Agenda Constructiilor
Sambata, 03 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - INDEX COMPANII - INSTITUTII, PATRONATE, ASOCIATII si ORGANISME de CERTIFICARE - Patronate si asociatii profesionale - ASOCIATIA PRODUCATORILOR SI IMPORTATORILOR DE VATA MINERALA DIN ROMANIA (APIVMR)
PAGINA PERSONALIZATA


ASOCIATIA PRODUCATORILOR SI IMPORTATORILOR DE VATA MINERALA DIN ROMANIA (APIVMR)

ASOCIATIA PRODUCATORILOR SI IMPORTATORILOR DE VATA MINERALA DIN ROMANIA (APIVMR)

Adresa: P-ta Montreal nr. 10, Intrarea F, Et. 1 - Cladirea WORLD TRADE CENTER, Bucuresti, S1
Telefon: 0723-305.666
Fax: 0723-305.666
Domenii: Patronate si asociatii profesionale
Descriere activitate
Asociatia Producatorilor si Importatorilor de vata minerala din Romania ce reuneste principalele cinci companii din domeniu.
Prezentare companie/institutie
APIVMR: Piata renovarilor poate beneficia de alocari de 4 miliarde euro
 
 
 
 
Ovidiu Pascutiu
Functia/Firma: Presedinte, Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Vata Minerala din Romania (APIVMR);
Experienta profesionala: 17 ani pe piata materialelor de constructii, in Romania si in strainatate.
 
Piata termoizolatiilor din vata minerala, evaluata la circa 85 milioane de euro anual, se va inscrie pe un trend crescator in anii urmatori, in contextul strategiilor interne si internationale de eficientizare energetica a cladirilor existente, dar si ca urmare a obligativitatii ca toate cladirile ce vor fi construite din 2021 sa corespunda cerintelor nZEB (constructii cu un consum de energie apropiat de zero). Proiectele de reabilitare termica a cladirilor, dar si programul Casa Eficienta Energetic vor avea contributii semnificative la dezvoltarea mediului construit din Romania si, implicit, asupra cererii de materiale pentru izolatii.
APIVMR a fost infiintata in anul 2011 la initiativa a cinci companii producatoare si furnizoare de izolatii din vata minerala: Gecsat, Knauf Insulation, Rockwool, Saint-Gobain Isover si Ursa Romania.
 
- Ce evolutie inregistreaza piata de izolatii din vata minerala in aceasta perioada?
- Studiile recente situeaza piata termoizolatiilor din vata minerala din Romania la o valoare de aproximativ 85 milioane de euro. Estimam o crestere pe segmentul termoizolatiilor, sustinuta, in primul rand, de contextul local - Strategia de renovare pe termen lung, care prevede o rata a renovarii cladirilor existente de minimum 3% pe an -, dar si de banii europeni alocati Romaniei pentru proiecte de reducere a emisiilor de carbon. Pandemia Covid-19, care a afectat negativ economia europeana, pare sa fi avut efecte mai reduse in sectorul termoizolatiilor pentru constructii, unde proiectele rezidentiale au continuat intr-un ritm sustinut, la fel ca majoritatea proiectelor non-rezidentiale incepute inaintea declararii pandemiei.
- Ce impact vor avea programele nationale de renovare a cladirilor?
- Programele nationale de renovare a cladirilor ar trebui sa aiba un impact pozitiv semnificativ asupra pietei. Acest lucru depinde insa de cativa factori. Primul este cat de multi bani europeni vom lua pentru cladiri din cele 30,5 miliarde euro alocate. In mod normal, daca tinem cont de faptul ca aproximativ 11,3 miliarde euro trebuie alocate pentru proiecte cu impact pentru reducerea emisiilor de carbon (37%), ar trebui ca alocarea pentru eficienta energetica a cladirilor sa fie proportionala cu ponderea emisiilor de carbon generate de cladiri la nivelul UE (36%), adica 4 miliarde euro. Al doilea factor tine si de cat de bine aplicam programele pe care le avem.
- Ce impact credeti ca va avea asupra pietei de izolatii pe baza de vata minerala noul program pentru eficientizarea energetica a caselor?
- Programul Casa Eficienta Energetic este unul foarte fezabil si util, noi l-am sprijinit din toata inima. Speram sa continue cu o a doua editie in 2021 si in anii urmatori, inclusiv cu bani europeni. Impactul lui este pozitiv pentru toata piata izolatiilor, ajuta la dezvoltarea unui sector in care exista mare potential de crestere, tinand cont ca sunt aproape 5 milioane de case in Romania.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Noiembrie/Decembrie 2020)

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
vailantALLBIMhiltiVideoConfAC-iulman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
grundfos
leviatan
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
viarom
strabag nivel 1
leviatan
FRONTALE
rigips
BALTIC
CDS
MAKITA
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023