Agenda Constructiilor
Sambata, 25 Mai 2019
CATERPILAR
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - WETTERBEST: Vanzari de 30 milioane de lei in primele patru luni ale anului
WETTERBEST: Vanzari de 30 milioane de lei in primele patru luni ale anului
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 01 Iun 2016 12:58
Grupul Wetterbest a inregistrat o cifra de afaceri de circa 30 milioane de lei in perioada ianuarie-aprilie 2016, in crestere cu 36% fata de aceeasi perioada din 2015. Potrivit datelor firmei, la vanzarile raportate au participat toate cele trei companii din grup: Depaco (producator de tigla metalica, tabla cutata si sisteme de drenaj), Polnebo (importator de folii, membrane, suruburi si ferestre de mansarda) si Cortina (producator si distribuitor). Evolutia vanzarilor s-a datorat atat cresterii cererii, cat si vremii favorabile constructiilor si lansarilor de produse noi. In 2015, compania a lansat pe piata tigla metalica Wetterbest Gladiator, acoperisul plan Wetterbest Click si tabla cutata W60.
"In acest an ne dorim sa fim mai eficienti. Inca din 2015 am demarat un proces de reorganizare a fluxurilor interne. De asemenea, am investit in Warehouse Management System (WMS), aplicatie software care ne ajuta sa organizam mai bine stocurile, comenzile si livrarile. Investitia are o valoare de circa 70.000 de euro", a declarat Dragos Irimescu, inginer proiectant si director general al Wetterbest Romania.
Pentru 2016, conducerea companiei si-a propus o crestere de 20% a afacerilor si obtinerea unui profit consolidat de circa 8 milioane de lei, precum si lansarea a cinci produse noi si angajarea a circa 40 de persoane.
Grupul Wetterbest a incheiat anul 2015 cu afaceri totale de 150 milioane de lei (+35%) si un profit net de 6,5 milioane de lei.
 
Investitii in relocarea productiei si depozitelor si planuri de crestere a cotei de piata
Pentru 2016 si in perspectiva, conducerea Wetterbest Romania are in vedere investitii de circa doua milioane de euro pentru eficientizarea activitatii, o mare parte a acestor fonduri urmand a fi cheltuite pentru relocarea unor unitati de productie si a unor depozite. "In acest moment avem halele de la Baicoi impartite de o parte si de cealalta a drumului public, ceea ce ne creeaza probleme de coordonare a productiei. Avem nevoie sa investim circa 1,5 milioane de euro in relocare si sa construim o hala noua, de 5.000-6.000 de metri patrati, pentru a organiza toata productia intr-un singur loc", a explicat Dragos Irimescu.
In prezent, compania proceseaza peste 2.000 de tone de otel pe luna, capacitatea urmand a creste la 3.000 de tone lunar in perioada iulie-octombrie, sezon de varf pentru afacerile cu tigla metalica.
Conform datelor Wetterbest, piata locala de tigla metalica se situeaza la un volum anual de 21 milioane de metri patrati si la o valoare de circa 85 milioane de euro. In 2015, Wetterbest a prelucrat circa 20.000 de tone de otel si a livrat circa 3 milioane mp de tigla metalica, de unde rezulta ca societatea are o cota de circa 15% in acest domeniu. "Ne-am bucura sa castigam cate 1% la cota de piata pe an, pana in 2020. Nu ne dorim o crestere exploziva, deoarece este greu de gestionat, ci mai degraba sa ne eficientizam activitatea", a mai spus Dragos Irimescu.
 
Nevoia acuta de specialisti va crea probleme suplimentare pe piata
Wetterbest Romania se implica activ in pregatirea de specialisti in montajul sistemelor de acoperisuri, la Scoala Wetterbest fiind instruite deja 600-700 de persoane. Pana la finele anului in curs, conducerea companiei si-a propus ca numarul specialistilor pregatiti in centrele interne sa depaseasca 1.000 de oameni. "Pregatim personal pentru intreaga piata, deoarece suntem constienti ca avem nevoie de oameni care sa monteze corect sistemele pe care le comercializam. Suntem constienti de faptul ca nu conteaza cat de performant este un sistem, daca acesta nu este montat corect, problemele apar mai devreme sau mai tarziu. Lipsa de specialisti este, insa, o problema nationala, care ne va impiedica dezvoltarea. Cred ca ar fi bine sa existe o legislatie care sa-i oblige pe producatori sa angajeze specialisti in domeniile in care activeaza", a mai spus Dragos Irimescu.
***
Wetterbest detine doua fabrici, una la Baicoi (judetul Prahova) si alta la Podari (judetul Dolj). Compania are 33 de linii automate si cinci hale de productie, precum si o linie moderna de fabricatie a accesoriilor pentru drenaj si produce cinci profiluri distincte de tigla metalica: Wetterbest Wind, Plus, Classic, Gladiator si Storm, acesta din urma fiind recent inclus in portofoliu si fiind promovat in parteneriat cu Arcelor Germania.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACAD

Autentificare

Revista TOP-Agenda Constructiilor nr. 142 (Mai 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2019
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023