Agenda Constructiilor
Marti, 28 Mai 2024
STIHL
PAGINA PERSONALIZATA


BDR Thermea Romania SRL

BDR Thermea Romania SRL

Adresa: Bd. Dimitrie Pompei nr. 5-7, Metroffice C1, Parter, 13a,, Bucuresti, S2
Telefon: 0374/424.800
Fax: 0374/090.500
E-mail: office@bdrthermea.ro
Web site: www.bdrthermea.com; www.baxi.ro
Domenii: Cazane si centrale termice
Descriere activitate
Ofera solutii de incalzire pentru locuinte si spatii de lucru.
Prezentare companie/institutie
BAXI: Trend ascendent al livrarilor de centrale termice
 
Societatea Baxi Romania (din Voluntari, judetul Ilfov) a initiat, anul trecut, mai multe proiecte ce au contribuit la sporirea livrarilor proprii, sustinand inclusiv afacerile firmelor partenere de instalatii. Cele mai importante dintre acestea au fost programele „Rabla la centrale”, „Marea Debransare” si „12 rate fara dobanda”, dezvoltat de societate, in parteneriat cu Credit Europe Bank.
 
 
 
Sever Scarlat (44 de ani)
Functia/Firma: director general, Baxi Romania;
Experienta profesionala: 10 ani in domeniul sistemelor termice.
 
- Cum a evoluat segmentul de piata specific in 2011?
- Evolutia pietei de centrale si echipamente termotehnice a fost influentata in 2011, in principal, de recesiunea economica, ale carei efecte au continuat sa se resimta atat la nivelul sectorului de constructii, cat si in randul utilizatorilor finali. Criza financiara a generat inasprirea concurentei, disparitia unor intermediari din lantul de distributie, orientarea consumatorilor finali spre sistemele mai putin costisitoare (pe de o parte), iar pe de alta parte spre alegerea mult mai atenta a produselor dorite, tinandu-se cont de calitate si beneficiile complementare oferite de furnizori. Toate aceste mutatii au determinat companiile sa-si revizuiasca strategiile de pret, produs, distributie si promovare si sa elaboreze noi tehnici, adaptate conditiilor impuse de piata de profil.
- Care va fi situatia sectorului in acest an?
- In pofida schimbarilor prin care trec toate sectoarele economice, sunt de parere ca piata specifica are toate premisele necesare extinderii, tendintele acesteia fiind de crestere treptata si diversificare a ofertei de sisteme. Chiar si anul trecut a existat o usoara majorare a segmentului de centrale termice, din punct de vedere al volumului fiind comercializate intre 125.000 si 135.000 de unitati, iar ca nivel valoric fluctuatia a fost cuprinsa intre 70 milioane de euro si 80 de milioane de euro. Bineinteles, suntem constienti de faptul ca la dinamica deosebita din 2011 a bransei a contribuit semnificativ anuntul autoritatilor centrale cu privire la eliminarea totala sau partiala a subventiilor la energia termica furnizata populatiei.
- Ce incasari a avut compania in 2011?
- Conform datelor preliminare, ce indica un nivel al cifrei de afaceri similar celui raportat in 2010, Baxi Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 4,5 milioane de euro. Pe fondul acutizarii problemelor financiare ale filialelor teritoriale ce apartin sistemului centralizat de incalzire termica si al incapacitatii autoritatilor de a sustine in continuare subventiile la pretul gigacaloriei produse in cadrul centralelor electrice de termoficare, estimam ca piata specifica si incasarile companiei noastre vor creste cu 20% in 2012. Previziunile se bazeaza pe un nou val de debransari de la sistemul centralizat, la care ne asteptam incepand cu cel de-al doilea trimestru a.c., mai ales din cauza majorarii facturilor din sezonul rece a peste 1,5 milioane de familii. Totodata, se estimeaza ca in Romania exista peste un milion de centrale termice cu o vechime de peste 10 ani, ce necesita inlocuire.
- Mentionati principalele tendinte in domeniu intre 2012 si 2015?
- Tendintele pietei specifice sunt determinate de orientarea catre eficienta energetica si tehnologiile ce utilizeaza surse regenerabile, de reducerea emisiilor de dioxid de carbon si de mutatiile intervenite in comportamentul consumatorilor. Utilizatorii vor opta pentru echipamente individuale care sa ofere independenta, un mai bun control al costurilor si consumului de combustibil si pentru inlocuirea centralelor standard cu sistemele ce folosesc tehnologia condensarii, pe fondul cresterii responsabilitatii in ceea ce priveste grija pentru mediu si dezvoltarea durabila.
(articol aparut in TOP-Agenda Constructiilor, editia martie 2012 )

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
Acvatot 2019
viarom
ness project
Ubitech
noark
strabag nivel 1
konsent
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
MAKITA
rigips
CONCEPT STRUCTURE
CDS
siniat
quadratum
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
econet
ef-de-n
top 500
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander