Agenda Constructiilor
Marti, 18 Iunie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATA


BASF SRL

BASF SRL

Adresa: Calea Floreasca nr. 169A, corp B, etaj 5, Bucuresti, S1
Telefon: 021/529.90.00
Fax: 021/529.90.99
Mobil: 0730.709.631
E-mail: office.romania@basf.com
Web site: www.master-builders-solutions.basf.ro
Domenii: Materiale pentru constructii | Materiale pentru izolatii | Aditivi, adezivi & spume poliuretanice
Descriere activitate
Comercializare aditivi pentru betoane, materiale auxiliare turnării și tratării betonului, mortare, polistiren expandabil, pardoseli industriale, spume poliuretanice.
Prezentare companie/institutie
BASF: Crestere de 10-13% a vanzarilor de sisteme pentru hidroizolatii
 
 
 
 
 
Cosmin Ionescu (42 de ani)
Functia/Firma: Sales Manager Construction Systems Romania, Bulgaria, Serbia, in cadrul BASF Master Builders Solutions;
Experienta profesionala: 12 ani in industria materialelor pentru constructii.
 
Vanzarile de materiale pentru hidroizolatii realizate de grupul german BASF in Romania au inregistrat o crestere de 10%-13% in primele sase luni ale acestui an, comparativ cu perioada corespunzatoare din 2019. Pentru intregul an in curs, estimarile companiei indica mentinerea acestei dinamici, in contextul in care activitatea din sectorul de constructii ramane la un nivel optim. BASF Romania livreaza, la nivel national, membrane lichide pe baza de poliuretan si poliuree, precum si hidroizolatii cimentoase elastice si flexibile, toate produse in fabricile grupului din Germania.
 
- Care au fost cele mai bine-vandute produse din oferta BASF in acest an?
- Si in acest an, membranele pe baza de poliuree au stat la baza cresterii cifrei de afaceri pe segmentul hidroizolatiilor. Pentru ca au un spectru larg de utilizari in proiecte de impermeabilizare a parcarilor auto, bazinelor de apa, acoperisurilor, podurilor, si performante superioare comparativ cu sistemele traditionale, au inceput sa capete notorietate si, evident, beneficiaza de o crestere sustinuta.
- Pentru ce proiecte de anvergura livrati sisteme?
- Furnizam sisteme hiroizolatoare pe baza de poliuree pentru un proiect important de infrastructura aflat in desfasurare. Este vorba de sisteme de impermeabilizare a podurilor sub stratul de asfalt, aplicate in forma lichida, cu intarire ultra-rapida, de ordinul secundelor, care au performante superioare nete fata de sistemele clasice pe baza de membrane prefabricate de bitum si timp de executie mai rapid. De asemenea, am furnizat sisteme de protectie cu membrane hidroizolatoare incorporate pentru reabilitarea parcarii subterane a cladirii de birouri America House din Piata Victoriei, pentru parcarea exterioara Iride Park si avem in derulare proiecte de impermeabilizare a parcarilor subterane si rezervoarelor de apa pentru Jiului Office Building J8, dezvoltat de Portland Trust, dar si pentru U Center, Millo Office, Tandem Office dezvoltate de Forte Partners.
- Cum a evoluat piata materialelor pentru hidroizolatii in 2020 si ce perspective sunt in domeniu?
- Piata constructiilor, in ansamblu, nu a resimtit inca impactul provocat de coronavirus in alte industrii, datorita proiectelor aflate deja in derulare la sfarsitul anului 2019. Acest lucru a influentat pozitiv si piata hidroizolatiilor pana in acest moment. In opinia mea trendul este optimist in 2020, cu o crestere de cel putin 5% fata de anul anterior. Este, insa, dificil de estimat impactul pe termen mediu, insa probabil va exista o incetinire a cererii in 2021, urmata de o revenire treptata in 2022 si o crestere in 2023.
- Care sunt noile oportunitati si riscuri de pe piata constructiilor?
- Ca si in anii precedenti, vedem la momentul acesta potential pe zona de renovari in retail, office si industrial, iar in urmatorii ani pe segmentul de infrastructura. Evident, riscurile sunt asociate cu lipsa posibila a finantarii din partea statului, cel putin in infrastructura, si cu scaderea cererii in retail si office, care poate duce la scaderea bugetelor alocate de investitori.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Octombrie 2020)

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
ness project
CDS
quadratum
leviatan
siniat
theda mar
Acvatot 2019
noark
rigips
konsent
strabag nivel 1
concelex
viarom
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander