Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - TERAPLAST incheie un acord cu Kingspan Group pentru vanzarea diviziei Steel
TERAPLAST incheie un acord cu Kingspan Group pentru vanzarea diviziei Steel
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 27 Iul 2020 05:09
Grupul TeraPlast, cel mai mai producator roman de materiale de constructii, anunta incheierea unui acord cu Kingspan Group in vederea vanzarii diviziei Steel. Tranzactia vizeaza intreaga participatie a TeraPlast SA (compania-mama a grupului TeraPlast) in subsidiarele TeraSteel SA, TeraSteel DOO Serbia si Wetterbest SA.
"Istoria grupului nostru este marcata de proiecte ample de dezvoltare atat a portofoliului de produse, cat si a celui de business-uri. Aceasta tranzactie va aduce plus valoare pentru actionarii nostri, printre care se numara cele mai mari fonduri de pensii din Romania. Totodata, arata si faptul ca actiunea TRP este subevaluata chiar si la capitalizarea actuala. Finalizarea ei va marca pentru TeraPlast un nou inceput, la fel ca multe altele in cei 125 de ani de istorie. Ca si pana acum, vom continua sa ne dezvoltam si sa ne extindem business-ul. Divizia Steel a grupului TeraPlast se afla in fata unui nou inceput alaturi de liderul mondial in domeniu", a declarat Alexandru Stanean, CEO TeraPlast.
Acordul incheiat de TeraPlast cu Kingspan Group este supus unor conditii suspensive obisnuite de implementare, inclusiv la aprobarea de catre organismele de concurenta relevante. Tranzactia va fi supusa aprobarii finale a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor TeraPlast.
Valoarea diviziei Steel este estimata la 410 milioane de lei, iar pretul final va fi stabilit prin ajustarea acestei valori cu datoriile nete si capitalul de lucru, in baza unei formule agreate. Tranzactia nu include plata in participatii sau alte instrumente financiare si nu determina schimbari in structura actionariatului TeraPlast.
TeraSteel este liderul pietei de panouri sandwich din Romania si, impreuna cu TeraSteel Serbia, este unul dintre exportatorii de top in piata EEC (Europa Centrala si de Est). Wetterbest detine a doua pozitie pe piata de tigla metalica din Romania.
Divizia Steel a generat 578 milioane de lei din cifra de afaceri consolidate a grupului TeraPlast in 2019 si a contribuit cu peste 50 milioane de lei la EBITDA grupului.
Kingspan este activ in Romania prin compania Joris Ide, producator de sisteme pentru hale, panouri termoizolante si tigle metalice, ce detine o fabrica in Buzias (judetul Timis). In 2019, Joris Ide a realizat o cifra de afaceri de 150,8 milioane de lei, in crestere cu 15% fata de nivelul de 131,3 milioane de lei din 2018, avand circa 100 de angajati.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
rigips
leviatan
CDS
EDIT-Structural
ness project
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
viarom
theda mar
Ubitech
concelex
MAKITA
noark

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander