Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATA


MACON SRL

MACON SRL

Adresa: Str. Santuhalm nr. 1, Deva, Judet Hunedoara
Telefon: 0254-213.930
Fax: 0254-213.930
Web site: www.macon.ro
Domenii: Materiale pentru constructii | Caramida si BCA | Prefabricate din beton
Descriere activitate
BCA plan si profilat nut-feder, stalpi LEA, elemente prefabricate din beton pentru hale industriale si pentru poduri, podete; tuburi premo; cahle teracota.
Prezentare companie/institutie
MACON: Piata blocurilor de BCA creste cu 5%-6% in acest an
 
 
 
 
Dr. ing. Marius Dumitru Marin
Functia/Firma: CEO si membru al Consiliului de Administratie al Macon Group;
Experienta profesionala: 9 ani pe piata materialelor de constructii; in ultimii 20 de ani a ocupat pozitii in top managementul unor companii importante din domeniul constructiilor de masini si automotive.
 
Tinand cont de evolutia lucrarilor de constructii, inregistrata in prima parte a acestui an pe principalele segmente, rezidential si nerezidential, care a continuat trendul de crestere consemnat si pe parcursul anului 2014, insa intr-un ritm diferit, directorul general Macon estimeaza ca, la nivelul intregului an 2015, piata de BCA va inregistra o crestere de circa 5%-6%. In 2014, compania a raportat o crestere de 10% fata de nivelul de 97 milioane de lei raportat cu un an in urma la Ministerul Finantelor Publice, cifra de afaceri a societatii depasind, astfel, 106 milioane de lei (circa 24 milioane de euro).
 
- Care sunt principalele tendinte pe piata blocurilor din BCA?
- Ne bucuram ca, dupa o perioada de criza in care pe fondul unei puteri scazute de cumparare preturile au fost factorul hotarator in luarea deciziei de a efectua investitii, sunt tot mai multi beneficiari care inteleg importanta calitatii materialelor de constructii si a faptului ca, in cazul peretilor, este foarte importanta utilizarea de materiale performante din punct de vedere energetic inca de la inceput, care sa poata asigura un grad de confort termic ridicat cu cheltuieli minime. Din acest punct de vedere, sistemul de zidarie Macon este o alegere potrivita, dat fiind faptul ca oferta noastra include blocuri de BCA cu o conductivitate termica de doar 0,1 W/mK, una dintre cele mai bune valori care caracterizeaza materialele de zidarie existente pe piata din Romania. Nevoia de cladiri eficiente energetic, sigure si care sa genereze costuri de intretinere reduse asigura premisele unei evolutii viitoare bune pentru piata de BCA din Romania.
- Ce proiecte au fost realizate cu blocuri din BCA Macon in 2015?
- Gama sortimentala oferita de Macon pentru blocurile de zidarie din BCA acopera toate solutiile constructive, atat pentru ziduri structurale, cat si pentru cele nestructurale, iar acestea pot fi utilizate la toate tipurile de lucrari, de la cladiri rezidentiale, spitale, scoli sau gradinite si pana la hale industriale. In privinta ariei de distributie, blocurile de zidarie Macon sunt prezente la nivel national, printr-un numar mare de parteneri, gradul de penetrare a pietei fiind diferentiat, in functie de distantele fata de cele doua unitati de productie, de la Deva si Oradea. Printre lucrarile realizate in ultimul an cu blocuri din BCA Macon se numara Vivacity Residence Cluj-Napoca (blocul 2), Napoca Business Center, Institutul de Cercetari Avansate de Mediu Timisoara, Piata Rogerius Oradea, Spitalul de copii Louis Turcanu Timisoara, Mall Dermatina, scoala si colegiul Salonta, scoala Macea (Arad), un centru sportiv din Cluj-Napoca, City Business Center Timisoara, Universitatea Patrium Oradea, precum si o serie de imobile de locuinte sau alte proiecte din segmentul constructiilor rezidentiale si nerezidentiale.

MACON: Increase of 5%-6% on the Romanian ACC market, in 2015
Given the evolution of the construction sector in the first part of this year on the residential and non-residential segments, which continued the trend of growth recorded also during 2014, albeit at a different pace, the general manager of Macon estimated that the ACC market will grow about 5%-6% this year. In 2014, the company reported an increase of 10% of sales compared to 97 million RON reported a year ago, according to the Ministry of Finance data, the turnover of the company surpassing thus 106 million RON (about 24 million euro).
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Noiembrie-Decembrie 2015)

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
ness project
quadratum
CDS
viarom
theda mar
konsent
Ubitech
noark
leviatan
Acvatot 2019
MAKITA
concelex
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
EDIT-Structural
strabag nivel 1
SSAB
siniat
SIGM
ERBASU CONSTRUCT
rigips

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander