Agenda Constructiilor
Joi, 17 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - INDEX COMPANII - FURNIZORI DE SERVICII - Patronate si asociatii profesionale - ASOCIATIA PRODUCATORILOR DE MATERIALE DE CONSTRUCTII (APMCR)
PAGINA PERSONALIZATA

ASOCIATIA PRODUCATORILOR DE MATERIALE DE CONSTRUCTII (APMCR)

ASOCIATIA PRODUCATORILOR DE MATERIALE DE CONSTRUCTII (APMCR)
Adresa: Str. Ing. Vasile Cristescu, Nr. 3, Bucuresti, S2
Telefon: 021/321.32.32
Fax: 021/321.12.36
E-mail: office@apmcr.org
Web site: www.apmcr.org
Domenii: Patronate si asociatii profesionale
Descriere activitate
Asociatia producatorilor de materiale de constructii sprijină colaborarea şi cooperarea cu partenerii externi a membrilor ei, încurajând aportul de capital străin în firmele româneşti.
Prezentare companie/institutie
APMCR: Mecanizarea - o solutie la indemana pentru criza de forta de munca
 
 
 
 
 
 
Claudiu Georgescu (60 de ani)
Functia/Organizatia: presedinte, APMCR;
Experienta profesionala: 35 de ani in domeniul materialelor pentru constructii.
 
Mecanizarea operatiunilor din santier reprezinta o solutie la indemana pe care o au companiile de constructii pentru rezolvarea, cel putin partiala, a crizei de forta de munca cu care se confrunta intregul sector. Potrivit lui Claudiu Georgescu, presedintele Asociatiei Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania (APMCR) si unul dintre cei mai experimentati reprezentanti ai acestui sector din tara noastra, marea problema in acest sens este lipsa investitiilor constructorilor in mecanizarea operatiunilor, in contextul in care producatorii de materiale creeaza in permanenta produse care sa necesite o aplicare mecanizata, deci cu o scadere a fortei de munca.
 
- In ce actiuni este implicata asociatia si ce proiecte are stabilite pentru anul 2019?
- Ca noutati, va pot anunta ca in luna noiembrie am demarat trei proiecte cu finantare europeana. Doua dintre acestea privesc integrarea studentilor in piata muncii dupa terminarea facultatii, desigur cu specificul de constructii din centrele universitare Iasi si Bucuresti. Al treilea proiect va urmari realizarea unei propuneri de politica publica privind locuintele NzEB. El va fi realizat impreuna cu UA Ion Mincu din Bucuresti. Vom continua activitatile curente privind propunerile pentru standardizarea unor produse pentru constructii, respectarea introducerii lor pe piata, desigur in colaborare cu ISC.
- Care sunt principalele dificultati pe care le intampina producatorii de materiale?
- Riscurile sunt de natura financiara, in primul rand, termenele de plata si bonitatea unor distribuitori. In ultima vreme a aparut o problema a resursei umane pe canalele de distributie ce deservesc unitatile productive prin scaderea disponibilitatii transportatorilor de a onora comenzile, cauzata, conform firmelor de transport, de lipsa resurselor umane. Un alt risc este legat de incertitudinile valorilor investitiilor statului, ceea ce determina o programare "pe speed" a afacerilor, nefiind o stabilitate in acest sens. Investitiile in domeniul nostru de activitate fiind mari pentru realizarea unor capacitati de productie competitive, trebuie sa aiba o fundamentare solida si acest coeficient de risc investitional datorat incertitudinilor pietei constructiilor dauneaza la aparitia unor noi obiective. Mai putem adauga si prognozele atat globale, cat si locale, privind starea economiei, ce creeaza o stare de tensiune in piata.
- Ce solutie ar avea companiile de constructii in contextul crizei de forta de munca?
- Pentru rezolvarea problemelor constructorilor, producatorii creeaza in permanenta produse care sa necesite o aplicare mecanizata, deci cu o scadere a fortei de munca. Aici este marea problema, deoarece firmele de constructii nu investesc suficient in mecanizarea operatiilor, iar mare parte din arhitecti, din motive ce nu e cazul sa le discutam in acest material, nu indica aceste solutii inovatoare. Mai mult, la nivel national nu mai avem un program si o strategie in acest domeniu.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Noiembrie-Decembrie 2018)

Produse & tehnologii

Lucrari de referinta

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADLicente bimghid_proiectare

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere