Agenda Constructiilor
Luni, 29 Mai 2023
Abonare reviste
PAGINA PERSONALIZATA


KOBER SRL

KOBER SRL

Adresa: Str. Uzinei nr. 2, Dumbrava Rosie, Judet Neamt
Telefon: 0233/281.021
Fax: 0233/281.222
E-mail: office@kober.ro
Web site: www.kober.ro
Domenii: Materiale pentru constructii | Lacuri si vopsele | Adezivi si mortare uscate | Cazane si centrale termice
Descriere activitate
Producator si distribuior de lacuri si vopsele, tencuieli, amorse, adezivi, chituri, emailuri, sape si grunduri, destinate acoperirii suprafetelor de zidarie. Producator al centralelor termice marca Motan.
 
Prezentare companie/institutie
Aurel Köber, administratorul companiei Köber:
"Conditiile meteorologice nefavorabile din sezonul rece si instabilitatea sociala au generat o contractie de 8%-10% a pietei locale de lacuri si vopsele. Pentru 2013 se estimeaza o noua depreciere de 5%, urmand ca o stabilizare a segmentului sa fie vizibila cel mai devreme in 2014. In acest context, cifra de afaceri inregistrata de firma noastra anul trecut a consemnat o scadere de 5%, pentru 2013 fiind previzionata o stagnare la nivelul lui 2012. Cresterea costului materiilor prime si al ambalajelor a generat o atitudine diferentiata la nivelul managementului firmelor de vopsele, care fie au aplicat o majorare in acelasi ritm cu cea impusa de scumpirea materiilor prime, fie au luat in calcul comportamentul ezitant al consumatorilor, ce a generat o analiza atenta a situatiei si o crestere prudenta a preturilor de comercializare. In ceea ce priveste vanzarile, pe diferitele canale pe care le utilizam am observat reactii diferentiate ale cererii, ajungandu-se la un relativ echilibru, preferintele fiind atat pentru produsele de consum general, cat si pentru cele din gamele premium. In acest trend se incadreaza materialele destinate finisarii zidariei, precum si cele utilizate, de exemplu, pentru vopsirea metalului. In ceea ce ne priveste, planurile pentru anul in curs vizeaza continuarea investitiilor in inovare, acestea reprezentand un aspect deosebit de important in domeniul vopselelor. Pe plan local, detinem doua fabrici de vopsele, una la Turturesti si cealalta pe platforma industriala Savinesti, avand o capacitate totala de productie de circa 170.000 de tone pe an. Totodata, coordonam si o unitate de fabricatie a centralelor termice marca Motan, localizata in Turturesti (judetul Neamt)".
(articol aparut in Agenda Constructiilor, editia ianuarie/februarie 2013 )
 

Sebastian Enache, director de marketing al Köber - Sucursala Vaduri:
"In calitate de producator al centralelor termice marca Motan, avem in vedere o crestere de 5% a vanzarilor din acest an fata de nivelul din 2012, cand am realizat o cifra de afaceri de 7 milioane de euro. In primul deceniu de activitate pe piata locala, de la productia si vanzarea primei centrale termice Motan, au fost comercializate in tara si peste hotare peste 150.000 de unitati fabricate la centrul industrial din Vaduri. Chiar daca la inceputul anului trecut am sperat intr-o usoara crestere, datorata, in special, avertizarilor guvernului de eliminare a subventiilor la agentul termic, mentinerea facilitatilor respective in multe orase, scaderea inregistrata in domeniul constructiilor noi, precum si conditiile politico-economice au determinat un regres al volumului total al pietei de centrale, segment pe care il estimam la aproximativ 100.000 de unitati in 2012. In ansamblu, piata se va mentine la acest nivel si in 2013, prognoza bazata pe atenuarea tendintei de scadere din domeniul constructiilor noi, pe debransarile de la sistemul centralizat de incalzire, cauzate de majorarea tarifelor practicate in sezonul 2012 - 2013, precum si pe cresterea vanzarilor pentru inlocuirea echipamentelor iesite din uz, avand in vedere faptul ca exista orase in tara unde centralele aflate in exploatare au chiar si 14 ani de functionare. Astfel, pentru 2013, ne-am propus investitii majore in mentinerea nivelului de calitate a produselor, pentru urmatorii ani fiind planificata dublarea capacitatii de productie de la Vaduri, in special pentru cresterea exporturilor. In 2012, cele mai bine vandute modele de centrale termice Motan au fost reprezentate de sortimentele Start si Kplus. Ambele sunt incluse in gama economica, ceea ce denota faptul ca piata de profil va fi dominata, cel putin si in acest an, de pret. De asemenea, constatam o crestere importanta (de aproximativ 8%) a vanzarilor echipamentelor MKDens 25, respectiv MKDens 36 - centrale termice cu condensare, tendinta ascendenta ce estimam ca se va observa si pe termen mediu, deoarece acestea reprezinta o solutie economica si mai putin poluanta decat sistemele clasice, ce va fi incurajata in viitor si prin reglementari legislative".
(articol aparut in Agenda Constructiilor, editia martie/aprilie 2013)

 

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
vailantVideoConfAC-iulhiltiman and machineALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
grundfos
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
rigips
CDS
strabag nivel 1
BALTIC
FRONTALE
viarom
leviatan
MAKITA
Ubitech
theda mar
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023