Agenda Constructiilor
Luni, 17 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - INDEX COMPANII - MAGNICOM SRL
PAGINA PERSONALIZATA


MAGNICOM SRL

MAGNICOM SRL

Adresa: Str. Zizinului nr. 125 A, Brasov, Judet Brasov
Telefon: 0268/333.289
Fax: 0268/332.866
Mobil: 0732-505.017
E-mail: claudiu.braic@magnicom.ro
Web site: www.magnicom.ro
Domenii: Tamplarie din PVC, aluminiu si lemn | Usi de interior & usi de exterior | Pereti cortina & placari | Fereastre de mansarda, rulouri & sisteme de umbrire | Usi de garaj, industriale & automate
Descriere activitate
Producator tamplarie PVC si geam termopan. Distribuitor profile PVC "Ramplast" si sisteme de feronerie "Maco".
Prezentare companie/institutie
MAGNICOM: Proiect de majorare a capacitatii de productie
 
Managerii companiei Magnicom - Brasov intentioneaza sa definitiveze anul acesta un important proiect de investitii care a presupus constructia unei hale de productie a tamplariei din PVC, cu o suprafata de 1.500 mp. Realizata din fonduri proprii, aceasta urmeaza sa fie echipata cu utilaje St├╝rtz si Wegoma, care vor asigura o capacitate de fabricatie de 24.000 unitati/an, aceasta situandu-se, in prezent, la nivelul de 20.000 unitati/an. Prin planul respectiv se continua strategia de dezvoltare aplicata in precedentele 12 luni, care a presupus retehnologizarea atelierului unde se produce geam termoizolant pentru uz propriu si terti.
 
Claudiu Braic (30 de ani)
Functia/Firma: director de marketing, Magnicom;
Experienta profesionala: 7 ani in domeniul tamplariei termoizolante.
 
- Detaliati evolutia financiara a firmei din ultimul timp.
- Daca la finalul lui 2013 am inregistrat o cifra de afaceri cu o valoare de aproximativ 4 milioane de euro, pentru 2014 ne-am propus obtinerea unei majorari de cel putin 5% a incasarilor.
- Cum se desfasoara activitatile de productie si distributie in cadrul firmei?
- Activitatea generala a firmei consta in distributia de feronerie Maco si Vorne (cu o cota de 5% din vanzarile totale) si de profile din PVC marca Ramplast, in calitate de unic distribuitor in zonele Prahova, Brasov, Harghita si Covasna (62%). Totodata, producem tamplarie din PVC cu sisteme Ramplast si feronerie Maco sau Vorne (25%), geamul termoizolant fiind realizat in unitatea proprie cu sticla de la Saint-Gobain. Livrarile de usi/ferestre se deruleaza la nivel national atat direct (catre proiecte imobiliare si lucrari de reabilitare), cat si prin intermediul unei retele formate din aproximativ 60 de dealeri. Cele mai numeroase comenzi din ultima perioada au fost indeplinite in zona Brasovului si aria limitrofa. Totodata, aproximativ 30% din productia ansamblurilor din PVC este livrata la export, in Belgia, Franta, Suedia, Algeria sau Africa de Sud.
- Descrieti evolutia pietei de profil din ultimul timp, la nivel national si european.
- Pe segmentul de piata in care activam s-a remarcat in 2013 o oarecare stagnare din punct de vedere financiar. In ceea ce priveste nivelul de dotare tehnica a ferestrelor, am constatat o crestere a cererilor privind o echipare superioara, ceea ce nu poate decat sa ne bucure. Principalele dificultati specifice firmelor din bransa sunt reprezentate de lipsa acuta de resurse financiare pe piata interna, ceea ce ingreuneaza foarte mult relatiile comerciale. In consecinta, colaborarea dintre furnizorii de materii prime si producatori s-a modificat in ultima perioada, din acelasi motiv. Piata fortei de munca este caracterizata de lipsa personalului cu pregatire specializata. Gradul de influenta a factorilor de decizie politico-economici asupra mediului de afaceri specific ramane destul de ridicat, iar stagnarea programului de reabilitare termica si efectuarea achizitiilor publice fara licitatii favorizeaza doar un mic segment de producatori, in general aceiasi.

MAGNICOM: Project for the increase of production capacity
The managers of Magnicom - Brasov company intend to complete this year a major investment project which involves the construction of a production hall for PVC joinery with an area of 1,500 sqm and accomplished with self-funding. The production facility will be equipped with Sturtz and Vegoma equipment that will ensure the manufacturing capacity of 24,000 units /year. At the present time, the production capacity stands around 20,000 units /year. Thus, the company continues the development strategy applied in the previous 12 months, which meant the upgrading of the workshop which produces thermal insulating glass.
(articol aparut in Fereastra, editia Martie/Aprilie 2014 )

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
theda mar
rigips
MAKITA
Ubitech
ness project
konsent
ERBASU CONSTRUCT
viarom
quadratum
strabag nivel 1
Acvatot 2019
noark
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
siniat
CDS

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander