Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATA


MEA METAL APPLICATION SRL

MEA METAL APPLICATION SRL

Adresa: Str. Dumbrava Rosie nr. 7D, Dej, Judet Cluj
Telefon: 0264/206.111
Fax: 0264/206.112
Mobil: 0721-222.273
E-mail: info.ro@mea.de
Web site: www.mea-ma.ro
Domenii: Mobilier, dotari & constructii modulare
Descriere activitate
Ofera toata gama de gratare si scari metalice, zincate termic, elemente de porti glisante si rigole, table perforate si table expandate produse in Romania, Cehia, Germania, Franta si Olanda.
 
Prezentare companie/institutie
MEA METAL APPLICATIONS: Dublare a pietei de grilaje, pe termen mediu
 
 
 
 
 
 
Nicu Dogaru (37 de ani)
Functia/Firma: director de vanzari, Mea Metal Applications;
Experienta profesionala: 7 ani in domeniul confectiilor metalice.
 
Compania Mea Metal Applications este unul dintre cei mai importanti producatori de gratare metalice din Romania, beneficiind de experienta de peste 120 de ani a grupului Mea Meisinger, din care face parte. In Romania, firma detine o unitate de productie cu o capacitate de 160 tone/luna, amplasata in localitatea Dej.
 
- Cum a evoluat societatea in ultima perioada, din punct de vedere financiar?
- Am reusit sa crestem de la an la an alaturi de partenerii nostri, astfel incat, in 2014, am ajuns la o cifra de afaceri de 3,7 milioane de euro. Pentru primul semestru a.c., ritmul de crestere s-a mentinut la acelasi nivel, iar semnalele pozitive venite dinspre sectorul constructiilor ne indreptatesc sa consideram ca in 2015 vom obtine un avans similar celui din anul anterior. Revenind la rezultatele din 2014, analiza structurala indica faptul ca aproape un milion de euro a fost realizat din livrari catre parteneri activi pe piata locala (cu 25% mai mult fata de exercitiul financiar precedent), diferenta fiind constituita din vanzari la export.
- Care sunt principalele canale de distributie utilizate?
- Avand in vedere specificul productiei noastre, ne adresam mai ales antreprenorilor de constructii metalice, precum si companiilor specializate in productia si instalarea de rafturi pentru sectorul logistic. Practic, 90% din livrari se realizeaza prin parteneriate directe cu astfel de societati, iar o mica parte din cifra de afaceri este obtinuta prin vanzari de tip "ex works", adresate in principal clientilor care achizitioneaza marfuri de dimensiuni standardizate, pentru lucrari de mica amploare.
- Detaliati strategia de dezvoltare pe termen scurt si mediu.
- In urma analizei atente a pietei careia ne adresam am ajuns la concluzia ca potentialul de dezvoltare a acesteia este destul de mare, chiar daca in viitorul apropiat cresterile s-ar putea sa fie mai timide. Acesta este motivul pentru care am realizat deja o investitie totalizand circa un milion de euro, ce vizeaza constructia unei noi hale de productie si echiparea ei corespunzatoare, in vederea dublarii capacitatii pana la 320 tone/luna. De asemenea, unitatea va include o baie proprie de zincare, ceea ce va determina ca termenele de livrare sa se scurteze pana la doua saptamani de la inregistrarea comenzii, de la 3 - 5 saptamani cat sunt in prezent. In ceea ce priveste evaluarile pe termen mediu, suntem convinsi ca piata pe care activam are sanse reale de a-si dubla volumul. - Ce dificultati intampinati in fluxul operational?
- Cele mai multe probleme sunt legate de sincopele aparute in procesul de achitare a creantelor, cu toate ca partenerii nostri sunt, de regula, companii de mare calibru si cu o bonitate indiscutabila. In ceea ce priveste concurenta, din fericire domeniul nostru are o structura de oligopol, fiind dominat de cinci companii avand cote cuprinse intre 10% si 25%. Situatia respectiva determina ca derapajele de tipul competitiei neloiale sa fie aproape inexistente.

METAL METAL APPLICATIONS: Gratings market will double in the medium term
Mea Metal Applications is a leading manufacturer of gratings, storage equipment and systems for logistic sector. The company also delivers innovative solutions for manual transporting loads as well as fittings for sliding gates and conveyors. In Romania, the company operates through a subsidiary located in Cluj County, holding a production facility with a capacity of 160 tons/month. The high quality of products is an important issue for German company, the soundness, safety, reliability and sustainability being the main characteristics followed in the production process.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Septembrie 2015)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
EDIT-Structural
strabag nivel 1
SSAB
noark
CONCEPT STRUCTURE
CDS
Ubitech
SIGM
Arduro
siniat
BogArt
Acvatot 2019
viarom
ness project
leviatan
rigips
konsent
MAKITA
concelex
quadratum
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander