Agenda Constructiilor
Marti, 19 Martie 2024
Frontale
Home - INDEX COMPANII - BICO INDUSTRIES SRL
PAGINA PERSONALIZATA


BICO INDUSTRIES  SRL

BICO INDUSTRIES SRL

Adresa: Str. Petru Movila nr. 31, Piatra Neamt, Judet Neamt
Telefon: 0233/211.400
Fax: 0233/211.500
E-mail: office@bicoindustries.ro
Web site: www.bicoindustries.ro
Domenii: Materiale pentru izolatii
Descriere activitate
Producator de termosisteme.
Prezentare companie/institutie
BICO Industries continua investitiile in fabrici si lanseaza produse noi
 
 
 
 
 
 
Laurenta Crudu (57 de ani)
Functia/Firma: director general, Bico Industries SA;
Experienta profesionala: 25 de ani pe piata materialelor de constructii.
 
Odata cu instalarea, in 2019, a unei noi linii tehnologice destinate productiei de plasa din fibra de sticla (laid-scrim si twin) la fabrica din Piatra Neamt, Bico Industries si-a extins portofoliul in domeniul industrial, noul produs fiind utilizat pentru ranforsarea diverselor membrane pentru hidroizolatii si folii pentru ambalare sau protectie. Strategia companiei se va axa pe lansarea de noi produse si in anii urmatori, tinta pentru 2021 fiind reprezentata de atingerea capacitatii maxime a acestei linii de fabricatie a produselor industriale. Totodata, pentru anul viitor Bico Industries are planificate noi investitii in modernizarea fabricii din Vaslui, in urma careia va lansa si produse noi, iar planurile pentru urmatorii 3 ani vizeaza dezvoltarea pe verticala a productiei de coltare cu plasa din fibra de sticla, prin fabricarea unui articol ce reprezinta materie prima in aceasta industrie.
 
- Cum au evoluat vanzarile Bico Industries in 2019 si ce estimati pentru 2020?
- In 2019, am realizat o cifra de afaceri de 54,2 milioane de lei, cu o medie lunara de circa 4,5 milioane de lei. In 2020 estimam ca vom realiza aceeasi medie lunara, dar la nivel de an vom fi mai putin cu valoarea lunii aprilie, in care nu am lucrat. In schimb, am inregistrat o crestere semnificativa a ratei profitului, ce a avut la baza valorificarea oportunitatilor generate de pandemie, care a „bulversat” aproape toate domeniile economice si sociale mondiale. Chiar in aceste conditii de turbulente, am reusit sa ne realizam proiectele stabilite pentru 2020 si sa accesam altele noi, pe care nu le prevazusem. La aceasta data, noi, Bico Industries SA, estimam ca vom inchide anul 2020 cu un profit mai mare decat in 2019.
- Care au fost cele mai bine-vandute produse in acest an?
- Produsele Bico Industries SA, reprezentate de tesaturi (plase) din fibra de sticla si accesorii cu astfel de tesaturi, destinate armarii si consolidarii tencuielilor, pot fi grupate, dupa destinatie, in tesaturi pentru exterior si interior. In grupa plaselor de armare a tencuielilor la exterior, plasa de 160 g premium, a inregistrat o crestere substantiala. De asemenea, am inregistrat o crestere a consumului de plasa de armare a tencuielilor la interior, respectiv de plasa din fibra de sticla de 90 g (acesti indici sugereaza masa in grame a unui metru patrat de plasa).
- Care sunt principalele canale de distributie pe care le utilizati?
- La Bico Industries producem si livram doar doua componente din cele 5 sau 6 ale unui sistem complet de izolare. Partenerii nostri din segmentul de distributie sunt reprezentati de marii retaileri de materiale de constructii din Romania, care au dezvoltat, pe langa zona de retail, si divizii de corporate, cu personal de specialitate, bine pregatit in domeniul termoizolatiilor. Asadar, produsele noastre ajung atat in majoritatea magazinelor de comercializare a materialelor de constructii, cat si la cele mai multe proiecte de anvergura din Romania si din Europa.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Octombrie 2020)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
concelex
CDS
theda mar
FRONTALE
quadratum
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
viarom
noark
strabag nivel 1
MAKITA
rigips

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander