Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATA


MELINDA IMPEX INSTAL SA

MELINDA IMPEX INSTAL SA

Adresa: Str. Beclean nr. 314, Odorheiu Secuiesc, Judet Harghita
Telefon: 0266-207.407
E-mail: instal@melinda.ro
Web site: www.melindainstal.ro
Domenii: Sisteme HVAC
Descriere activitate
Furnizor de instalații și echipamente termice și electrice.
Prezentare companie/institutie
MELINDA INSTAL: Afaceri de 70 milioane euro si noi perspective de dezvoltare
 
 
 
 
 
 
Komoróczy Zsolt (47 de ani)
Functia/Firma: director general, Melinda Instal;
Experienta profesionala: peste 16 ani in vanzari; CEO la Melinda Instal din ianuarie 2023.
 
Melinda Instal, furnizor de instalatii si echipamente termice si electrice, a incheiat anul 2023 cu o cifra de afaceri de 70 de milioane de euro, in crestere cu 5,2% fata de anul anterior. Komoróczy Zsolt, directorul general al companiei, spune ca obiectivul pentru 2024 este mentinerea acestei tendinte ascendente a vanzarilor. "Planurile noastre de crestere sunt usor mai ambitioase pentru 2024. Am incheiat intelegeri bune cu partenerii nostri, strategice, si reactionam prompt in cladirea increderii cu clientii noi. Cautam piete noi pentru produsele noastre si suntem deschisi oricaror oportunitati", a precizat reprezentantul Melinda Instal. Compania comercializeaza in Romania echipamente si instalatii termice si electrice marci proprii: HeizTech, BlauTech, Gobe, LedNEX, Schelden, Eurad, Gladys, AquaTech, precum si tevi din cupru Feinrohren, produse in Italia, avand calitate ridicata si conditii de garantie de 50 de ani. Totodata, compania comercializeaza o gama variata de marci cunoscute pe piata, avand in stoc permanent aproape 10.000 de articole si 35.000 disponibile pentru comanda.
 
- Care sunt tendintele care influenteaza dezvoltarea pietei de echipamente si instalatii HVAC, in aceasta perioada?
- Este evident ca piata europeana a sistemelor HVAC este marcata de o crestere a cererii pentru solutii eficiente din punct de vedere energetic si ecologic, in stransa corelatie cu reglementarile stricte referitoare la eficienta energetica si calitatea aerului interior. Aceste aspecte contureaza directia de dezvoltare a pietei HVAC. Stim ca domeniul ingineriei pentru instalatii acopera o gama foarte diversa de produse, iar cererea pentru aparate de aer conditionat cu functii de incalzire, wifi integrat, pompe de caldura monobloc, cazane pe combustibil solid, de eficienta ridicata (respectand normele riguroase de Ecodesign) - sunt in crestere. Astfel, exista o cerere din ce in ce mai mare pentru sisteme complete oferite de un singur producator, de exemplu pentru sistemele de incalzire prin pardoseala. Garantiile sistemului si asigurarile suplimentare reprezinta un avantaj competitiv. In acest context, Melinda Instal a introdus pe piata sistemele HVAC marcile HeizTech si BlauTech, tocmai pentru a asigura beneficiile unui sistem complet.
In 2023, Melinda Instal a reusit sa-si creasca cifra de afaceri pe segmentul HVAC in pofida faptului ca aceasta piata s-a contractat semnificativ. Succesul consta in analiza permanenta a nevoilor clientilor si asigurarea unui stoc disponibil in 24-48 de ore. In plus, exista o impredictibilitate si nervozitate in piata din cauza inflatiei si a scumpirii creditelor pe termen scurt, astfel incat, conform analistilor financiari, abia in a doua parte a anului vom avea parte de o revigorare a pietei. Totodata, nu trebuie neglijat faptul ca va exista o distorsionare de piata, din cauza introducerii impozitului pe profit de 1% din cifra de afaceri, care este valabil doar pentru jucatorii mai mari de pe piata romaneasca.
- Ce impact are asupra pietei HVAC scumpirea energiei si cum credeti ca va evolua piata, in continuare?
- Scumpirea energiei nu a modificat fundamental directia de dezvoltare a pietei HVAC. In schimb, a determinat consumatorii sa se adapteze rapid la noile conditii. Interesul pentru tendintele anterioare a fost inlocuit de o cautare mai concreta a solutiilor adecvate. Avand in vedere situatia pietei si nevoile consumatorilor, directia viitoare a pietei HVAC va fi influentata in principal de cinci aspecte. In primul rand, va creste importanta proiectelor de renovare. Modernizarea si imbunatatirea eficientei energetice a cladirilor existente devin tot mai urgente. Este necesara dezvoltarea produselor usor integrabile in cladirile existente, contribuind astfel la cresterea eficientei energetice. In al doilea rand, cresterea costurilor energetice si reglementarile mai stricte stimuleaza cererea de sisteme HVAC eficiente energetic. Aceasta implica necesitatea oferirii de produse si solutii care reduc costurile energetice si minimizeaza emisiile nocive, precum si a solutiilor combinate de racire si incalzire. Un al treilea aspect pe care vreau sa-l evidentiez se refera la popularitatea in crestere a sistemelor de energie regenerabila, ce ofera oportunitati de crestere a cotei de piata si obtinerea unui avantaj competitiv. Aceste solutii sunt disponibile in oferta Melinda Instal si putem confirma ca devin din ce in ce mai accesibile pentru un segment mai larg al pietei. Raspandirea tehnologiilor inovatoare este o a patra tendinta pe are o subliniez. Avansul tehnologic, inclusiv raspandirea IoT (Internet of Things) si a sistemelor HVAC inteligente, va aduce oportunitati de monitorizare de la distanta, de optimizare a consumului de energie si de prognoza a intretinerii, in vederea reducerii costurilor de functionare. Daca pana in prezent aceste solutii reprezentau luxul, in viitorul apropiat vor fi sisteme obisnuite, accesibile pentru toti care vor sa controleze consumul lor de energie. Compania noastra a infiintat de 2 ani o divizie SmartHome, pentru a face fata cererilor inovatoare. Nu in ultimul rand, al cincilea aspect, care capata o importanta tot mai mare, se refera la prioritatea acordata calitatii aerului interior, in contextul in care sensibilitatea consumatorilor fata de calitatea aerului interior este in crestere. Produsele care imbunatatesc calitatea aerului interior, cum ar fi cele cu sisteme avansate de filtrare si purificare multi-filtru, vor fi din ce in ce mai populare.
- Care sunt premisele dezvoltarii pietei locale de HVAC?
- Evolutia pietei locale de HVAC este influentata de o serie de factori esentiali, care trebuie luati in considerare. Nu doar atractia catre proiectele de constructii din marile orase conteaza, ci si dorinta tot mai mare a celor din zonele rurale de a beneficia de acelasi comfort si facilitati. Acest trend este sustinut de o constientizare din ce in ce mai mare a populatiei cu privire la eficienta energetica si la impactul asupra mediului inconjurator. Mai mult de atat, Melinda Instal insusi participa in programe de instruire a instalatorilor si in directia constientizarii consumatorilor ca intretinerea corecta si mentenanta periodica au o valoare importanta in reducerea consumului si eficienta energetica. Participam la programele guvernamentale, de exemplu ElectricUp sau Casa Verde, la care suntem instalatori autorizati pentru a treia oara, realizand sute de proiecte in cadrul acesteia. La modelarea viitorului pietei trebuie sa luam in considerare atat impactul dezvoltarii tehnologice si al inovatiei asupra sectorului HVAC, cat si cresterea pretului energiei fosile. Totusi, este important sa intelegem ca, datorita caracterului fragmentat si complex al pietei si al zonelor geografice, acesti factori, singuri, nu vor provoca o schimbare radicala, insa, impreuna, vor influenta major viitorul sectorului HVAC.
- Ce obiective aveti in acest an?
- Asemanator anului 2023, si in 2024 dorim sa continuam expansiunea pe piata romaneasca. Acest lucru inseamna ca dorim sa ne extindem reteaua de magazine si sa ne imbunatatim serviciile logistice prin marirea frecventei de livrare in diferite zone ale Romaniei. Credem cu tarie in succesul produselor noastre si continuam sa ne extindem portofoliul propriu. Pe langa toate acestea, vom mentine colaborarea stransa cu Melinda Steel - compania noastra sora -, pentru productia autohtona de cazane pe biomasa, seminee, gratare si alte echipamente care vor fi incluse in oferta noastra in viitorul apropiat. Totodata, anul acesta investim considerabil in consolidarea pozitiei marcii noastre, BlauTech, pe piata aparatelor de aer conditionat eficiente energetic, echipate cu functii de incalzire si filtre avansate. In plus, extindem oferta cu un sistem complet de incalzire prin pardoseala cu garantie de sistem, pe langa pompele de caldura HeizTech deja existente. Ne implicam mai mult ca niciodata in programele CasaVerde si ElectricUp.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Martie/Aprilie 2024)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
Acvatot 2019
theda mar
siniat
BogArt
quadratum
konsent
strabag nivel 1
concelex
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
ness project
viarom
leviatan
CDS
rigips
EDIT-Structural
noark

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500
ROGBC 2016
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander