Agenda Constructiilor
Marti, 16 Iulie 2019
 
PAGINA PERSONALIZATA

DAIKIN EUROPE N.V.

DAIKIN EUROPE N.V.
Adresa: Calea Floreasca 169 A, Corp B, et. 8, Bucuresti, S1
Telefon: 021/307.97.00
Fax: 021/307.97.29
E-mail: office@daikin.ro
Web site: www.daikin.ro
Domenii: Sisteme HVAC
Descriere activitate
Furnizor de pompe de caldura si de solutii integrate de climatizare pentru aplicatii rezidentiale, comeciale, industriale.
 
Prezentare companie/institutie
DAIKIN: Predictiile de crestere au fost depasite in prima parte a anului
 
 
 
 
 
Daniel Vasile (38 de ani)
Functia/Firma: Managing Director, Daikin Romania;
Experienta profesionala: 15 ani in pozitii executive ale unor companii multinationale, 5 ani in domeniul HVAC.
 
In anul fiscal 2015 (incheiat la 31 martie 2016), Daikin Romania a raportat o cifra de afaceri de peste 19 milioane de euro, inregistrand o crestere de 19% fata de anul anterior. Cu toate ca in primul trimestru din 2016 rezultatele obtinute au fost cu mult peste cele prognozate, compania isi pastreaza obiectivul de consolidare a pozitiei competitive, tintind o majorare a vanzarilor cuprinsa intre 5% si 10% pentru exercitiul financiar in curs. Din cauza contextului socio-politic, predictibilitatea este foarte scazuta, inclusiv pe termen scurt, intrucat mediul economic este foarte sensibil la aceste semnale, iar repercusiunile sunt imediate.
 
- Caracterizati piata HVAC din Romania.
- Acest domeniu isi continua trendul ascendent in 2016, fiind direct influentat de evolutia generala a sectorului constructiilor. Cele mai multe investitii amanate au fost reluate si mai multi dezvoltatori planuiesc extinderi sau au demarat deja proiecte noi. Fiind reprezentanta liderului mondial in domeniu, suntem la curent cu tot ce se intampla in alte tari si putem face comparatii. Caracteristica pentru Romania este multitudinea de optiuni pe care o au clientii. Desi poate parea surprinzator, acesta nu este neaparat un lucru bun, deoarece de foarte multe ori acestia sunt pusi in dificultate si nu stiu ce sa aleaga. Exista inca foarte multe firme cu o oferta necorespunzatoare si, din pacate, mai putine companii profesioniste, axate pe produse si, mai ales, pe servicii premium. Gradul de interes al utilizatorului si nivelul de informare fac diferenta insa intre o alegere buna si una gresita.
- In ce masura reuseste piata sa absoarba noile produse si tehnologii?
- Nu mai este o surpriza ca inovatiile sunt adoptate rapid de profesionistii din domeniu. Daikin a fost intotdeauna o companie apreciata de specialisti pentru ca reuseste sa impinga limitele tehnologiei, prin dezvoltarea de solutii care stabilesc noi standarde de eficienta si confort. Pe segmentul rezidential, in acest an remarcam deja o cerere exploziva pentru echipamentele noastre, ca rezultat direct al eforturilor de promovare a brandului inclusiv catre aceasta categorie de clienti, precum si ca efect al diversificarii portofoliului. Reprezentativ este, de pilda, conceptul Daikin Home Comfort Expert, un program unic in industrie, constituindu-se intr-o retea de parteneri la nivel national, care au fost atent selectionati si specializati pentru a oferi cel mai inalt nivel de servicii de consiliere in procesul de selectie, montaj si mentenanta.
- Ce prevede strategia de dezvoltare a companiei in Romania?
- Viziunea noastra este sa devenim cel mai dezirabil partener si sa depasim asteptarile clientilor, indiferent daca ne referim la beneficiari finali, care au nevoie de un aparat simplu de aer conditionat sau la profesionisti, ce solicita solutii complexe. Ne vom axa in continuare pe promovarea echipamentelor cu eficienta crescuta si impact redus asupra mediului. De asemenea, ne vom implica, la fel cum am facut-o in ultimii 20 de ani, in cresterea nivelului de profesionalism din industrie atat prin instruiri si seminarii adresate specialistilor, cat si prin comunicarea directa si permanenta cu toate categoriile de clienti.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia August 2016)
  

 
DAIKIN: Lider mondial al pieţei echipamentelor pentru condiţionarea aerului
Concernul japonez Daikin şi-a consolidat poziţia pe piaţa internaţională a furnizorilor de soluţii avansate pentru condiţionarea aerului, prin implementarea unei strategii continue de achiziţii, care a presupus preluarea controlului asupra activităţii unor companii importante din domeniu, cum ar fi Oyl Industry, All World Machinery Supply şi Goodman Global. Încă de la înfiinţare, cercetătorii companiei s-au concentrat asupra dezvoltării domeniului de criogenie, toate produsele livrate către beneficiari incluzând soluţii avansate din punct de vedere tehnologic. Astfel, experţii niponi au creat, de-a lungul timpului, dispozitive inovatoare în domeniul HVAC, dintre care se remarcă sistemul VRF (flux refrigerant variabil), precum şi modelele hidraulice hibride, destinate adaptării la cerinţele actuale de eficienţă energetică şi diminuare a emisiilor de dioxid de carbon. În prezent, Daikin se plasează în fruntea clasamentului mondial al furnizorilor de echipamente de climatizare (încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat), distribuind totodată inclusiv de pompe de căldură şi soluţii de refrigerare. Compania promovează sisteme inteligente de management al climatului interior, precum şi produse premium, dezvoltate în vederea îndeplinirii cerinţelor în continuă schimbare ale clienţilor de pe segmentul rezidenţial, comercial şi industrial. Echipamentele Daikin sunt renumite pentru nivelul ridicat de controlabilitate, care se obţine graţie comenzii avansate prin intermediul inverterelor. Astfel, se obţine o reducere de până la 30% a consumului faţă de unităţile de tip "on-off". Divizia europeană Daikin Europe NV este punctul central pentru operaţiunile de vânzări, dezvoltare şi producţie pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Compania dispune de cinci facilităţi de producţie, 17 companii afiliate, cinci birouri de vânzări şi o reţea dezvoltată de distribuitori independenţi. Având peste 5.400 de angajaţi, Daikin Europe Group îşi propune pentru anul fiscal 2013 - 2014 realizarea unei cifre de afaceri de 285 miliarde yeni (circa 2,9 miliarde USD), ceea ce corespunde unei majorări de 26% în raport cu exerciţiul financiar precedent.  

Lucrari de referinta

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 143 (Iunie-Iulie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023