Agenda Constructiilor
Luni, 21 Iunie 2021
 
PAGINA PERSONALIZATA


DAIKIN EUROPE N.V.

DAIKIN EUROPE N.V.

Adresa: Calea Floreasca 169 A, Corp B, et. 8, Bucuresti, S1
Telefon: 021/307.97.00
Fax: 021/307.97.29
E-mail: office@daikin.ro
Web site: www.daikin.ro
Domenii: Sisteme HVAC
Descriere activitate
Furnizor de pompe de caldura si de solutii integrate de climatizare pentru aplicatii rezidentiale, comeciale, industriale.
 
Prezentare companie/institutie
DAIKIN: Pregatirea profesionala se reflecta in calitatea serviciilor
 
 
 
 
 
 
Nicolaie Cozma (48 de ani)
Functia/Firma: service manager, Daikin Romania;
Experienta profesionala: 24 de ani in tehnologiile HVAC.
 
Daikin Romania, subsidiara locala a unuia dintre cei mai importanti furnizori mondiali de echipamente HVAC, acorda o atentie deosebita oportunitatilor de dezvoltare profesionala pe care le pune la dispozitia partenerilor autorizati. Acestia au avut recent ocazia sa selecteze cei mai buni ingineri si tehnicieni, care sa isi testeze cunostintele si abilitatile practice in competitia Daikin Service Games.
 
- Ce reprezinta acest concurs si care este scopul sau?
- Aflat la cea de-a 10-a editie, Daikin Service Games este o experienta unica atat pentru parteneri, cat si pentru tehnicienii de service. Concursul se organizeaza in trei faze (locala, continentala si mondiala - care se va disputa in Japonia, in 2020), scopul sau fiind de a imbunatati competentele participantilor. Competitia este stransa, anual la start aliniindu-se peste 3.000 de experti de pe intregul mapamond. La etapa europeana (DENV Service Games) vor participa 24 de finalisti (cate doi clasificati pe primele locuri la concursurile derulate in cadrul reprezentantelor Daikin), iar la cea globala se vor intrece 32 de specialisti. Nivelul de competivitate este ridicat, iar probele sunt pe masura, numai astfel fiind posibila demonstrarea capacitatii de a oferi servicii de cea mai buna calitate.
- De ce este importanta participarea la competitie?
- Concursul ofera ocazia testarii cunostintelor si dovedirii experientei teoretice si practice. Ii incurajeaza pe participanti sa se cunoasca si sa se autodepaseasca, sa descopere subiectele tehnice de interes si sa le aprofundeze. Toate acestea se traduc in competente esentiale pentru activitatea profesionala a fiecaruia. De asemenea, participarea la concurs si apartenenta la echipa internationala Daikin constituie un motiv de mandrie. Editia curenta este prima care se oganizeaza si in Europa Centrala si de Est, iar bucuria este dublata de faptul ca ne intoarcem cu un premiu, printre castigatorii finalei aflandu-se si un conational, care a reusit sa se distinga dintre cei 144 de tehnicieni de service proveniti de la 62 de parteneri, ce au participat la faza nationala a concursului. El a castigat premiul „Best theoretical knowledge” la proba de testare a cunostintelor tehnice.
- Ce inseamna titlul de „Tehnician Daikin nr.1” la nivel interational?
- La etapa urmatoare, care se va derula in Belgia, concurentii se vor intrece in trei probe cu un grad ridicat de dificultate, constand in verificarea cunostintelor teoretice, inlocuirea unei componente frigorifice dintr-un echipament real si evaluarea abilitatilor de diagnosticare a defectelor. Miza este uriasa, la final urmand sa fie desemnat Tehnicianul nr.1 la nivel international. Pentru castigator, aceasta constituie o recunoastere a valorii profesionale pe care o are, el devenind un model atat pentru personalul tehnic al Daikin, cat si pentru partenerii grupului.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia August 2019)
  

 
DAIKIN: Lider mondial al pieţei echipamentelor pentru condiţionarea aerului
Concernul japonez Daikin şi-a consolidat poziţia pe piaţa internaţională a furnizorilor de soluţii avansate pentru condiţionarea aerului, prin implementarea unei strategii continue de achiziţii, care a presupus preluarea controlului asupra activităţii unor companii importante din domeniu, cum ar fi Oyl Industry, All World Machinery Supply şi Goodman Global. Încă de la înfiinţare, cercetătorii companiei s-au concentrat asupra dezvoltării domeniului de criogenie, toate produsele livrate către beneficiari incluzând soluţii avansate din punct de vedere tehnologic. Astfel, experţii niponi au creat, de-a lungul timpului, dispozitive inovatoare în domeniul HVAC, dintre care se remarcă sistemul VRF (flux refrigerant variabil), precum şi modelele hidraulice hibride, destinate adaptării la cerinţele actuale de eficienţă energetică şi diminuare a emisiilor de dioxid de carbon. În prezent, Daikin se plasează în fruntea clasamentului mondial al furnizorilor de echipamente de climatizare (încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat), distribuind totodată inclusiv de pompe de căldură şi soluţii de refrigerare. Compania promovează sisteme inteligente de management al climatului interior, precum şi produse premium, dezvoltate în vederea îndeplinirii cerinţelor în continuă schimbare ale clienţilor de pe segmentul rezidenţial, comercial şi industrial. Echipamentele Daikin sunt renumite pentru nivelul ridicat de controlabilitate, care se obţine graţie comenzii avansate prin intermediul inverterelor. Astfel, se obţine o reducere de până la 30% a consumului faţă de unităţile de tip "on-off". Divizia europeană Daikin Europe NV este punctul central pentru operaţiunile de vânzări, dezvoltare şi producţie pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Compania dispune de cinci facilităţi de producţie, 17 companii afiliate, cinci birouri de vânzări şi o reţea dezvoltată de distribuitori independenţi. Având peste 5.400 de angajaţi, Daikin Europe Group îşi propune pentru anul fiscal 2013 - 2014 realizarea unei cifre de afaceri de 285 miliarde yeni (circa 2,9 miliarde USD), ceea ce corespunde unei majorări de 26% în raport cu exerciţiul financiar precedent.  

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIMgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
hidroplasto
Acvatot 2019
Ubitech
hilti
rigips
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere