Agenda Constructiilor
Sambata, 08 Mai 2021
 
Home - INDEX COMPANII - FURNIZORI DE SERVICII - Patronate si asociatii profesionale - ASOCIATIA AUDITORILOR ENERGETICI PENTRU CLADIRI (AAEC)
PAGINA PERSONALIZATA


ASOCIATIA AUDITORILOR ENERGETICI PENTRU CLADIRI (AAEC)

ASOCIATIA AUDITORILOR ENERGETICI PENTRU CLADIRI (AAEC)

Adresa: Str. Tudor Arghezi nr. 21, Bucuresti, S2
Telefon: 021/402.94.05
Fax: 021/402.94.05
E-mail: presedinte@aaec.ro
Web site: www.aaec.ro
Domenii: Patronate si asociatii profesionale
Descriere activitate
Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri
Prezentare companie/institutie
AAEC: Peste 1.100 de auditori energetici, atestati la nivel national
 
La nivel national, au fost atestati, pana la data de 1 septembrie 2011, circa 1.185 de auditori energetici pentru cladiri, potrivit listei auditorilor publicata pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT). Dintre acestia, 191 sunt membri ai Asociatiei Auditorilor Energetici pentru Cladiri (AAEC), infiintata in 2004. Organizatia desfasoara numeroase activitati in raport cu autoritatile locale, centrale si clientii finali pentru promovarea eficientizarii energetice a cladirilor, in vederea reducerii consumului energetic si in scopul realizarii tintelor stabilite de Uniunea Europeana prin politicile de energie si mediu. Pentru a indeplini aceste deziderate, se impun masuri sustinute de reducere a consumului de energie si de utilizare a resurselor regenerabile.
 
Daniela Rotariu (44 de ani)
Functia/Institutia: vicepresedinte, Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri (AAEC);
Experienta profesionala: 5 ani in domeniul auditului pentru cladiri.
 
- Ce presupune perfectionarea profesionala in domeniul auditului energetic?
- Acreditarea in acest domeniu este reglementata de „Regulamentul privind atestarea auditorilor energetici pentru cladiri”, aprobat prin Ordinul MDRT nr. 2237/2010, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 683/08.10.2010, cu modificarile ulterioare. Persoanele care indeplinesc conditiile prevazute in acest document si doresc sa devina auditori energetici pentru cladiri trebuie sa prezinte un certificat de absolvire a unui curs specializat in domeniul performantei energetice a cladirilor si a instalatiilor aferente sau, dupa caz, diploma de master/studii aprofundate/doctor in inginerie civila/mecanica/arhitectura. Totodata, exista la nivel national anumite centre universitare care au programe de masterat pentru aceasta specializare.
- Ce rol si-au asumat auditorii energetici in cadrul programului national de reabilitare a locuintelor multietajate, derulat de autoritatile centrale si locale?
- Programul national multianual privind cresterea performantei energetice la imobilele multietajate se desfasoara conform OUG 18/2009, cu completarile ulterioare. Interventia auditorului energetic pentru cladiri este foarte bine stabilita, derulandu-se in etapa privind proiectarea lucrarilor de interventii, cand se realizeaza auditul energetic, cu toate etapele necesare a fi parcurse pentru elaborarea acestuia. De asemenea, auditorul energetic intocmeste certificatul de performanta energetica pentru cladirea reabilitata, document necesar la receptia finala a acesteia.
- Cum se implica activ AAEC in demersul de promovare a conceptului de case pasive/active, inclus in noua strategie europeana 20-20-20?
- Ca urmare a colaborarii apropiate cu organizatii europene care au ca obiect de activitate domeniul caselor pasive, membrii AAEC sunt foarte bine informati in ceea ce priveste toate conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o cladire pentru a putea intra in categoria caselor pasive. Astfel, s-a implicat in diseminarea informatiilor legate de conceptul de casa pasiva inca de la aparitia acestuia in Romania. De asemenea, in prezent, este un participant important la realizarea proiectului casei pasive din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti. In acelasi timp, AAEC este unul dintre initiatorii conceptului de casa activa la nivel mondial. O asemenea constructie asigura un climat sanatos si confortabil pentru locuitorii sai si are un impact pozitiv asupra mediului, energia necesara functionarii fiind asigurata exclusiv din surse regenerabile.
(articol aparut in Agenda Constructiilor, editia noiembrie/decembrie 2011 )

Produse & tehnologii

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESKALLBIMgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
hidroplasto
rigips
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
cv water 2021
Acvatot 2019
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
ef-de-n
econet
AHK 2018
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere