Agenda Constructiilor
Marti, 18 Iunie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATA


NORDIC VISION SRL

NORDIC VISION SRL

Adresa: Șoseaua Moara de Foc nr. 15, Clădirea Autocenter, Birou 7, Iasi, Judet Iasi
Telefon: 0741-533.268
E-mail: office@nordicvision.ro
Web site: www.nordicvision.ro
Domenii: Proiectare si inginerie | Consultanta tehnica
Descriere activitate
Servicii de proiectare şi consultanţă tehnică în domeniul infrastructurii de drumuri şi poduri.
Prezentare companie/institutie
NORDIC VISION: Cea mai stringenta problema ramane criza fortei de munca
 
 
 
 
 
 
Ing. Catalin Ungureanu
Functia/Firma: administrator, Nordic Vision;
Experienta profesionala: 10 ani in domeniul ingineriei constructiilor.
 
Nordic Vision, companie care are ca obiectiv principal de activitate furnizarea serviciilor de proiectare si consultanta in domeniul infrastructurii de drumuri si poduri, pentru lucrari noi, de intretinere si reparatii, lucrari topografice si studii geotehnice aferente infrastructurii, precum si elaborarea documentatiilor tehnice in acest domeniu, are in derulare numeroase proiecte de constructii de profil in Constanta, Codlea, Caransebes sau Suceava. Dupa un an 2021 in care activitatea companiei a fost peste asteptari, ing. Catalin Ungureanu, administratorul Nordic Vision, estimeaza o crestere de cel putin 10% a volumului de activitate in acest an.
 
- La ce proiecte lucrati, in aceasta perioada?
- In prezent, avem cateva proiecte recent predate, ce vor intra in procedura de licitatie pentru executia lucrarilor, cele mai importante fiind "Reparatii Capitale Pasaj Baza Tehnica, Modernizare Retea de Iluminat si Organizarea Executiei Lucrarilor" si "Reparatii Capitale Pasaj Superior Intrarea nr. 5, Modernizare Retea de Iluminat si Organizarea Executiei Lucrarilor", ambele avand ca beneficiar CNAPM SA Constanta. Pe de alta parte, compania noastra lucreaza la o serie de proiecte care se afla in diverse stadii, dintre care amintim doua artere importante ale municipiului Codlea, sistemul integrat de mobilitate urbana durabila in municipiul Caransebes si accesul rutier si pietonal prin pasaj subteran la Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Ioan cel Nou, Suceava. Proiectele de mai sus sunt in faza incipienta de proiectare, cele doua din Codlea avand studiile de fezabilitate finalizate, iar celelalte doua sunt abia in faza studiilor de teren, cu termene de predare in primul trimestru din 2022.
- Cum a evoluat activitatea biroului in 2021 si ce estimari aveti in perspectiva?
- Surprinzator poate, activitatea din 2021 a fost mai intensa fata de anul anterior, cu toate ca, avand in vedere contextul actual, previziunile nu erau dintre cele mai bune. Fata de 2021 speram ca in acest an sa pastram trendul proiectelor importante si, de ce nu, sa inregistram o crestere de minimum 10%. Ca in cazul marii majoritati a competitorilor directi, cea mai stringenta problema este criza fortei de munca, cu toate ca salariile sunt foarte atractive. Nici Universitatile nu mai produc specialisti ca la nivelul anilor 2000, iar cei ce finalizeaza studiile aleg, in general, sa mearga in executie sau chiar sa lucreze intr-un alt domeniu. Pentru anul 2022, provocarea va fi sa incercam sa venim, prin proiectele noastre, cu solutii, idei, tehnologii, materiale inovative, astfel incat sa satisfacem toate cerintele beneficiarilor.
- Cum sunt primite de piata aceste tehnologii si materiale inovatoare?
- Toti specialistii au un rol crucial in aceasta industrie, plecand de la proiectanti/arhitecti, care prin proiect propun o anumita tehnologie si anumite materiale pentru executie (o tehnologie moderna si materiale in concordanta cu cerintele actuale), si pana la constructori, care pun in opera proiectul. Din pacate, unii beneficiari, sunt inca reticenti la lucruri noi.
 
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Ianuarie/Februarie 2022)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
leviatan
EDIT-Structural
ness project
rigips
concelex
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
Ubitech
viarom
theda mar
siniat
konsent
noark
ERBASU CONSTRUCT
CDS
Acvatot 2019
MAKITA

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander