Agenda Constructiilor
Joi, 23 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - CEMACON: Scadere de 36% a afacerilor din primul semestru, la 33,4 milioane lei
CEMACON: Scadere de 36% a afacerilor din primul semestru, la 33,4 milioane lei
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 01 Sep 2023 12:12
Producatorul de caramida Cemacon a inregistrat o cifra de afaceri neta de 79 milioane de lei in primele sase luni ale acestui an, in scadere cu 36% in raport cu perioada corespunzatoare din 2022, intr-un context macroeconomic instabil, in care piata materialelor de constructii a inregistrat o scadere semnificativa comparativ cu perioada 2019-2022. In acelasi interval, indicatorul de profitabilitate operationala EBITDA s-a injumatatit, ajungand la 33,4 milioane de lei la finalul lunii iunie 2023.
"Constructiile si piata imobiliara sunt puternic impactate de cresterea dobanzilor si inflatie, iar increderea de a construi si a investi in constructii noi a scazut in contextul razboiului din proximitate. Datele de care dispunem ne arata ca toate tarile din regiune resimt scaderi de minim 30% ale pietei materialelor de constructii. Chiar si intr-un context in care piata s-a prabusit, ne propunem sa fim cel mai performant producator de zidarii. In ultimii 12 ani, la Cemacon, am dezvoltat afacerea demonstrand constant agilitate; ne-am adaptat si am performat atat in perioade de varf de ciclu, cand cererea a depasit oferta, cat si in perioade cu cerere scazuta, reusind cresteri de capacitati si reporniri de fabrici", a declarat Daniel Sologon, director general si presedintele Consiliu de Administratie al Cemacon.
In ultima perioada, compania si-a concentrat eforturile pe investitii strategice, cu rezultate pe termen mediu si lung, care au vizat deschiderea unei noi unitati de productie de caramida aparenta, achizitia, integrarea si modernizarea fabricii Euro Caramida de la Biharia, precum si implementarea unui parc fotovoltaic prin a carui energie regenerabila va asigura o mare parte din consumul fabricilor din parcul industrial Recea. 
"Investitiile au fost foarte mari, depasind 45 milioane de euro; prin acest efort se consolideaza afacerea si se creeaza perspective noi de crestere", a precizat Daniel Sologon.
In categoria altor venituri de exploatare sunt evidentiate certificatele EUA din primul semestru, iar veniturile din variatia stocurilor reflecta activitatea de productie din perioada. Cheltuielile cu materiile prime si materialele consumabile au inregistrat o scadere cu 13% fata de perioada precedenta in timp ce costurile de personal au marcat o crestere de 7%. Cheltuielile cu amortizarea au crescut ca urmare a punerii in functiune a investitiilor incheiate in prima parte a anului. Veniturile financiare au inregistrat o crestere semnificativa datorita plasamentelor in depozite.
Astfel, pentru perioada incheiata la 30 iunie 2023 compania Cemacon inregistreaza EBITDA de 33,44 milioane de lei si un profit net de 28,7 milioane de lei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMhiltiABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
MAKITA
theda mar
quadratum
strabag nivel 1
ness project
konsent
Acvatot 2019
noark
concelex
ERBASU CONSTRUCT
rigips
CONCEPT STRUCTURE
siniat
Ubitech
viarom
EDIT-Structural
leviatan

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander