Agenda Constructiilor
Marti, 31 Ianuarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - SSAB estimeaza o crestere a cererii de otel de inalta rezistenta
SSAB estimeaza o crestere a cererii de otel de inalta rezistenta
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 29 Aug 2017 12:46
Vanzarile raportate de grupul metalurgic suedez SSAB, ce include si divizia Ruukki Construction, au crescut cu 20% in primele sase luni din 2017 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 32,85 miliarde coroane suedeze - SEK, echivalentul a circa 3,44 miliarde euro. Conform datelor companiei, in semestrul intai al acestui an SSAB a transportat circa 3,5 milioane de tone de otel, nivel similar celui din intervalul de referinta, productia mentinandu-se, de asemenea, la cotele din prima jumatate a lui 2016. Totodata, profitul operational al perioadei s-a situat la 1,9 miliarde SEK (circa 200 de milioane de euro), majorandu-se de aproape cinci ori fata de nivelul de 399 milioane SEK (41,8 milioane de euro) realizat in intervalul ianuarie-iunie 2016.
La o baza de raportare trimestriala, veniturile totale inregistrate de grupul SSAB s-au plasat la 17,11 miliarde SEK (1,8 miliarde euro) in intervalul aprilie-iunie 2017, in crestere cu 18,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in contextul unui profit operational net de 1,2 miliarde SEK (125,8 milioane de euro).
"Imbunatatirea semnificativa a profitului operational din trimestrul al doilea s-a datorat cu preponderenta majorarii preturilor din cadrul SSAB Europa si SSAB America. Divizia de oteluri speciale (SSAB Special Steels) a contribuit, de asemenea, la cresterea castigurilor, datorita unei mai bune utilizari a capacitatilor de productie si cresterii numarului de transporturi. Totusi, performantele mai bune ale acestui segment au fost anulate partial de intreruperea productiei la combinatul siderurgic din Oxelösund (Suedia). In primele trei luni ale acestui an, Hybrit, initiativa noastra pe termen lung pentru o industrie metalurgica sustenabila fara fosili, a primit suport financiar de la Agentia Suedeza de Energie (Swedish Energy Agency) si, in al doilea trimestru an stabilit un joint-venture cu grupul minier suedez LKAB si cu compania energetica Vattenfall pentru a continua proiectul", a declarat Martin Lindqvist, CEO al grupului SSAB.
In ceea ce priveste divizia Ruukki Construction, ce a raportat afaceri de aproximativ 5 milioane de euro in Romania in 2016, vanzarile totale ale acesteia au cumulat 2,66 miliarde SEK (circa 280 milioane de euro) in prima jumatate a acestui an, in crestere cu 12,2% fata de aceeasi perioada din 2016.
 
Crestere de aproape 5% a productiei globale de otel brut
Conform datelor Asociatiei Mondiale a Otelului (WSA), productia globala de otel brut din primele cinci luni ale anului in curs s-a situat la 695 milioane de tone, in crestere cu 4,7% fata de aceeasi perioada din 2016. Productia din China s-a majorat cu 4,4%. In ceea ce priveste activitatea din zona euro (EU-28), nivelul productiei s-a majorat cu aproximativ 4%, ritm consemnat si pe piata de profil din America de Nord.
"Cererea din America de Nord s-a mentinut la un nivel relativ optim in trimestrul al doilea al acestui an. S-au consemnat incertitudini pe piata din SUA, ca urmare a anchetei Section 232 de pe piata otelului, care a blocat temporar productia locala, ceea ce ar putea genera, in perioada urmatoare, o majorare a importurilor de otel realizate de SUA. In Europa, cererea s-a mentinut pe un trend ascendent favorabil in trimestrul al doilea, in special datorita revigorarii economiei continentale. Volumele de importuri au crescut, concomitent cu stocurile distribuitorilor", se arata in analiza SSAB asupra datelor WSA.
In ceea ce priveste preturile de comercializare a otelului, cotatia placilor grele din America de Nord a scazut in perioada aprilie-iunie 2017, dupa o crestere semnificativa in primele trei luni ale anului. In Europa, pretul aceluiasi sortiment a crescut in prima parte a trimestrului al doilea, dupa care s-a redus din nou. In cazul benzilor din otel, cotatiile de pe piata europeana au scazut in al doilea trimestru. In China, preturile benzilor si placilor grele de otel au fluctuat in intervalul analizat. Dupa ce au scazut in aprilie a.c., acestea au revenit pe un trend ascendent treptat in iunie si iulie 2017.
Previziunile pentru trimestrul al treilea al acestui an indica o stabilizare a cererii din America de Nord si din Europa, cu incetiniri sezoniere ale ritmului de evolutie. Totodata, managerii SSAB se asteapta la o majorare a cererii de otel de inalta rezistenta.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMMESENBURGman and machineTERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A apărut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
hilti
viarom
leviatan
BALTIC
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
strabag nivel 1
leviatan
BMI_Icopal
CELCO 2020
rigips
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023