Agenda Constructiilor
Joi, 18 Iulie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATA


ALGECO SRL

ALGECO SRL

Adresa: Str. Turda nr. 30, Sibiu, Judet Sibiu
Telefon: 021/457.46.53, 0269/224.555
Fax: 021/457.46.53; 0269/253.201
E-mail: info.ro@algeco.com
Web site: www.algeco.ro
Domenii: Mobilier, dotari & constructii modulare
Descriere activitate
Inchirierea si vanzarea de constructii modulare din containere, furnizare de mobilier, echipamente si servicii aditionale constructiilor modulare.
Prezentare companie/institutie
ALGECO: Extindere geografica si a portofoliului, in urmatorii 5 ani
 
Algeco Romania, furnizor de sisteme modulare si containere ce pot fi utilizate inclusiv pe santiere, ar putea incheia anul 2023 cu o cifra de afaceri de 11 milioane de euro, un nivel similar celui realizat in 2022, insa cu o crestere a profitabilitatii fata de anul anterior, datorita optimizarii proceselor interne, conform estimarilor lui Ciprian Peptea, Managing Director al companiei. Algeco Romania face parte din Modulaire Group, lider european si asiatic in servicii modulare, si ofera de peste 16 ani solutii complete de spatiu, in regim de inchiriere sau vanzare. Constructiile modulare Algeco pot deveni spatii temporare sau permanente pentru diferite utilizari, prin gama de Servicii 360° putand fi personalizate si livrate la cheie. Ciprian Peptea vorbeste, in continuare, despre planurile de viitor ale companiei, precum si despre oportunitatile si provocarile vremurilor.
 
- Cum a evoluat cererea de sisteme modulare utilizate pe santiere in 2023 si ce perspective sunt pentru perioada urmatoare?
- Comparativ cu anii anteriori, am putut observa fluctuatii semnificative in volumul cererilor venite din partea segmentului de constructii, au fost multiple perioade de varf, insa si perioade de stagnare. Per ansamblu, o situatie de piata dificil de estimat, cu atat mai mult cu cat intreg domeniul constructiilor este puternic afectat de incetinirea segmentului imobiliar. Pentru ultimele luni ale acestui an observam un volum crescut fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa exista o doza de precautie in ceea ce priveste debutul anului 2024. 
 
- Care sunt principalele tendinte in domeniu, din punct de vedere tehnic (al sigurantei, dotarilor etc.)?
- Suntem puternic ancorati in politica globala de ESG si ne concentram investitiile in mare parte aducand si in piata din Romania solutii sustenabile si capabile sa ofere plus valoare clientului. Dintre acestea, amintim panourile fotovoltaice facil de atasat modulelor de inchiriat, dar si convectorii digitali programabili prin Wireless, o solutie de incalzire a spatiilor care garanteaza eficientizarea costurilor. Observam ca se pune un accent tot mai mare pe sustenabilitate, adaptabilitate si eficienta energetica, iar constructiile nostre modulare pot indeplini aceste cerinte.
 
 
- Care sunt principalele santiere unde livrati echipamente in aceasta perioada?
- Cu solutii de spatiu la cheie si echipamente integrate, Algeco se adreseaza tuturor sectoarelor, clientii avand posibilitatea de a-si personaliza spatiile in functie de nevoile lor specifice. Solutiile nostre complete sunt prezente in cele mari importante santiere din tara, de la constructiile industriale pana la santierele destinate energiei verzi, scoli sau gradinite.
 
- Ce tip de sistem a inregistrat cele mai multe cereri in ultimele 12 luni?
- Clientii isi doresc rapiditate si flexibilitate, iar noi le putem oferi pe ambele, chiar mai mult. Solutiile de spatiu modular complet echipate sunt cele mai apreciate in randul clientilor Algeco, principalul nostru avantaj competitiv fiind Serviciul 360°, care ne permite sa livram proiectele la cheie. Observam, de asemenea, solicitarile clientilor de a opera in deplina siguranta, atunci cand livram solutiile noastre. Ne bucura faptul ca politica noastra de Sanatate si Securitate (HSE) devine tot mai apreciata, astfel ca lucram indeaproape cu intreaga echipa pentru a continua sa ne imbunatatim practicile de HSE atunci cand operam in locatiile clientilor sau in depozitele noastre.
ALGECO: Extindere geografica si a portofoliului, in urmatorii 5 ani
 
 
- Care sunt avantajele utilizarii de containere Algeco pe santiere?
- Unul dintre avantajele majore ale containerelor modulare este ca pot fi transportate cu usurinta oriunde este nevoie de ele. Daca va aflati in capitala si cautati o solutie rapida de spatiu, depozitul nostru de langa Bucuresti (Magurele, Ilfov) este o alegere potrivita. De asemenea, pentru proiectele din regiunea Transilvaniei, optiunea de inchiriere containere este la fel de accesibila si diversificata, echipa noastra avand posibilitatea de a livra fie din depozitul din Sibiu, fie din Cluj. Alte doua depozite Algeco functioneaza in Iasi si Timisoara, astfel incat, oriunde se construieste in tara, putem furniza rapid cele mai bune solutii de spatiu.

- Care sunt obiectivele pe care le aveti pentru ultimele luni din 2023, dar si pentru urmatorii ani?
- Vrem sa oferim in continuare solutii de calitate clientilor Algeco, iar aceasta inseamna ca luam masuri in mai multe directii. Avem grija sa oferim o flota de unitati de calitate, care sa intruneasca cerintele pietei, dar si sa venim in completarea ei cu un pachet complex de servicii. In planul nostru pentru urmatorii 5 ani, am prevazut investitii legate de extinderea portofoliului de servicii care aduc plus valoare constructiilor modulare la cheie, dar si o expansiune geografica, intrucat ne dorim sa fim aproape de zonele unde se vor desfasura marile investitii.
 
 
- Cum se resimt, in cadrul companiei, efectele majorarilor de preturi din constructii si ale dificultatilor din lanturile de aprovizionare? Mai sunt probleme legate de aprovizionare?
- Comparativ cu anul 2022, observam o stabilizare a termenelor de livrare din lanturile de aprovizionare, insa in ceea ce priveste majorarile de preturi, acestea raman provocatoare, din cauza inflatiei care s-a mentinut ridicata pe parcursul intregului an. Pentru a face fata cresterii preturilor materialelor, ne concentram pe optimizarea costurilor operationale, in acest fel ramanand echilibrati in solutiile propuse clientilor nostri.
 
- Care considerati ca sunt oportunitatile acestei perioade?
- Oportunitatile perioadei raman marile investitii in infrastructura, in mare parte sustinute prin fonduri europene. Multe oportunitati pot aparea si din zona extractiilor de resurse naturale, insa pe acestea din urma le consideram intr-o viziune de termen mediu.
 

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
Ubitech
SIGM
strabag nivel 1
concelex
EDIT-Structural
theda mar
SSAB
CDS
noark
rigips
ERBASU CONSTRUCT
ness project
BogArt
siniat
Arduro
Acvatot 2019
konsent
viarom
MAKITA
quadratum
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander