Agenda Constructiilor
Marti, 16 Aprilie 2024
hilti
PAGINA PERSONALIZATA


EPSTEIN ARCHITECTURE & ENGINEERING SRL

EPSTEIN ARCHITECTURE & ENGINEERING SRL

Adresa: B-dul Magheru nr. 1-3, etaj 3, Bucuresti, S1
Telefon: 021/311.61.22
Fax: 021/311.61.22
E-mail: office@epsteinglobal.com.ro
Web site: www.epsteinglobal.com.ro
Domenii: Proiectare si inginerie | Arhitectura & design
Descriere activitate
Servicii complete de arhitectura, inginerie, proiectare si consultanta de specialitate pentru domeniul construcțiilor civile, industriale si aeroportuare.
Prezentare companie/institutie
EPSTEIN: Dumpingul va obliga firmele sa se retraga de pe piata
 
 
 
 
 
 
Randy Tharp (53 de ani)
Functia/Firma: director general, Epstein Architecture & Engineering;
Experienta profesionala: 25 de ani in domeniul arhitecturii si dezvoltarii de proiecte.
 
Industria constructiilor din Romania va urma, in perioada 2013 - 2014, un proces de recuperare lenta, chiar daca asteptarile reprezentantilor firmelor din domeniu sunt mult mai mari, este de parere Randy Tharp, managing director al Epstein Architecture & Engineering (Epstein A & E). Compania americana deruleaza operatiuni in Europa pe piata autohtona si in Polonia. Randy Tharp trage un semnal de alarma fata de practica unor societati de a accesa lucrari la preturi de dumping, politica deficitara pentru intreaga breasla
 
- Cum credeti ca vor evolua piata constructiilor si domeniul arhitecturii in perioada 2013 - 2014?
- Sper ca industria constructiilor se va redresa semnificativ in 2013, insa, cu toate acestea, cred ca va fi o recuperare lenta. Exista indicii ca piata de profil se va dezvolta constant, dar ca ritmul de crestere nu va fi probabil la nivelul alert pe care ni-l dorim. Sunt planificate o serie de proiecte comerciale, de infrastructura si industriale, dar numai disponibilitatea de finantare (atat privata, cat si guvernamentala) va decide cat de multe dintre acestea vor putea fi demarate anul viitor. Investitorii, bancile, companiile si Guvernul sunt inca nevoite sa actioneze cu precautie in legatura cu proiectele pe care le sustin si cu fondurile pe care le aloca.
- Ce probleme intampinati in desfasurarea activitatii?
- Identificarea de noi proiecte reprezinta cu siguranta o provocare in conditiile actuale ale pietei, insa nici competitia stransa pentru cele cateva lucrari existente nu poate fi trecuta cu vederea. Si aceasta intrucat, aproape de fiecare data, apar una sau doua companii dispuse sa castige un proiect la preturi scazute, chiar daca profitul este aproape inexistent. Aceasta practica va duce la scaderea nivelului serviciilor profesionale in industrie si va obliga anumite companii sa se retraga de pe plan autohton si sa se redirectioneze catre piete mature, unde aceste deprinderi sunt rar intalnite. Companiile care au derulat afaceri timp de 5 sau 10 ani anterior crizei financiare nu inteleg ca trebuie sa mentina un anumit nivel de profitabilitate si astfel toata industria are de suferit. Este posibil ca doar timpul sa rezolve aceasta problema, iar firmele care au abordarea respectiva vor fi nevoite sa se retraga, fie prin iesirea din afaceri, fie prin evitarea lor de catre beneficiar, in momentul in care clientul realizeaza ca nu va primi acelasi produs pentru jumatate din cost.
- Ce proiecte aveti in lucru?
- Principalele proiecte in care suntem actualmente implicati au un caracter preponderent industrial, apartinand unor entitati private. In mod traditional, aceste obiective sunt guvernate numai de functionalitate, insa am observat un interes crescut al clientilor nostri pentru elaborarea de facilitati durabile si eficiente din punct de vedere energetic. In prezent, oferim servicii de arhitectura si inginerie pentru Emerson ce vizeaza o noua cladire de birouri cu trei etaje (10.500 mp) si o unitate de productie de aproximativ 18.000 mp in cadrul parcului industrial din Cluj-Napoca. Lucram, de asemenea, la planul general al unui nou centru de productie apartinand companiei americane Emerson, in Oradea. Pentru Cameron, proiectam noi fundatii si lucram la expansiunea anexei apartinand zonei de productie, in cadrul centrului din Ploiesti. Oferim si servicii de inginerie pentru mutarea retelei de utilitati si construirea unei noi cladiri pentru paza, in cadrul proiectului din Campina.
(articol aparut in Agenda Constructiilor, editia Ianuarie/Februarie 2013)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
CONCEPT STRUCTURE
noark
CDS
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
viarom
rigips
EDIT-Structural
Ubitech
Acvatot 2019
quadratum
siniat
concelex
strabag nivel 1
theda mar
leviatan

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander