Agenda Constructiilor
Vineri, 07 Mai 2021
 
Home - INDEX COMPANII - ICCO GRUP
PAGINA PERSONALIZATA


ICCO GRUP

ICCO GRUP

Adresa: Str. Scolii nr. 8, Brasov, Judet Brasov
Telefon: 0268/401.245
Fax: 0268/401.216
E-mail: office@icco.ro
Web site: www.icco.ro
Persoana de contact: Daniela Dumitrescu, Analist Proiect
Domenii: Antreprenori si firme de constructii
Descriere activitate
Antreprenoriat in constructii industriale si civile.
Prezentare companie/institutie
ICCO GRUP: Strategie multidirectionala de dezvoltare a afacerilor
 
Avand o vasta experienta in domeniul constructiilor industriale si civile, grupul de firme ICCO - Brasov a incercat nu numai sa se implice in lucrari de antrepriza generala, ci si sa atraga investitii in regiune, in Parcul Industrial Brasov, aflat in proprietate. Mai mult, pentru mentinerea dinamicii activitatii in contextul de piata al ultimilor ani, strategia societatii a vizat atat participarea licitatiile pentru lucrari publice, cat si concentrarea pe dezvoltarea sectoarelor mai putin afectate de criza economica, valorificand oportunitati din domeniul medical (in 2009 firma a inaugurat prima clinica privata de Cardiologie Interventionala si Ortopedie, care, ulterior, s-a extins cu noi specializari) sau energetic, in prezent avand circa 300 de clienti din randul consumatorilor industriali, carora le furnizeaza curent electric.
 
Interviu cu Mirela Radulescu, director de vanzari & marketing in cadrul ICCO Grup.
 
- In ce proiecte este implicata societatea in prezent?
- Actualmente, ne aflam in etapa de executie a finisajelor noului Spital Municipal din Bacau (cu o suprafata de 21.500 mp), valoarea investitiei depasind 151,8 milioane de lei, fara TVA. Tot pentru o unitate sanitara (Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Dr. Ioan Aurel Sbarcea, din Brasov), efectuam lucrarile de reabilitare si consolidare a cladirii cu o arie de aproximativ 7.500 mp. Obiectivul de investitii, in valoare de 12,6 milioane de lei, apartine Ministerului Sanatatii. Totodata, suntem implicati in realizarea balizajului pentru constructia noii piste de pe Aeroportul International Cluj-Napoca, precum si a unor unitati de productie cum ar fi Kronospan (din Belarus), Siemens (Deva si Timisoara), Premium Aerotec (Brasov) si Autoliv (Sfantu Gheorghe).
- Care a fost evolutia afacerilor in contextul dificil din ultimii ani?
- Scaderea abrupta - desi fireasca avand in vedere conditiile pietei si dimensiunea grupului - din 2009 (cu 42% fata de intervalul precedent de referinta), a fost urmata de cresteri usoare si constante ale veniturilor anuale, pe fondul accesarii unor noi piete de dezvoltare, astfel incat in 2012 cifra de afaceri a insumat 111 milioane de euro (+14% fata de anul anterior). Pentru perioada urmatoare ne-am propus mentinerea afacerilor nivelul actual, pentru fiecare segment de activitate actionandu-se in sensul identificarii oportunitatilor. Anul viitor, in cadrul punctului de lucru din Timisoara (ICCO EMT), vom implementa doua proiecte cu finantare nerambursabila, acestea vizand extinderea procesului de fabricatie si dezvoltarea sustenabila. Recent, ICCO a castigat un contract de constructie a unui spital in Irak, valoarea acestuia situandu-se circa 52 milioane de euro.
- Cum s-au reflectat efectele recesiunii in mediul local de afaceri?
- Anul trecut, societatile de constructii din Brasov au incasat circa 500 milioane de euro, ceea ce reprezinta 7% din afacerile tuturor operatorilor economici locali, in conditiile in care numarul antreprenorilor activi a scazut cu 7,5%, pana 2.755 de firme. In conditiile date, pentru 2014 specialistii in domeniul economic prevad o crestere iminenta, care vor contribui atat proiectele de infrastructura finantate din surse nerambursabile, cat si finalizarea lucrarilor aeroportul din Ghimbav.

Produse & tehnologii

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iulgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
rigips
cv water 2021
CELCO 2020
strabag nivel 1
hidroplasto
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere