Agenda Constructiilor
Sambata, 21 Septembrie 2019
 
PAGINA PERSONALIZATA

ATLAS COPCO ROMANIA SRL

ATLAS COPCO ROMANIA SRL
Adresa: Sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 135, Corp 2, Parter, Bucuresti, S1
Telefon: 021/352.36.24
Fax: 021/351.37.64
E-mail: office.ro@atlascopco.com
Web site: www.atlascopco.com
Domenii: Utilaje de constructii, autocamioane & autoutilitare
Descriere activitate
 Compresoare fixe si mobile, precum si alte echipamente specializate pentru industrie si constructii.
 
Prezentare companie/institutie
 ATLAS COPCO: Operatiunile din 14 tari vor fi coordonate de la Bucuresti
 
Atlas Copco Romania, sucursala autohtona a grupului suedez omonim, cu venituri de aproximativ 10,5 miliarde euro in 2012, vizeaza o crestere cu 40% a afacerilor locale din 2013, comparativ cu nive-lul anului trecut. Pe plan national compania deruleaza operatiuni din anul 2005, participand la pro-iecte importante din ramurile de constructii, energie si minerit, livrand compresoare fixe si mobile, precum si alte echipamente specializate pentru industrie si constructii. Divizia de constructii a fost creata la nivel de grup in 2011, desprinzandu-se din cea de minerit. In 2013, Atlas Copco Group sarba-toreste aniversarea a 140 de ani de activitate.
 
Tuluy Yetis (41 de ani)
Functia/Firma: director general al Atlas Copco Construction Technique Business Area, regiunea Europei de Sud-Est;
Experienta profesionala: 11 ani in domeniul compresoarelor de aer in cadrul Atlas Copco, in Turcia si Romania.
 
- Care este ponderea activitatilor pentru sectorul de constructii la cifra de afaceri a companiei?
- Pana in 2011, activitatea Atlas Copco la nivel international (inclusiv in Romania) era impartita pe trei divizii, respectiv cea de compresoare tehnice (echipamente industriale, portabile si de purificare a ae-rului), divizia de minerit/constructii (echipamente pentru constructie si forare in subteran), precum si divizia de unelte industriale (unelte electrice, sisteme de asamblare, produse pentru asigurarea calita-tii). Incepand cu 2011, a fost infiintata divizia de echipamente pentru constructii, care cuprindea, la randul ei, alte patru sectoare: compresoare portabile si generatoare, care reprezinta 60% din cifra de afaceri din Romania, unelte de constructii, care contribuie cu 35% la cifra de afaceri, echipamente de constructie a drumurilor (5%). 
- Precizati obiectivele stabilite pentru anul in curs.
- In prezent, ne-am propus sa incepem organizarea regionala a noii divizii de constructii din sud-estul Europei, al carei sediu va fi la Bucuresti si de unde vom coordona activitatea din 14 tari. Vom fi, astfel, responsabili pentru afacerile din Slovenia, Croatia, Bosnia-Hertegovina, alte tari din fosta Iugoslavie, Bulgaria, Grecia, Cipru si Israel. Dispunem de angajati specializati in industria de constructii si intentio-nam sa le folosim capacitatea la nivel maxim. Mai mult, detinem o fabrica la Ruse (Bulgaria), la numai 60 km distanta de Bucuresti, unde producem utilaje usoare pentru fabricarea betonului si echipamente de compactare pentru constructii. Tinand cont si de oportunitatile existente la nivel local, am decis sa investim in Romania, dar nu avem, insa, planuri sa producem in tara. 
- Cum estimati ca va evolua piata locala de compresoare si echipamente pentru constructii?
- Anul trecut, s-a estimat ca valoarea pietei de compresoare s-a apropiat de cea din 2008. In zona de echipamente de constructii insa, am fost departe de aceasta performanta. Pentru anul in curs estimez mentinerea segmentului la nivelul lui 2012, in pofida oportunitatilor de pe piata, in special din cauza instabilitatii mediului politic, descresterii nivelului investitiilor directe si lipsei fondurilor. In prezent, pia-ta se situeaza pe un trend descrescator, fondurile pentru investitii sunt limitate, contractorii intampina probleme cu incasarea creantelor, iar furnizorii sunt prinsi in acest «lant». Rulajul ramane foarte redus si estimez ca numerosi contractori de dimensiuni medii din industria de constructii vor suferi din cauza amanarii termenelor de plata. 
- Pentru ce proiecte livrati echipamente?
- In domeniul industrial, in luna ianuarie 2013, am finalizat un important proiect realizat «la cheie» pentru segmentul de petrol si gaze, unde am fost furnizori de compresoare de gaz. In ceea ce priveste echipamentele de constructii, vom investi pentru a ne sustine clientii, lansand produse inovatoare. 
(articol aparut in TOP-Agenda Constructiilor, editia mai 2013)

Produse & tehnologii

Lucrari de referinta

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Licente bimghid_proiectareACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 145 (Septembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere