Agenda Constructiilor
Marti, 28 Mai 2024
STIHL
Home - INDEX COMPANII - CONSILIUL JUDETEAN OLT
PAGINA PERSONALIZATA


CONSILIUL JUDETEAN OLT

CONSILIUL JUDETEAN OLT

Adresa: George Poboran 14, Slatina, Judet Olt
Telefon: 0249/424166
Web site: https://www.cjolt.ro/ro
Domenii: Institutii publice
Descriere activitate
Prezentare companie/institutie
Arh. Marian Davidescu: Sunt necesare multe detalii pentru noile investitii
 
 
 
 
 
 
 
Arh. Ovidiu Marian Davidescu
Functia/Institutia: Arhitect-Sef, Consiliul Judetean Olt.
 
Lucrarile de investitii, atat cele publice, cat si cele private, intampina proceduri destul de grele de natura juridica, sustine Ovidiu Marian Davidescu, Arhitectul Sef al Consiliului Judetean (CJ) Olt. "Legislatia ne obliga sa solicitam multe detalii pentru aprobarea unei investitii noi", subliniaza specialistul. In opinia sa, o problema stringenta cu care se confrunta institutiile publice si departamentele de urbanism este lipsa de personal calificat. Pe de alta parte, Ovidiu Marian Davidescu mentioneaza ca activitatea din domeniul constructiilor a inceput sa intre in normal, dupa ce pandemia de coronavirus a creat dificultati in derularea investitiilor noi si a lucrarilor in derulare. Arhitectul Sef al CJ Olt puncteaza insa ca "preturile si valoarea devizelor s-au marit considerabil in toata aceasta perioada".
 
- Cum credeti ca se va dezvolta, din punct de vedere arhitectural, judetul Olt in urmatorii ani?
- In ultimii ani, am constatat ca la nivelul judetului Olt a crescut numarul constructiilor destinate locuirii, dar s-a dezvoltat accelerat si sectorul destinat constructiilor cu functiuni industriale, al serviciilor de diverse facturi si dotarilor de interes general. O mare parte din localitatile judetului au demarat procedura de actualizare a PUG-urilor, reglementand in continutul acestora noi zone de dezvoltare la nivel de UAT. In multe localitati s-au extins retelele de alimentare cu apa si canalizare, iar, cu sprijinul Consiliului Judetean Olt s-a modernizat infrastructura rutiera. Din punct de vedere arhitectural, se poate observa cu usurinta in zonele dezvoltate economic o imbunatatire a imaginii urbane prin adoptarea unei arhitecturi moderne si folosirea de materiale si finisaje actuale.
- Care sunt cele mai mari proiecte de constructii care se dezvolta, in prezent, in judet?
- In perioada recenta s-a investit mult in dezvoltarea si imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala, cea mai importanta investitie fiind drumul expres Pitesti-Craiova. Pot fi mentionate proiectele de modernizare a drumului judetean DJ 546, km 54+300 - km 127+200, Daneasa (intersectie DN 6) - Slatina (intersectie DN 65) - Verguleasa (intersectie DN 67B), dar si modernizarea drumului judetean DJ 642, Stoenesti (intersectie DN 6) - Giuvarasti (limita judetul Teleorman). Un alt proiect important la nivel de judet este restaurarea, consolidarea si modernizarea Casei Fantaneanu - Centrul Eparhial Social-Cultural, proiect ce are ca obiectiv principal promovarea si dezvoltarea patrimoniului cultural. Din punct de vedere al dezvoltarii sustenabile, la nivelul judetului Olt se construiesc noi parcuri tehnologice cu panouri fotovoltaice, alaturi de parcuri industriale si noi functiuni de productie. Consiliul Judetean Olt sprijina tranzitia catre o economie cu emisii scazute de carbon prin reabilitarea termica si imbunatatirea eficientei energetice a cladirilor. In acest sens, mentionez Biblioteca Judeteana Olt "Ion Minulescu" si sediul Consiliului Judetean Olt, care au fost reabilitate termic in ultima perioada.
 
 
- Care este zona cu cel mai mare potential de dezvoltare din judetul Olt?
- Judetul Olt are multe zone importante din punct de vedere arhitectural, cultural si natural, iar exploatarea acestora, cu infiintarea de noi oportunitati in vederea dezvoltarii turismului, reprezinta un avantaj. Dezvoltarea economica, a parcurilor industriale/tehnologice, este simtita in multe zone din judet, diversificarea activitatilor industriale fiind benefica atat pentru UAT-ul pe raza caruia isi desfasoara activitatea, cat si la nivel judetean.
- Ce probleme intampinati in desfasurarea activitatii si care sunt factorii care afecteaza demararea/derularea lucrarilor de constructii?
- Principala problema cu care ne confruntam la nivelul institutiilor publice si departamentelor de profil este lipsa fortei de munca, respectiv a oamenilor de specialitate. Pe langa acest aspect, trebuie sa mentionez ca, in ceea ce priveste lucrarile de investitii - atat cele publice, cat si cele private -, acestea intampina proceduri destul de grele de natura juridica - legislatia ne obliga sa solicitam multe detalii pentru aprobarea unei investitii noi.
 
 
- Care este perspectiva dumneavoastra in ceea ce priveste noile reglementari privind dezvoltarea sustenabila a activitatilor economice si a obiectivelor de constructii din judet?
- Dezvoltarea sustenabila este unul din obiectivele pe care le urmarim si le sustinem pentru investitiile noi, dar si pentru cele existente. La nivel de judet, avem solicitari multiple pentru parcuri industriale si tehnologice nepoluante, dar si solicitari de reabilitari termice ale cladirilor existente. Trebuie sa mentionez o investitie importanta a Consiliului Judetean Olt care aduce un impact pozitiv semnificativ la nivelul judetului si a calitatii vietii oamenilor, si anume sistemul integrat de management al deseurilor si reabilitarea siturilor istorice contaminate.
- Ce impact a avut pandemia de coronavirus asupra proiectelor de constructii si cum vedeti viitorul proiectarii si constructiilor in perioada post Covid-19?
- Pandemia de Covid-19 a creat dificultati in tot ceea ce inseamna investitii noi sau lucrari in derulare. Activitatea in constructii a inceput, insa, sa reintre in normal, cu specificatia ca preturile si valoarea devizelor s-au marit semnificativ in aceasta perioada.
 
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Ianuarie/Februarie 2022)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
CDS
Acvatot 2019
noark
strabag nivel 1
MAKITA
viarom
theda mar
quadratum
leviatan
concelex
EDIT-Structural
konsent
ness project
rigips
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander