Agenda Constructiilor
Joi, 25 Iulie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATA


MEGAPROFIL SRL

MEGAPROFIL SRL

Adresa: Str. Principala nr. 58, Buzias, Judet Timis
Telefon: 0256/307.701 , 0256/307.707
Fax: 0256/307.729
E-mail: office@megaprofil.ro
Web site: www.megaprofil.ro
Domenii: Sisteme de hale, panouri termoizolante si acoperisuri
Descriere activitate
Comercializeaza profile si sisteme pentru hale metalice, panouri termoizolante, tigla metalica si accesorii.
 
Prezentare companie/institutie
MEGAPROFIL estimeaza un avans cu 10% al incasarilor, in 2015
 
 
 
 
Adrian Porfir (46 de ani)
Functia/Firma: manager pentru Europa de Sud-Est al Joris Ide Group si director general al Megaprofil Romania;
Experienta profesionala: 14 ani in functii de top management, in industria materialelor de constructii.
 
Afacerile companiei Megaprofil, subsidiara autohtona a grupului belgian Joris Ide, s-au situat la un nivel de 20 milioane de euro in primele noua luni din 2014, fiind consemnata o majorare de 13% fata de anul anterior pe piata interna, in timp ce exporturile au crescut cu 6%. Perspectivele pentru intregul an raman optimiste, estimandu-se o crestere de 8%-10% a vanzarilor fata de nivelul din 2013. Megaprofil comercializeaza profile si sisteme pentru hale metalice, panouri termoizolante, tigla metalica si accesorii, detinand o unitate de productie in Buzias (judetul Timis). Potrivit datelor firmei, capacitatile de productie sunt suficiente pentru cererea actuala de pe piata constructiilor si, avand in vedere supracapacitatile existente in domeniu, nu sunt luate in calcul eventuale investitii in acest sens. Grupul Joris Ide, din care face parte compania, dispune de o retea internationala formata din 17 fabrici localizate in sapte tari si lucreaza cu peste 900 de angajati.
 
- Cum va evolua piata de profile metalice si panouri termoizolante in acest an?
- Tendinta pietelor de profile metalice, panouri termoizolante si sisteme de acoperisuri este pozitiva, dupa primele trei trimestre fiind inregistrata o crestere medie de 10% in aceste domenii. Evolutiile ar putea fi si mai mari daca in ultimul trimestru situatia din domeniu se va mentine sau imbunatati in comparatie cu nivelul foarte slab din 2013. Conform datelor disponibile in momentul actual, piata panourilor termoizolante s-a situat la circa 75 milioane de euro anul trecut, pentru 2014 fiind asteptate cresteri de peste 10%. Sectorul profilelor metalice s-a situat la aproximativ 24 milioane de euro anul trecut, estimarile pentru 2014 vizand majorari de pana la 15%, in timp ce segmentul de tigla metalica, evaluat la 72 milioane de euro in 2013, poate spori cu maximum 5% in acest an.
- Ce perspective se contureaza pentru 2015?
- Anul 2015 va reprezenta o perioada dificila pentru companiile de constructii, cu multe elemente necunoscute, mai ales dupa ce, pe plan european si regional, in 2014 ne-am confruntat cu o situatie economica precara si conflicte inghetate. La nivel national, s-au demarat foarte putine investitii de stat, iar cele private nu au fost de anvergura necesara unei evolutii economice optime. Birocratia si anchetele printre cei ce au accesat fonduri europene, precum si accesul greu la cofinantare reprezinta elemente care fac dificile prognozele pentru absorbtia acestor fonduri in intervalul urmator. Personal, cred ca Europa va adopta masuri de relaxare cantitativa similare celor care au redat increderea pe pietele americane - si acesta poate fi sansa noastra, datorita parametrilor macroeconomici adecvati si perceptiei de stabilitate in zona.
- Cum afecteaza mediul economic vanzarile companiei?
- In primele noua luni ale anului in curs am realizat o cifra de afaceri de circa 20 milioane de euro, vanzarile inregistrate la nivel national fiind cu 13% superioare celor din aceeasi perioada din 2013, in timp ce exporturile au crescut cu 6%. Constatam totusi o scadere a ritmului afacerilor spre finalul lui 2014 si este posibil sa incheiem exercitiul financiar cu 8%-10% peste anul trecut. Pentru 2015, estimam o crestere de 10%.
- Care sunt principalele produse livrate si la ce obiective de anvergura ati lucrat?
- Gama de produse ce detine cea mai mare pondere din cifra de afaceri a companiei o reprezinta panourile termoizolante (70% din total), segment care a consemnat o crestere de 25% in primele noua luni ale anului in curs. Din punct de vedere geografic, detinem un portofoliu echilibrat de proiecte si clienti, o zona predilecta fiind cea de vest a tarii, unde sunt realizate circa 15% din vanzari. Principalele lucrari realizate cu produse livrate de compania noastra in 2014 sunt reprezentate de cladirea ce adaposteste cel mai mare echipament LASER din Europa (de la Magurele), de magazinele Leroy Merlin din Bucuresti si Craiova, de fabrica Monsanto din Romania, centrul comercial Coresi Brasov sau centrul Terapia 2. Alte proiecte au vizat mai multe unitati Lukoil din toata tara, fabrica Siniat de la Turceni, sala polivalenta din Cluj-Napoca, precum si alte centre ale VGP, Knauf, Kaufland, Mewi, Siraj Iasi, Farmexpert, Fan Courier, Hutchinson, Jumbo, Honda, RATB, TRW, Metro, Lemet, Socar, Azomures, Cameron, Romstal, Zentiva, Carpatcement etc.
- Ce strategie adoptati pentru segmentul rezidential?
- Avand in vedere faptul ca piata locala a acoperisurilor si invelitorilor metalice va incepe sa-si revina, pe masura ce sectorul constructiilor incepe sa iasa treptat din recesiunea prelungita, se va pune un accent deosebit pe solutiile ce vizeaza si partea de termoizolare si nu doar de invelitoare, ca pana acum. Mai mult, datorita legislatiei in schimbare, sistemele fotovoltaice vor cunoaste un reviriment, pe fondul majorarii preturilor la energie si al cresterii puterii de cumparare. Daca in 2013 piata locala a acoperisurilor a scazut usor, situandu-se la circa 126 milioane de euro, pentru 2014 estimam o usoara evolutie a segmentului, datorata revirimentului sectorului rezidential. Piata de acoperisuri pentru sectorul rezidential nu mai este, insa, atractiva pentru noi. Numarul competitorilor este atat de mare, incat lipsa diferentierii face imposibila orice dezvoltare durabila in acest domeniu. In prezent, suntem in curs de reconfigurare a strategiei pentru piata rezidentiala si lucram la dezvoltarea unor solutii unice pentru Romania, care vor face diferenta.
- Care sunt premisele reluarii cresterii pe piata locala a constructiilor?
- Principiul austeritatii, adoptat de decidentii europeni, nu prevesteste nimic bun. Parca se incearca eliminarea rolului statului, nepermitandu-i sa se imprumute la rate bune de dobanda si sa demareze programe de investitii masive, care ar reporni economiile europene. Acest proces ajuta, insa, anumite companii sa inlocuiasca cu succes statul in diverse domenii, insa sectorul privat nu are forta pe care o pot avea guvernantii in alte sectoare, cum ar fi infrastructura, capitol la care tara noastra este deficitara. Daca demareaza proiectele de autostrazi, va fi de lucru pentru multe companii de constructii - si nu numai, iar investitorii vor redeveni interesati sa investeasca in Romania.

MEGAPROFIL estimates a 10% increase in sales in 2015
The businesses of Megaprofil, local subsidiary of Belgian Joris Ide group were at a level of 20 million euros in the first nine months of 2014 was registered an increase of 13% over the previous year on the domestic market, while exports increased by 6%. The outlook for the full year remain optimistic, with an estimated increase of 8%-10% of sales compared to 2013. Megaprofil sells profiles and steel building systems, panels, metal roofing and accessories, holding a plant in Buzias (Timis county). According to the company, the production capacity is sufficient for current demand in the construction market and, given the existing overcapacity in the field, any investments are not taken into account in this respect. Joris Ide Group, which includes the company, has an international network consisting of 17 factories located in seven countries and works with over 900 employees. According to the company manager, Adrian Porfir, the tenedencies on the metal profiles, sandwich panels and roofing systems market is positive. During the first three quarters an average increase of 10% in these areas has been registered. The increases could be even higher if during the last quarter of this financial exercise, the situation will maintain or improve compared to the very low level in 2013. According to the data available now, the sandwich panels market stood at about 75 million EUR last year, while in 2014 an increase over 10% is expected. The sector of metal profiles reached around 24 million EUR during last year, and the estimates regarding 2014 present increases by up to 15%, while the metal roofing segment, estimated at 72 million EUR in 2013 may increase by more than 5% in this year. The year 2015 will be a difficult time for construction companies with many unknown elements, especially after the European and regional markets were faced in 2014 with a precarious economic situation and frozen conflicts. At the national level, very few investments were started by the state and the private ones did not have the importance needed in order to achieve an optimal economic development.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Noiembrie-Decembrie 2014)

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
SSAB
MAKITA
konsent
siniat
BogArt
concelex
viarom
noark
EDIT-Structural
theda mar
leviatan
rigips
ness project
Ubitech
SIGM
Acvatot 2019
Arduro
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
CDS

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander