei, cat si prin produsele noastre", a mai spus managerul Kingspan Romania.
In ceea ce priveste inflatia care afecteaza intreaga piata de constructii, acestea au impact major si asupra productiei companiei. 
"Cresterile de pret sunt la nivel mondial, la producatorii de materii prime, si nu le putem influenta si nici nu putem sa estimam exact care va fi trendul in viitor. Gestionam local aceasta situatie prin discutii cu partenerii nostri si incercam sa gasim solutii pentru fiecare situatie. In ansamblu, consider ca piata locala este suficient de matura pentru a absorbi aceste majorari si, spre deosebire de perioada posterioara crizei din 2008-2009, economia este mai stabila, exista bani in piata si companiile nu si-au blocat investitiile", concluzioneaza Nicu Mocanu.
***
Kingspan Romania este parte a grupului irlandez Kingspan, lider global pe piata de sisteme izolatoare de inalta performanta. Grupul detine peste 130 de unitati de productie in 60 de tari din intreaga lume si a realizat vanzari anuale de 4,6 miliarde euro in 2020. Activitatea grupului este puternic orientata catre realizarea de constructii durabile si cu eficienta energetica sporita si in ultimul an a dus o politica centrata pe achizitii, in 2020 integrand in structura divizia Steel de la grupul TeraPlast, ce include companiile TeraSteel SA, TeraSteel DOO Serbia si Wetterbest SA. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
CDS
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ness project
Ubitech
rigips
CONCEPT STRUCTURE
viarom
noark
FRONTALE
quadratum
theda mar

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander