Agenda Constructiilor
Vineri, 08 Decembrie 2023
Liebher
PAGINA PERSONALIZATA


HORNBACH ROMANIA SRL

HORNBACH ROMANIA SRL

Adresa: Str. Hornbach nr. 17-21, Domnesti, Judet Ilfov
Telefon: 021/206.15.30
Fax: 021/206.15.32
E-mail: info_ro@hornbach.com
Web site: www.hornbach.com
Domenii: Retele de magazine si depozite
Descriere activitate
Lant de magazine cu produse pentru constructii si gradinarit.
 
Prezentare companie/institutie
 HORNBACH deschide un nou magazin in Timisoara 
Odata cu aniversarea a cinci ani de activitate pe piata autohtona, compania Hornbach Romania - unul dintre principalii furnizori locali de materiale de constructii si gradinarit din domeniul de retail - a anuntat noi investitii in vederea extinderii afacerilor pe plan autohton. Astfel, cu exceptia inaugurarii, in cursul celui de-al doilea semestru a.c., a noului magazin din Timisoara (al cincilea din Romania), firma si-a propus demararea lucrarilor specifice in vederea deschiderii unor noi centre de prezentare in principalele orase din tara, fiind vizate municipiile a caror populatie detine o putere mare de cumparare, precum Cluj, Constanta, Craiova sau Iasi, nefiind exclusa, insa, nici zona de est a Capitalei.
 
Mugurel-Horia Rusu (52 de ani)
Functia/Firma: director general, Hornbach Romania;
Experienta profesionala: 16 ani in domeniul comercializarii materialelor de constructii.
 
- Care sunt principalele obiective ale companiei in 2012?
- Cel mai important aspect al strategiei de afaceri a companiei in 2012 este reprezentat de extinderea retelei de magazine, durata de implementare a acestui proiect si zonele alese depinzand de evolutia economiei pe plan autohton, respectiv de dezvoltarea infrastructurii la nivel local si, mai ales, in ariile vizate. Un alt aspect important in strategia noastra consta in mentinerea pozitiei detinute pe piata in-terna, respectiv sa ne pozitionam printre cei mai importanti furnizori de materiale de constructii si amenajari ale spatiilor exterioare din domeniul bricolajului. Potrivit unui studiu recent, magazinele Hornbach se afla in topul preferintelor utilizatorilor atat in ceea ce priveste diversitatea sortimentului, cat si ca raport calitate-pret sau servicii de consiliere. Cu toate ca, in prezent, dispunem de cea mai complexa gama de produse din domeniu, in vederea alinierii la tendintele actuale, aducem schimbari permanente in paleta de sisteme, in special in departamentele de decoratiuni, obiecte de gradina si sanitare. 
- Care este nivelul incasarilor la nivel de grup?
- Grupul de origine germana - Hornbach Holding AG - se afla, de asemenea, printre principalii operatori de retele de bricolaj la nivel european, raportand permanent cresteri anuale ale incasarilor. Astfel, in anul fiscal 2011-2012 - inceput la 1 martie 2011 si incheiat pe 29 februarie 2012 - au fost inregistrate van-zari consolidate de 3,2 miliarde euro, cu 6,2% mai mari decat in perioada de referinta precedenta. To-todata, veniturile operationale (EBIT) ale concernului s-au majorat cu 6,3%, pana la nivelul de 169,1 mi-lioane de euro. In ceea ce priveste activitatea subsidiarei autohtone, in 2011, in pofida conjuncturii economice pe plan intern, am reusit sa ne mentinem pozitia, fapt pe care il putem considera un suc-ces. Principalele dificultati intampinate pe piata locala au fost generate de mediatizarea in exces a efec-telor recesiunii, ceea a acutizat scepticismul utilizatorilor, care au devenit mai prudenti in ceea ce pri-veste efectuarea investitiilor. 
- Ce buget de investitii a fost stabilit pentru viitor?
- In ceea ce priveste subsidiara autohtona, pentru inaugurarea fiecarui centru comercial este necesara o investitie de pana la 30 milioane de euro, in cei cinci ani de activitate fiind alocate fonduri totale de 148,3 milioane de euro, pentru magazinele deschise in Romania. La nivel de grup, programul de expan-siune pentru urmatorii doi ani prevede edificarea altor 15 centre de bricolaj - o parte dintre acestea urmand a fi amplasate in locul unor unitati existente - zonele vizate fiind state din Uniunea Europeana. Bugetul de investitii stabilit de managerii holdingului pentru anii fiscali 2012-2013 si 2013-2014 se situea-za intre 200 milioane de euro si 250 milioane de euro. 
(articol aparut in Agenda Constructiilor, editia iulie/august 2012)

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CDS
strabag nivel 1
theda mar
noark
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
FRONTALE
rigips
leviatan
Ubitech
viarom
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
MAKITA
grundfos

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu