Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MACON: Solutii moderne de zidarie cu performante certificate de izolare acustica
MACON: Solutii moderne de zidarie cu performante certificate de izolare acustica
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 30 Mar 2018 10:50
La cateva luni dupa ce Macon a realizat in premiera pentru o companie romaneasca incercarile de rezistenta la foc a produselor din BCA, obtinand valori excelente cuprinse intre EI 120 pentru cea mai mica grosime de zid (10 cm) si EI 240 in cazul grosimilor de zid uzuale (de la 20 cm in sus), am continuat seria testelor privind performantele produselor noastre, abordand un nou domeniu, cel al izolarii acustice a spatiilor. Testele au constat in incercari efective asupra zidurilor de BCA cu rezistente de 2,5 si 3,5 N/mm2. Valorile obtinute in urma testelor sunt situate intre 37-38 dB (pentru grosimi ale zidurilor de 10 cm) si 51 dB (pentru grosimi ale zidurilor de 40 cm), blocurile de BCA din portofoliul Macon inscriindu-se astfel in randul materialelor de zidarie cu cele mai bune performante si din punct de vedere al protectiei impotriva zgomotelor nedorite. In aceste conditii, Macon este singurul producator de BCA care a supus unor teste efective produsele fabricate in Romania, incercarile acoperind toata gama de produse, atat pentru rezistenta la foc, cat si pentru izolarea acustica la zgomotul aerian.
Controlul zgomotului in cladiri are o importanta deosebita pentru sanatatea si confortul ocupantilor. Anvelopa unei cladiri trebuie sa ofere garantia unor spatii interioare confortabile, sanatoase si sigure, dar si sa pastreze intimitatea ocupantilor. Fie ca vorbim de izolarea termica, fonica sau de siguranta la incendii sau cutremure, pentru a fi sanatoase, spatiile construite trebuie sa asigure un mediu odihnitor si relaxant si sa ofere protectie impotriva tuturor factorilor care ar putea afecta bunastarea ocupantilor.
Astazi, o locuinta este de cele mai multe ori zgomotoasa. Si acest lucru are o influenta negativa asupra gradului de confort interior. De ce se intampla acest lucru? De la materiale cu performante slabe, grosimi inadecvate ale peretilor, arhitecturi cu planuri deschise, o multitudine de echipamente audio si video aflate in interioarele proprii sau cele vecine unei locuinte si pana la obisnuita agitatie de afara, totul face ca printre criteriile de selectie a unei locuinte, atat in procesul de cumparare cat si in cel de inchirire, o pozitie de top sa fie ocupata de dorinta oamenilor de a beneficia de spatii in care sa se poata bucura de liniste.
Daca abordam zgomotul din perspectiva poluarii, pentru ca in fapt acesta este o sursa de poluare rezultata din tot ceea ce astazi inseamna o viata moderna si activa, este evident ca putem vorbi de o calitate buna a vietii doar in acele spatii in care controlul zgomotului si asigurarea unui confort interior din punct de vedere acustic reprezinta un obiectiv urmarit inca din faza de proiectare si selectie a materialelor, care mai departe este transpus in executii adaptate specificului cladirii respective. Cu o structura celulara proiectata sa absoarba sunetele si sustinut de o buna proiectare si executie , sistemul de zidarie Macon este solutia optima pentru case linistite si sanatoase. Miile de bule de aer inglobate de fiecare bloc de zidarie confera materialului nu doar excelente proprietati de izolare termica, ci si performante de izolare acustica remarcabile. Astfel, sistemul de zidarie Macon este solutia eficienta de zidarie si pentru spatii care necesita un grad inalt de izolare acustica, fie ca este vorba de scoli, locuinte, spitale, hoteluri, centre de relaxare sau spatii industriale. Nivelul de zgomot reglementat pentru un dormitor, spre exemplu dormitorul copiilor, este de 35 dB, in timp ce nivelul de zgomot reglementat pentru un spatiu functional este de 50 dB. In acest caz, protectia acustica necesara se poate realiza foarte usor cu un perete din blocuri de zidarie Macon, incepand cu grosimi de doar 10 cm. Gradul de izolare fonica este mai mare pe masura ce grosimea zidului creste, performantele BCA Macon atingand valori excelente de pana la 51 dB.
Rezultatele incercarilor privind indicii de izolare acustica obtinuti in cazul zidurilor realizate cu blocuri de zidarie Macon sunt cuprinse in raportul intocmit de catre ICECON SA Bucuresti. Testarea a cuprins toate cele 3 branduri de produse de zidarie din portofoliul Macon, BCA Macon, BCA Simcor si Confort Plus si acopera ambele clase de rezistenta la compresiune ale produselor, performantele obtinute fiind diferite in raport cu grosimea blocurilor de zidarie si rezistenta acestora.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
viarom
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
leviatan
ness project
theda mar
MAKITA
quadratum
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
noark
EDIT-Structural
CDS
concelex
siniat
rigips

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander