Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - METIGLA: Acoperisuri fotovoltaice pentru cladiri industriale, logistice si comerciale
METIGLA: Acoperisuri fotovoltaice pentru cladiri industriale, logistice si comerciale
Hale & Structuri metalice Publicat de AG&F 28 Nov 2023 11:08
Metigla este alegerea sigura pentru acoperisurile fotovoltaice. Panourile sandwich cu miez din vata minerala, produse la fabrica de la Ceptura, au cea mai inalta clasificare europeana de foc

Metigla este compania care ofera solutii solutii complete pentru acoperis si isi propune sa fie un nume sinonim cu excelenta si inovatia. Cu un angajament constant fata de calitate, o echipa dedicata in vanzari si aproape patru decenii de experienta in piata de profil, Metigla redefineste constant standardele industriei. Pentru a sustine tranzitia globala catre surse regenerabile de energie si scaderea emisiilor de carbon, tot mai multa energie verde este produsa in Romania prin instalarea panourilor fotovoltaice pe acoperisul cladirilor cu destinatie industriala, comerciala sau logistica. Pe masura cresterii acestui tip de investitii, este pusa in discutie siguranta ocupantilor si bunurilor in cazul unui incendiu, ca prioritate a companiilor ce utilizeaza zi de zi acest tip de solutii de productie a energiei regenerabile. 
 
Consolidarea sustenabilitatii: panourile termoizolante Metigla cu rezistenta la foc, pentru acoperisurile fotovoltaice din Romania
In anul 2023, tara noastra a experimentat o crestere semnificativa, de 128%, a prosumatorilor, iar puterea instalata a crescut si ea cu 177%, conform datelor ANRE, iar in aceasta ecuatie, 12% din prosumatori sunt agenti economici. Cei mai multi au optat pentru energia produsa cu ajutorul sistemelor fotovoltaice instalate pe acoperisul cladirilor. Aceasta tendinta are la baza dorinta de conservare a mediului, eficienta si independenta energetica, dar aduce cu sine si responsabilitatea de a utiliza materiale sigure si rezistente la incendii, pentru acoperisurile ce produc energie verde. 
In acest context, una dintre cele mai eficiente solutii pentru acoperisul cladirilor cu panouri fotovoltaice sunt panourile sandwich cu miez din vata minerala de la Metigla. Ele nu numai ca ofera performante energetice superioare, in timp ce raman o solutie 100% reciclabila, dar ofera si o rezistenta la foc certificata de pana la 3 ore.
In acest fel, piata panourilor sandwich cu vata minerala si a panourilor fotovoltaice pentru acoperisuri evolueaza in paralel, adaptandu-se la nevoile si preocuparile actuale ale industriei materialelor de constructii. 
 
 
Importanta alegerii materialelor sigure la incendii, pentru acoperisurile cu panouri fotovoltaice
Panourile termoizolante Metigla cu miez din vata minerala se numara printre cele mai sigure solutii pentru aplicatiile in care rezistenta la foc este primordiala, fiind incadrate in cea mai inalta clasificare europeana de foc: A2-s1, D0. 
Clasificarea A2-s1, D0 semnifica faptul ca vata minerala nu numai ca rezista la aprindere si la propagarea flacarii (A2), dar produce si o cantitate minima de fum, iar materialul nu se transforma in picaturi incandescente (s1), in timp ce isi pastreaza natura incombustibila (D0). Acest nivel de performanta in caz de incendiu este crucial in mediile in care siguranta este o preocupare extrema, cum ar fi cladirile industriale, comerciale si proprietatile rezidentiale.
Integrarea vatei minerale in panourile sandwich imbunatateste si profilul general de siguranta al sistemului constructiv. In cazul unui incendiu, proprietatile incombustibile ale vatei minerale contribuie la incetinirea raspandirii flacarilor si la limitarea potentialului de daune suplimentare. Acest lucru este deosebit de important in aplicatii precum acoperisurile cladirilor cu panouri fotovoltaice, unde rezistenta la foc este esentiala pentru protejarea integritatii structurale a cladirii si pentru a oferi siguranta ocupantilor.
In plus, fiind aliniate la codurile si reglementarile stricte din domeniul constructiilor si agrementate inclusiv pentru constructii destinate industriei alimentare, panourile sandwich Metigla, ofera incredere arhitectilor, constructorilor si proprietarilor de imobile, prin beneficii semnificative in termeni de calitate, durabilitate si eficienta termica si energetica.
 
 
Metigla: furnizor cheie pe piata materialelor de constructii pentru zona industriala
Metigla este un partener de incredere pe piata de panouri termoizolante din Romania, prin o serie de atribute unice:
1. Materii prime de calitate superioara: compania acorda prioritate calitatii materiei prime, pentru a garanta durabilitatea si performanta ridicata si sustinuta a sistemelor pe care le produce in fabrica din Ceptura, Prahova.
2. Linie automatizata pentru productia de panouri termoizolante: cu un angajament strategic pentru eficienta, precizie, inovare si durabilitate, Metigla se dedica sa ofere clientilor sai produse de top, stabilind noi repere in peisajul materialelor de constructii industriale.
3. Productie locala incepand din anul 2000: Metigla isi pastreaza angajamentul fata de productia locala, inca de la deschiderea companiei in Romania, iar aceasta abordare asigura cele mai inalte standarde de calitate si contribuie la vitalitatea economica a comunitatii din care face parte.
4. Furnizor de solutii integrate: Metigla exceleaza in calitate de furnizor de solutii complete si consultanta specializata pe proiect, pentru a raspunde nevoilor diverse ale clientilor sai si pentru a asigura parteneriate pe termen lung.
5. Gama variata de culori: pentru a complimenta estetica fiecarui proiect, Metigla ofera o paleta diversificata de culori, care permite o abordare arhitecturala creativa si asigura integrarea perfecta a solutiilor sale in identitatea vizuala a cladirii, adaugand atat functionalitate, cat si atractivitate vizuala.
6. Angajament pentru sustenabilitate: la Metigla, unul dintre pilonii cheie este dezvoltarea si promovarea produselor reciclabile, in concordanta cu viziunea companiei de sustenabilitate si o economie circulara.
In esenta, pozitia Metigla ca partener de incredere pe piata romaneasca a panourilor termoizolante este intarita de angajamentul companiei fata de calitate, estetica si sustenabilitate. Metigla nu doar satisface, ci si depaseste asteptarile clientilor, oferind solutii care se integreaza perfect in aspectele vizuale si functionale ale fiecarei cladiri. Pe masura ce continua sa inoveze si sa promoveze valorile care au pus bazele companiei, Metigla ramane dedicata sa ofere excelenta in industria panourilor termoizolante.
***
Metigla este o afacere de familie pornita in urma cu 40 de ani in Belgia, iar pe piata din Romania este prezenta din anul 2000. Cresterea organica si continua a portofoliului de produse si servicii se bazeaza pe inovatie, calitate premium, pasiune si sustenabilitate.
Portofoliul companiei ofera solutii pentru inchideri metalice de cea mai inalta calitate, pentru proiecte industriale, rezidentiale, dar si pentru fatade si drenaj al apei pluviale de pe acoperis. Metigla este prezenta si in Belgia, Franta, Olanda, Luxemburg si Congo.
 
ALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
Arduro
quadratum
konsent
Acvatot 2019
leviatan
strabag nivel 1
CDS
concelex
noark
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
MAKITA
ness project
theda mar
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
Ubitech
SSAB
rigips
viarom

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander