Agenda Constructiilor
Joi, 28 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - MEA METAL APPLICATION exporta peste 90% din totalul productiei
MEA METAL APPLICATION exporta peste 90% din totalul productiei Imprimare Email
Hale & Structuri metalice Publicat de Simona Ene 20 Iul 2012 08:26
Tiberiu Leitner-Dobi (46 de ani);
Functia/Firma: Country Manager, Mea Metal Application;
Experienta profesionala: 10 ani in domeniul productiei sistemelor metalice pentru constructii.
 
Societatea Mea Metal Application (din municipiul Dej, judetul Cluj), in calitate de subsidiara autohtona a holdingului Mea Meisinger AG - Germania, a realizat in 2011 o cifra de afaceri de doua milioane de euro. Pentru 2012, este preconizata o crestere de minimum 30% a incasarilor, mai ales ca, in ultimii trei ani, firma a inregistrat majorari anuale medii cu 20% ale cifrei de afaceri. In pofida faptului ca livrarile din intervalul ianuarie-iunie a.c. nu au consemnat o dinamica deosebita, conducerea firmei si-a propus sa se implice in cat mai multe proiecte de constructii industriale, in cadrul carora se utilizeaza sistemele metalice din portofoliu, mai ales ca domeniul specific se afla printre primele ce s-au inscris pe un trend ascendent, urmand cresterea moderata a pietei autohtone de constructii in primele sase luni din 2012.
 
- Cum este structurata activitatea companiei pe plan intern?
- Compania noastra a demarat productia pe plan intern, in unitatea de fabricatie din Dej, la finele anului 2007, devenind prima fabrica de gratare metalice zincate din tara. Pana in prezent, capacitatea de procesare a ajuns la circa 60 de tone de sisteme/luna, acestea fiind distribuite prin marketing direct sau reprezentanti, sistemul de livrare prin intermediul dealerilor nefiind  eficient in cazul nostru. De asemenea, am considerat ca trebuie sa ne readaptam comenzile pentru Romania (acestea reprezentand doar 10% din total), diferenta de sisteme fiind livrata catre export. In prezent, compania noastra onoreaza comenzi in Europa (90% din productia totala), principalele state in care sunt livrate produsele fiind Germania si Cehia, de unde se comercializeaza in alte tari.
 
- Care este strategia de dezvoltare a grupului in intervalul urmator?
- In prezent, produsele din portofoliul grupului din care facem parte sunt recomandate pentru aplicatii atat in sectorul constructiilor industriale (in special in cadrul centrelor logistice, la hale, fabrici, confectii metalice etc.), cat si in industria tamplariei, automobilelor sau transporturilor. Astfel, in intervalul urmator, pe langa diversificarea gamei de gratare si scari metalice industriale existente, ne-am propus dezvoltarea unor sisteme noi, ce ne pot permite accesarea noilor piete. De asemenea, avem in vedere extinderea unor canale adiacente de desfacere si incheierea unor parteneriate strategice si colaborari cu alte societati, in scopul consolidarii pozitiei pe plan european si al cresterii competitivitatii grupului.
 
- Cum percepeti oscilatiile sectorului autohton de constructii?
- Pe fondul scaderii cu aproape 80% a investitiilor, estimam ca in ultimii trei ani piata autohtona de constructii a inregistrat un declin puternic. In perioada viitoare, perspectivele de crestere a acesteia nu sunt foarte optimiste, in pofida deficitului foarte mare - in special in domeniul infrastructurii - al Romaniei fata de alte state din Uniunea Europeana si disponibilitatii finantarilor din fonduri nerambursabile, pe care, insa, nu le valorificam la potential maxim. Pe plan regional, in prezent nu este anuntata nicio investitie importanta, iar in zona Clujului, dupa retragerea companiei Nokia din tara si anuntul cu privire la prezenta firmei Bosch, nu au mai fost lansate proiecte noi. Consider ca, daca ar exista disponibilitate si un interes sporit din partea autoritatilor de resort, pe plan autohton mediul de afaceri si relatiile comerciale ar putea fi imbunatatite. Din 2013, in conditiile in care puterea executiva va avea un mandat de patru ani si ar putea adopta viziunea sau exemplul statelor europene dezvoltate, am putea spera la o redresare pe toate planurile.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMALLBIMhiltiVideoConfAC-iulman and machine
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
theda mar
leviatan
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
grundfos
CDS
viarom
MAKITA
noark
BALTIC
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
BA 2023
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica