Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATADIAZOMA STUDIO SRL

Adresa: B-dul Timisoara nr. 103E, Corp A, Sc. 2, Et. 6, Ap. 147, Bucuresti, S6
Telefon: 0745-778.438
E-mail: tudor@diazoma.ro
Web site: https://www.diazoma.ro/
Domenii: Proiectare si inginerie | Arhitectura & design
Descriere activitate
Prezentare companie/institutie
DIAZOMA: Piata de constructii se schimba - noile materiale sunt mai eficiente
 
 
 
 
 
 
Tudor Boacsa (38 de ani)
Functia/Firma: fondator si Leading Architect, Diazoma Studio SRL;
Experienta profesionala: 15 ani pe piata de arhitectura si proiectare.
 
Biroul de arhitectura Diazoma, infiintat in anul 2020 in Bucuresti, a avut o crestere constanta de la intrarea sa pe piata, datorita experientei echipelor de arhitecti si ingineri cu care colaboreaza. Compania are in lucru proiecte diverse atat pentru zona de locuire cat si pentru cea administrativa si industriala. Portofoliul actual asigura specialistilor de la Diazoma un orizont de lucru pana in 2023, cand proiectele aflate in executie vor fi finalizate. In paralel, compania va continua sa contracteze lucrari in diverse arii de activitate, pentru a-si consolida pozitia pe piata locala de arhitectura si proiectare.
 
- Ce abordare aveti in desenarea proiectelor, din punct de vedere al noilor cerinte de eficienta energetica?
- Impactul pe care noile cerinte de eficienta energetica il va avea asupra constructiilor va fi, in mod surprinzator, asupra administratiilor locale, care duc lipsa acuta de specialisti. Este destul de greu de identificat pentru o persoana care nu este de specialitate, din cadrul primariilor, daca cerintele de eficienta se respecta sau nu. Iar, unde este loc de interpretare, apar anumite probleme si se creeaza loc de abuzuri. Activitatea firmei noastre nu se va modifica substantial, deoarece noi, la nivelul proiectarii, am incercat pana acum sa ducem imobilele, indiferent de specificul lor, spre eficienta energetica cat mai mare, in functie si de disponibilitatea financiara a beneficiarului.
- Cum se vor transforma materialele si tehnologiile utilizate in industria constructiilor?
- Piata de profil va cunoaste o noua dezvoltare a materialelor si tehnologiilor utilizate atat pentru crearea de produse noi, care sa se ridice la nivelul cerintelor de eficienta energetica, cat si pentru reducerea costurilor de productie, pentru a putea fi accesibile unui numar cat mai mare de utilizatori. Rolul tuturor persoanelor implicate in procesul de realizarea a constructiilor este de a gasi solutii pentru implementarea cat mai rapida, corecta si cu costuri cat mai mici a acestor cerinte, pentru a putea reduce cererea de energie, care este din ce in ce mai scumpa.
- Care sunt principalele dificultati cu care va confruntati in aceasta perioada? Care credeti ca vor fi provocarile si oportunitatile anului 2022?
- Principalele dificultati in aceasta perioada sunt create de incertitudinile legate de modalitatea de avizare a proiectelor in diferite institutii ale statului. Provocarile pentru anul 2022 sunt mai mult personale si anume de a incerca sa ne autodepasim. Trebuie sa raspundem cererii tot mai exigente a pietei cu proiecte de calitate si cu eficientizare de costuri pentru executie, astfel incat sa se poata face cat mai usor implementarea cerintelor de eficienta energetica. Ca oportunitati, anul 2022 ne ofera posibilitatea de a participa la cat mai multe concursuri, pentru a ridica nivelul de dezvoltare a comunitatilor atat la nivel urban, cat si local.
 
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Ianuarie/Februarie 2022)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
concelex
EDIT-Structural
MAKITA
viarom
konsent
theda mar
siniat
CDS
Acvatot 2019
leviatan
ness project
BogArt
quadratum
rigips
Ubitech
noark
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander