Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
PAGINA PERSONALIZATA


ADF PROD SRL

ADF PROD SRL

Adresa: Str. Dimitrie Leonida nr.113 C, Piatra Neamt, Judet Neamt
Telefon: 0233/227.048
Fax: 0233/227.049
E-mail: office@fereastra-adf.ro
Web site: www.fereastra-adf.ro
Domenii: Tamplarie din PVC, aluminiu si lemn | Fereastre de mansarda, rulouri & sisteme de umbrire
Descriere activitate
Producator de tamplarie PVC si geam termoizolant.
 
Prezentare companie/institutie
ADF PROD: Incasari de 4 milioane de euro, prognozate pentru anul in curs
 
Afacerile producatorului de tamplarie din PVC ADF Prod au inregistrat o majorare de 25% in primele noua luni din 2013, pana la nivelul de circa 3 milioane de euro. Pentru intregul an se estimeaza obtinerea unei cresteri fata de 2012, pana la 4 milioane de euro. O contributie importanta la realizarea incasarilor o au operatiunile de export (35% din total).
 
 
 
 
Florin Luca (36 de ani)
Functia/Institutia: director executiv, ADF Prod;
Experienta profesionala: 14 ani in domeniul tamplariei termoizolante.
 
- Cum vor evolua operatiunile de export anul acesta?
- Avand in vedere ca in primul semestru al acestui an activitatile de export au atins nivelul de aproximativ 800.000 de euro, estimam ca pana la finele lui 2013 va fi depasit nivelul inregistrat in 2012, chiar daca nu intr-o masura semnificativa. Derulam operatiuni de acest tip in diverse state din Uniunea Europeana, precum Franta, Austria, Belgia si Italia (tara in care avem cele mai numeroase vanzari), unde am dezvoltat, inca de la inceput, parteneriate cu firme locale, care realizeaza si montaj. Din cauza arhitecturii zonelor respective si a restrictiilor impuse de autoritati, in toate aceste tari comenzile vizeaza alte tipuri de profile pentru executia ferestrelor si alte culori decat cele standard. Astfel, in cazul reperelor se lucreaza mult cu tocuri speciale pentru renovare, iar in ceea ce priveste culorile, cel mai des ne sunt solicitate nuantele alb vintage si gri antracit. Principala dificultate pe care o intampinam pe pietele externe este reprezentata de concurenta exercitata atat de catre firmele locale, cat si de altele din Romania. In acelasi timp, inasprirea masurilor de austeritate bugetara aplicate in statele europene nu ne-a afectat activitatea pe pietele externe, ceea ce ne determina sa ne planificam operatiunile de export ca pe o solutie de dezvoltare continua si nu ca pe una de rezerva.
- Care credeti ca va fi situatia pietei de profil in perioada urmatoare, la nivel national?
- Anul acesta, domeniul specific de activitate a inregistrat o usoara evolutie fata de 2012 si estimam mentinerea acestei tendinte atat pentru 2014, cat si in 2015. Pe termen mediu, nu credem ca se vor inregistra modificari majore pe acest segment, din cauza contextului economic actual nesigur, lipsei lichiditatilor, scaderii drastice a numarului de lucrari, practicarii unor preturi foarte scazute de catre unii producatori, concurentei neloiale etc.
- Detaliati activitatile desfasurate in cadrul companiei.
- Executia tamplariei din PVC contribuie cu aproximativ 90% la realizarea cifrei totale de afaceri, diferenta constand in fabricarea geamului termoizolant (doar pentru uz propriu) si in comercializarea de rulouri marca MCA si accesorii. Pe segmentul principal de activitate, in procesul productiv utilizam profile Salamander, seriile Streamline si BlueEvolution MD 92, cu o pondere de 85% din total si dispunem de o capacitate de procesare de 150 unitati/zi. Accesam, cu precadere, proiecte rezidentiale private, cele mai numeroase dintre acestea provenind din zona Moldovei. Pe termen mediu, avem in vedere mutarea activitatii in spatii mai mari, dar aceste proiecte de investitii depind in mod direct de evolutia economica interna si europeana.

ADF PROD: Export development is a longterm solution
The businesses of PVC manufacturer ADF Prod increased by 25% in the first nine months of 2013, up to about 3 million EUR. For the full year, a growth is expected to be achieved, up to 4 million EUR. An important contribution to the earnings is made by the export operations, which amounted last year to about one million EUR, around 35% of the total turnover. In the first half of this year, the company exported systems worth about 800,000 EUR . Thus, the foreing supplies made in 2013 will overcome the level recorded in 2012. The company exports products to France, Austria, Belgium and Italy.
(articol aparut in Fereastra, editia noiembrie/decembrie 2013 )

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
quadratum
noark
leviatan
Acvatot 2019
concelex
siniat
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
konsent
strabag nivel 1
Ubitech
viarom
rigips
CDS

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander