Agenda Constructiilor
Luni, 30 Noiembrie 2020
Home - INDEX COMPANII - HOLCIM (ROMANIA) SA
PAGINA PERSONALIZATA


HOLCIM (ROMANIA) SA

HOLCIM (ROMANIA) SA

Adresa: Calea Floreasca nr.169A, Cladirea B, etaj 7/8, Bucuresti, S1
Telefon: 021/231.77.09, 021/231.77.08
Fax: 021/231.77.14
Web site: www.holcim.ro
Domenii: Ciment, betoane si agregate
Descriere activitate
Furnizare de ciment, betoane, agregate (nisip si pietris) si alte servicii conexe
Prezentare companie/institutie
HOLCIM: Criza medicala a mutat focusul de pe business pe angajati
 
 
 
 
 
 
Horia Adrian (50 de ani)
Functia/Firma: CEO Holcim Romania & Market Head Emerging Europe;
Experienta profesionala: 20 de ani de management in cadrul grupului LafargeHolcim.
 
Anul 2020 a inceput in forta pentru piata locala de constructii, cu vreme favorabila si un context ce indica evolutii foarte bune pana la finele anului. Declansarea pandemiei de Covid-19 la jumatatea lunii martie si decretarea starii de urgenta au mutat focusul companiei Holcim Romania, parte a grupului LafargeHolcim, de pe business si santiere catre protectia angajatilor si masurile aferente. In 2019, in contextul evolutiei foarte bune a pietei de constructii, Holcim Romania a realizat o cifra de afaceri de 1,49 miliarde lei, in crestere cu 17,3% fata de 2018, conform datelor publice. Compania detine doua fabrici de ciment, in Campulung (judetul Arges) si in Alesd (Bihor), o statie de macinare si trei terminale de ciment la Turda (Cluj), Roman (Iasi) si Bucuresti, 15 statii ecologice de betoane, trei statii de agregate si alte doua de lianti speciali.
 
- Ce impact a avut criza de Covid-19 asupra companiei?
- Incepand din martie, focusul nostru s-a mutat si mai mult catre protectia angajatilor. Regulile noastre de Securitate si Sanatate in Munca au fost dintotdeauna riguroase, insa, in contextul pandemiei, ne-am sporit eforturile pentru a ne asigura ca toti angajatii sunt in siguranta la locul de munca. Astfel, am suplimentat regulile impuse de autoritatile competente cu propriile masuri de preventie implementate la nivel de Grup, in LafargeHolcim, si local, in grupul de companii Holcim Romania. Acest plan rapid de masuri clare a facut ca lunile martie, aprilie si mai sa treaca fara niciun pericol pentru oameni si fara cazuri de imbolnavire cu noul coronavirus in operatiuni, in timp ce ne-am mentinut activitatea de zi cu zi.
- La nivel de business, ce masuri ati implementat?
- La nivel de business, ca reactie la aceasta criza, am implementat strategia "Health, Cost & Cash", atat in Grupul LafargeHolcim, cat si in Holcim Romania. Menita sa asigure siguranta angajatilor in primul rand, precum si continuitatea companiei, aceasta vine cu un set de reguli stricte de preventie pentru toate operatiunile noastre, precum si masuri de eficienta si disciplina financiara. Cred ca un context dificil poate fi transformat intr-o oportunitate pentru inovatie si chiar crestere, daca este abordat asa cum trebuie. Raman optimist ca revenirea industriei de constructii va fi rapida si sper sa vedem o crestere a numarului de proiecte noi, poate chiar si la nivelul autoritatilor publice, cat mai curand posibil.
- Ce obiective aveti in perioada urmatoare?
- Continuam sa investim constant in dezvoltarea si diversificarea produselor si solutiilor oferite, ca parte a strategiei noastre asumata la nivel de grup - Construim pentru viitor 2022. Anul acesta, vom avea in vedere continuarea demersurilor in ceea ce priveste imbunatatirea amprentei de carbon a produselor si solutiilor noastre, durabilitatea fiind o prioritate pentru noi indiferent de contextul in care ne aflam. Totodata, vom continua sa investim in oameni si in siguranta lor, in special in conditiile in care se mentin, inca pentru o perioada, o serie de norme speciale pentru organizarea si desfasurarea activitatii in operatiunile noastre si nu numai.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Iunie-Iulie 2020)
 

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulelmas_1octCOVID-19ALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
hilti
strabag nivel 1
Acvatot 2019
rigips

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere