Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CEMACON: Cifra de afaceri a crescut cu 34% in primul semestru din 2019
CEMACON: Cifra de afaceri a crescut cu 34% in primul semestru din 2019
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 15 Aug 2019 06:30
Potrivit celui mai recent raport prezentat Bursei de Valori Bucuresti, unde se analizeaza rezultatele semestrului intai din 2019 ale Cemacon SA, exprimata in cifre, performanta societatii din Cluj-Napoca, in perioada de referinta, se transpune astfel: 22,08 milioane de lei profit operational (EBITDA), 13,85 milioane de lei profit net  si 73,71 milioane de lei cifra de afaceri neta, cu +34% mai mult decat in primul semestru din 2018.
„Dupa un prim trimestru din 2019 cu o cerere galopanta, care a determinat vanzari record in piata de blocuri ceramice, al doilea trimestru, influentat de perioada prelungita de vreme nefavorabila lucrarilor de constructii, a adus o plafonare a cantitatilor cerute si chiar scaderi la nivelul pietei de zidarii. In acest context, la Cemacon am gasit solutiile comerciale astfel incat sa inchidem primul semestru cu afaceri cu 34% mai mari decat in anul anterior, in conditii de leadership din perspectiva profitabilitatii in sector. Eficienta si productivitatea crescute ale facilitatilor de productie, inclusive ale noii fabrici de buiandrugi inaugurate la finalul anului 2018, precum si produsele noi au contribuit la atingerea unui nivel al EBITDA foarte competitiv. Eforturile ultimilor ani de diferentiere si pozitionare premium a portofoliului Evoceramic, precum si introducere de produse noi si inovatoare, cu precadere suita de produse cu vata bazaltica, au permis mentinerea unui nivel de pret competitiv si echilibrarea presiunii crescute la nivelul costurilor ca urmare a accelerarii cresterii pretului la gaz, electricitate si combustibili impreuna cu salariile care au afectat deopotriva sectorul. Succesele in atragerea de finantari nerambursabile, cu trei proiecte aflate in implementare in prezent, dintre care cel mai semnificativ priveste implementarea unei centrale de cogenerare pe platforma industriala de la Recea, ne permit accelerarea investitiilor in eficientizare, dar si derularea unor programe puternice de dezvoltare a resursei umane in companie. Suntem in continuare angajati in proiecte de dezvoltare prin care sa punem in valoare competenta si motivatia organizatiei de a performa la cel mai inalt nivel”, se arata in declaratia directorului general, cuprinsa in raport.
Referindu-se la elementele cuprinse in bilant, managerii societatii explica, in principiu, ca, „intr-un context de piata favorabil, compania a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri nete cu 34%, comparativ cu perioada similara a anului 2018 depasind pragul de 73.700.000 lei. Raportat la anul 2018, ponderea veniturilor din blocuri ceramice si marfuri a ramas similara. Variatia stocurilor inregistreaza valori mai mari decat in perioada precedenta ca urmare a decalajului intre cantitatile produse si vandute in semestrul intai din 2019. Cresterea inregistrata la nivelul altor venituri din exploatare este marcata de cresterea pretului pentru certificatele EUA, primite cu titlu gratuit. Sumele aferente altor castiguri sau pierderi reprezinta anularea provizioanelor constituite in anul precedent, precum si constituirea de provizioane in anul curent. Cheltuielile cu materiile prime si materialele au inregistrat o crestere de 21% atat ca urmare a cresterii cantitatilor produse, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, productivitate crescuta prin investitiile puse in functiune in anul 2018, cat si de o crestere generalizata a pretului de achizitie pentru materii prime, materiale si combustibil, generata de contextul economic actual. Si cheltuielile salariale au inregistrat o crestere de 23% fata de anul precedent, dar mai ales din cauza unei cresteri cu 11% a numarului de angajati, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2018. Cheltuielile operationale au inregistrat o crestere de 41% fata de perioada precedenta a anului trecut, ca efect al cresterii cheltuielilor cu utilitatile si transportul. Pentru perioada incheiata la 30 iunie 2019, compania Cemacon inregistreaza un profit operational de 22.083.919 lei si un profit net de 13.845.877 de lei”.
***
Cemacon SA ocupa locul al II-lea in topul producatorilor de zidarii din Romania si este liderul pietei din Transilvania. Compania opereaza cea mai moderna si mai mare capacitate de productie din Romania cu produse inovatoare, diferentiate, care aduc plusvaloare utilizatorilor, obtinute la costuri de productie foarte competitive. Pentru a descarca raportul integral, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
ness project
leviatan
CDS
rigips
theda mar
Acvatot 2019
FRONTALE
quadratum
viarom
strabag nivel 1
concelex
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
noark
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
AICPS_30
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander