Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Martie 2024
Frontale
PAGINA PERSONALIZATA


MAPEI ROMANIA SRL

MAPEI ROMANIA SRL

Adresa: Str. Tudor Vladimirescu nr. 22, Green Gate Building, etaj 6, Bucuresti, S5
Telefon: 021/311.78.19 , 021/311.78.20
Fax: 021/311.78.21
E-mail: office@mapei.ro
Web site: www.mapei.ro
Domenii: Materiale pentru izolatii | Adezivi si mortare uscate
Descriere activitate
Adezivi pentru constructii.
Prezentare companie/institutie
MAPEI: Crestere a ponderii adezivilor speciali in totalul pietei
 
 
 
 
 
 
Florin Ciobanu (39 de ani)
Functia/Firma: director general, Mapei Romania;
Experienta profesionala: peste 15 ani pe piata constructiilor.
 
Producatorul de materiale pentru constructii Mapei Romania, subsidiara locala a grupului italian Mapei, isi mentine obiectivele de crestere a afacerilor cu peste 10% in 2015, fata de nivelul inregistrat in 2014. O evolutie similara se estimeaza si la nivelul profitului, care se va majora cu o pondere similara. Pe plan national, Mapei livreaza adezivi si produse pentru placari ceramice si din piatra naturala, pentru impermeabilizari, la constructii subterane, pentru reabilitarea de cladiri si monumente istorice, pentru pardoseli sintetice pe baza de rasini sau din beton, pentru pardoseli din lemn, elastice si textile, precum si aditivi pentru betoane.
 
- Ce evolutie estimati pe piata de materiale de constructii din Romania?
- Anul 2015 inca nu s-a incheiat si ultimul trimestru este o perioada destul de dinamica in industria constructiilor. Putem afirma, insa, cu un grad ridicat de incredere, ca piata materialelor de constructii acest an se va finaliza cu o crestere de circa 8% fata de 2014. Desi nivelul va fi sub 10%, este un rezultat bun, din perspectiva zecilor de procente pierdute in anii de criza. Segmentul adezivilor urmeaza aceasta tendinta indeaproape, astfel incat ne asteptam la cresteri anuale moderate, de 5%-6%, pana in 2020. Din punct de vedere al structurii pietei, dinamicile vor fi diferite, insa. Astfel, vanzarile de adezivi standard, o categorie de produse mai putin importanta pentru noi, vor inregistra in 2015 o crestere moderata, de maximum 10%. In ceea ce priveste produsele speciale, precum adezivii deformabili/ flexibili, evolutia va depasi 10%, in timp ce ponderea acestora in totalul pietei de adezivi se va majora cu 2%-3% pe an. Tendinta respectiva ne avantajeaza, pentru ca avem in portofoliu o gama completa de astfel de adezivi imbunatatiti.
- In ce regiuni s-au inregistrat cele mai dinamice evolutii?
- In ceea ce priveste distributia geografica a vanzarilor, probabil nu este o surpriza pentru nimeni ca zona Bucuresti - Ilfov are cea mai mare pondere in vanzarile Mapei. Am inregistrat, insa, cresteri sustinute de 15%-20% fata de nivelul din 2014, in Banat si Transilvania. Produsele ce au avut cele mai bune rezultate au fost - si credem ca vor fi in continuare - adezivii performanti/ flexibili, hidroizolatiile si mortarele de reparatii.
- Ce investitii ati planificat pe termen scurt si mediu?
- Recent, am introdus in portofoliu o gama completa de produse si sisteme pe baza de var pentru restaurarea cladirilor istorice, sub denumirea Mapei Antique. In 2016 vom fi mult mai activi din acest punct de vedere, oferta noastra urmand a se imbogati cu membrane hidroizolatoare (membrane bituminoase / sintetice / autoadezive / ultrausoare), noi sape grosiere si autonivelante, adezivi pentru sisteme termoizolante si chituri de rosturi. Fiecare produs are, fireste, propriile caracteristici care il diferentiaza de cele ale concurentilor. Anual, peste 115 milioane de euro sau 5% din cifra de afaceri a grupului se aloca pentru cercetare si dezvoltare (R&D).
MAPEI: Special adhesives market share will increase by 2%-3% annually
The management of Mapei Romania, the local subsidiary of Italian construction products manufacturer Mapei Group, maintains its growth objectives to over 10% in 2015, compared to 2014. A similar development is estimated regarding the profit, that will increase with a similar share. In Romania, Mapei is an important supplier of adhesives and products for ceramic tiles and natural stone, for waterproofing systems and for the rehabilitation of historic buildings and monuments & flooring, and also, a supplier of concrete additives.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Noiembrie-Decembrie 2015)

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
noark
theda mar
rigips
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
viarom
CDS
MAKITA
strabag nivel 1
FRONTALE

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander