Agenda Constructiilor
Duminica, 25 Septembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - CEMACON: Crestere de 47% a afacerilor din primul semestru, la 123 milioane lei
CEMACON: Crestere de 47% a afacerilor din primul semestru, la 123 milioane lei
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 23 Sep 2022 14:54
Producatorul de caramida Cemacon SA a realizat o cifra de afaceri neta de 123,43 milioane de lei in primele sase luni ale acestui an, in crestere cu 47% fata de perioada corespunzatoare din 2021. In acelasi interval, profitul operational (EBITDA) a ajuns la 67,47 milioane de lei (+117%), iar profitul net, la 49,66 milioane de lei (+30%).
"Prima jumatate a anului a fost marcata de instabilitate geostrategica si macroeconomica, de cresteri de costuri la energie electrica, gaze si materii prime, care s-au reflectat direct in costul de productie al Cemacon. Cu toate acestea, rezultatele financiare arata in mod clar performanta acestui semestru, cifra de afaceri fiind cu 47% peste perioada similara a anului anterior, in conditii de profitabilitate foarte buna. De asemenea, suntem in grafic cu proiectul noii fabrici de la Recea, in care vom produce placute de caramida aparenta klinkerizata si ne pregatim pentru implementarea unui nou proiect de energie regenerabila, in valoare de 1,05 milioane de euro: parcul fotovoltaic «Cemacon Green Energy Farm». In prezent, suntem la un punct de inflexiune, care va fi urmat de o stabilizare a sectorului materialelor de constructii, in care cererea si oferta vor fi echilibrate, iar o dezvoltare urbana corecta este de asteptat sa genereze in continuare crestere economica. Suntem preocupati si proactivi in a identifica solutii pentru a creste independenta energetica a unitatilor de productie ale Cemacon, cu atat mai mult cu cat avansam cu pasi repezi inspre un hub industrial de amploare in zona Salajului", a declarat Daniel Sologon, director general si presedintele Consiliului de Administratie al Cemacon SA.
Potrivit datelor companiei, pe parcursul primul semestru din 2022, activitatea operationala s-a derulat normal, fara intreruperi, cu toate capacitatile de productie operationale si functionand la potential maxim. Punerea in functiune a centralei de cogenerare de inalta eficienta, achizitionata partial prin fonduri europene contribuie la eficienta operationala a liniei de productie de la fabrica de blocuri ceramice de la Recea. Incasarile si livrarile au fost peste nivelul anului trecut, iar lichiditatea companiei este foarte ridicata.
Cu o experienta de peste 50 de ani in industria materialelor de constructii, Cemacon detine doua fabrici de caramida in judetul Salaj, la Zalau si Recea.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
BMI_Icopal
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
rigips
MAKITA
leviatan
hilti
strabag nivel 1
leviatan
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere