Agenda Constructiilor
Joi, 23 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - MEA METAL APPLICATIONS: Dublare a pietei de grilaje, pe termen mediu
MEA METAL APPLICATIONS: Dublare a pietei de grilaje, pe termen mediu
Hale & Structuri metalice Publicat de Ovidiu Stefanescu 28 Iul 2015 09:41
 Compania Mea Metal Applications este unul dintre cei mai importanti producatori de gratare metalice din Romania, beneficiind de experienta de peste 120 de ani a grupului Mea Meisinger, din care face parte. In Romania, firma detine o unitate de productie cu o capacitate de 160 tone/luna, amplasata in localitatea Dej. In continuare, Nicu Dogaru, director de vanzari al companiei, ofera detalii despre activitatea curenta.
 
 
 
- Cum a evoluat societatea in ultima perioada, din punct de vedere financiar?
 
- Am reusit sa crestem de la an la an alaturi de partenerii nostri, astfel incat, in 2014, am ajuns la o cifra de afaceri de 3,7 milioane de euro. Pentru primul semestru a.c., ritmul de crestere s-a mentinut la acelasi nivel, iar semnalele pozitive venite dinspre sectorul constructiilor ne indreptatesc sa consideram ca in 2015 vom obtine un avans similar celui din anul anterior. Revenind la rezultatele din 2014, analiza structurala indica faptul ca aproape un milion de euro a fost realizat din livrari catre parteneri activi pe piata locala (cu 25% mai mult fata de exercitiul financiar precedent), diferenta fiind constituita din vanzari la export.
 
- Care sunt principalele canale de distributie utilizate?
 
- Avand in vedere specificul productiei noastre, ne adresam mai ales antreprenorilor de constructii metalice, precum si companiilor specializate in productia si instalarea de rafturi pentru sectorul logistic. Practic, 90% din livrari se realizeaza prin parteneriate directe cu astfel de societati, iar o mica parte din cifra de afaceri este obtinuta prin vanzari de tip "ex works", adresate in principal clientilor care achizitioneaza marfuri de dimensiuni standardizate, pentru lucrari de mica amploare.
 
- Detaliati strategia de dezvoltare pe termen scurt si mediu.
 
- In urma analizei atente a pietei careia ne adresam am ajuns la concluzia ca potentialul de dezvoltare a acesteia este destul de mare, chiar daca in viitorul apropiat cresterile s-ar putea sa fie mai timide. Acesta este motivul pentru care am realizat deja o investitie totalizand circa un milion de euro, ce vizeaza constructia unei noi hale de productie si echiparea ei corespunzatoare, in vederea dublarii capacitatii pana la 320 tone/luna. De asemenea, unitatea va include o baie proprie de zincare, ceea ce va determina ca termenele de livrare sa se scurteze pana la doua saptamani de la inregistrarea comenzii, de la 3 - 5 saptamani cat sunt in prezent. In ceea ce priveste evaluarile pe termen mediu, suntem convinsi ca piata pe care activam are sanse reale de a-si dubla volumul.
 
- Ce dificultati intampinati in fluxul operational?
 
- Cele mai multe probleme sunt legate de sincopele aparute in procesul de achitare a creantelor, cu toate ca partenerii nostri sunt, de regula, companii de mare calibru si cu o bonitate indiscutabila. In ceea ce priveste concurenta, din fericire domeniul nostru are o structura de oligopol, fiind dominat de cinci companii avand cote cuprinse intre 10% si 25%. Situatia respectiva determina ca derapajele de tipul competitiei neloiale sa fie aproape inexistente.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMRAWLPLUGhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
concelex
leviatan
rigips
siniat
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
noark
strabag nivel 1
CDS
quadratum
Ubitech
viarom
MAKITA
theda mar
konsent
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander