Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - INDEX COMPANII - PRIMARIA SECTOR 6
PAGINA PERSONALIZATA


PRIMARIA SECTOR 6

PRIMARIA SECTOR 6

Adresa: Calea Plevnei nr. 147-149, Bucuresti, S6
Telefon: 0376/204.319
E-mail: prim6@primarie6.ro
Web site: www.primarie6.ro
Domenii: Institutii publice | Investitori institutionali
Descriere activitate
Prezentare companie/institutie
PS6: Investitii multidirectionale, pentru o dezvoltare armonioasa
 
 
 
 
 
Marcel Florentin Bera (53 de ani)
Functia/Institutia: arhitect-sef, Primaria Sectorului 6;
Experienta profesionala: 28 de ani de arhitectura si 27 de ani in administratie publica.
 
Dezvoltarea urbana din Vestul Capitalei a luat amploare in ultimii ani si investitiile atrase schimba fata intrarii in Municipiul Bucuresti. Autoritatea locala sprijina investitiile, asigurand tot ce este necesar pentru o dezvoltare normala. La nivelul Sectorului 6 sunt in lucru sau in pregatire noi faze ale unor ansambluri de birouri de mari dimensiuni. Doua asemenea proiecte de anvergura se dezvolta in zona Bd. Iuliu Maniu, la intersectia cu Bd. Vasile Milea, pe terenul fostei platforme Pumac. In ceea ce priveste segmentul rezidential, Sectorul 6 se dezvolta in toate directiile, zonele predilecte fiind, insa, Splaiul Independentei, Bd. Uverturii, Bd. Ghencea, Sos. Grozavesti si Bd. Timisoara. In zona investitiilor publice, notabil este proiectul de constructie a Centrului Cultural European "Favorit", care va fi ridicat pe amplasamentul cinematografului Favorit, care va fi demolat, dar si cel de reabilitare si modernizare a insulei din centrul Lacului Morii, inclusiv coronamentului lacului.
 
- Cum credeti ca se va dezvolta, din punct de vedere arhitectural, Sectorul 6 in urmatorii ani?
- In luna februarie, a acestui an, a fost semnat ordinul de incepere a lucrarilor de demolare a fostului Cinematograf Favorit, iar pe locul acestuia va fi construit Centrul Cultural European "Favorit". Acesta este un important proiect cultural al Primariei Sectorului 6. Noul centru Favorit va fi dotat cu cinematograf 3D, sala de spectacole multifunctionala cu o capacitate de 706 locuri, plus alte doua sali de dans si balet cu suprafata de 150 mp fiecare, biblioteca publica, iar in holul de la parter vor putea fi organizate vernisaje. Un alt proiect de mare anvergura pe care Primaria Sectorului 6 intentioneaza sa-l deruleze este reabilitarea si modernizarea insulei din centrul Lacului Morii, dar si coronamentului lacului. In cartierul Drumul Taberei, la numarul 34, Administratia Pietelor Sector 6 va amenaja un mic complex comercial. In acest moment s-au demolat niste chioscuri care erau amplasate pe acest teren. Proiectul este in faza incipienta.
Pe partea de investitii in infrastructura, merita amintit proiectul de reamenajare arhitecturala si peisagistica a Bd. Iuliu Maniu, care va beneficia de investitii ample pe scuarul central, ce va fi refacut integral de la Piata Leul pana la Autostrada A1 si se vor instala sisteme de iluminat arhitectural. Pe plan social, Primaria Sectorului 6 are in vedere sa construiasca un ansamblu de locuinte sociale, pe strada Alexandru Ivasiuc, din cartierul Crangasi. In luna februarie proiectul era la nivel de Plan Urbanistic de Detaliu (PUD), urmand ca acesta sa fie definitivat si aprobat. In total, vor fi 5-6 blocuri P+5E, insumand cateva sute de apartamente.
De asemenea, administratia locala pregateste, pentru acest an, o serie de investitii importante pentru imbunatatirea tramei stradale, pentru construirea sau modernizarea unor unitati de invatamant, dar si pentru realizarea de locuinte sociale si reabilitarea termica a blocurilor vechi.
- Care sunt cele mai mari proiecte de constructii care se dezvolta, in prezent, in Sectorul 6?
- In zona proiectelor de birouri, Skanska, dezvoltator suedez, a finalizat prima cladire din ansamblul Campus 6 si urmeaza sa mai construiasca alte doua imobile (2S+P+11E) pr Bd. Iuliu Maniu nr. 6K, pentru care a obtinut autorizatii de construire la sfarsitul anului trecut. Pe o alta parte a fostei platforme industriale Pumac, un alt dezvoltator, River Development, a ridicat structura primei cladiri de birouri din cadrul proiectului The Light si urmeaza sa mai construiasca cateva cladiri. Forte Partners demareaza constructia celei de a treia cladiri (2S+P+10E+E11 tehnic) a ansamblului de birouri The Bridge, pe Soseaua Orhideelor nr. 15. Pe Bd. Preciziei, Grupul Renault si-a finalizat noul sediu care a fost dezvoltat de Globalworth si Elgan Group.
Proiecte mari sunt si ansamblurile rezidentiale pentru care am emis anul trecut mai multe autorizatii de construire. Un asemenea exemplu este investitia dezvoltatorului Sido Union, care a primit autorizatie pentru un ansamblu S+P+10-11E pe str. Brasov nr. 25. Tot aici putem sa incadram si Blu Residence Project, care a obtinut autorizatia pentru un ansamblu de locuinte colective cu 10 etaje pe Bd. Timisoara nr. 103J, dar si pe Aedificia Carpati SA care are autorizatie pentru un proiect de locuinte colective D+P+10E pe Bd. Ghencea nr. 158.
Nu trebuie sa uitam ca Bucurestiul a devenit atractiv turistic. Astfel, compania Novum Bussines Invest a obtinut autorizatie pentru construirea unui hotel S+P+Mz+9E pe Splaiul Independentei nr. 313A. Exemplele ar putea continua, pentru ca Sectorul 6 este in plina dezvoltare si a inceput sa devina atractiv pentru foarte multi dezvoltatori, fie ei mici sau mari.
- Care este zona cu cel mai mare potential de dezvoltare din Sectorul 6?
- O zona cu mare potential este aceea prin care va trece viitorul drum expres care va strabate Sectorul 6 de la nord la sud. Acesta va fi legatura intre Bd. Timisoara si Prelungirea Ghencea. In acest moment, singura legatura existenta, strada Valea Oltului, este sufocata de trafic si nu exista posibilitate pentru largirea sa. Noua artera ar urma sa aiba cate trei benzi de circulatie pe sens. Putem vorbi aici si de penetratia Splaiului independentei - Ciurel - Autostrada A1, respectiv a sectiunii de la Podul Ciurel pana la autostrada, care va fi regandita. Acum traseul vizat de proiect este grevat de interdictie de construire, fapt ce a generat unele obiectii din partea locuitorilor zonei, dar toata lumea asteapta si este dornica ca acest proiect sa fie finalizat.
- Ce probleme intampinati in desfasurarea activitatii si care sunt factorii care afecteaza demararea / derularea lucrarilor de constructii?
- Nu toti locuitorii sunt multumiti de prevederile introduse prin PUZ-ul coordonator al Sectorului 6, acesta fiind principalul instrument administrativ care sustine dezvoltarea constructiilor la nivelul sectorului. S-a cerut in instanta, de catre cetateni, anularea PUZ-ului coordonator. Procesul a fost initial castigat de Primarie, dar apoi cetatenii au facut apel si au obtinut castig de cauza anul trecut. In luna ianuarie a anului curent a fost emisa si motivarea, astfel incat Primaria Sectorului 6 a facut recurs la sentinta pronuntata. In pofida faptului ca s-a cerut anularea sa in instanta, pana la pronuntarea unei hotarari definitive, Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 6 este in continuare in vigoare, iar certificatele de urbanism si autorizatiile de construire sunt emise tot in baza lui. O eventuala anulare a PUZ-ului coordonator ar insemna un blocaj pentru demararea/ derularea lucrarilor de constructii in sector.
- Cum evolueaza implementarea programului de reabilitare termica din sector?
- Reabilitarea termica a blocurilor este un program indelung asteptat de locuitorii Sectorului 6. Acum, acest program trece la o noua etapa, prin demararea lucrarilor de reabilitare termica la peste 9.000 de apartamente, din 74 de blocuri de locuinte. Intr-o prima faza, s-au pus schelele la 24 de imobile (2.561 de apartamente), iar in urmatoarea perioada vor incepe lucrarile si la urmatoarele 50 de cladiri. Vor fi realizate lucrari la interior, prin schimbarea retelelor de termoficare orizontale din subsolul blocurilor si a corpurilor de iluminat, care vor fi inlocuite cu unele moderne, cu eficienta energetica ridicata si durata mare de utilizare, tip LED. Suma totala necesara pentru aceste lucrari (74 de blocuri), insemnand proiectare + asistenta tehnica + executie este de 179 milioane de lei (fara TVA). De asemenea, pentru alte 357 de blocuri din Sectorul 6 au fost intocmite proiecte tehnice. Dintre acestea, 200 vor fi reabilitate in colaborare cu Primaria Municipiului Bucuresti.
(articol aparut in revista TOP-Agenda Constructiilor, editia Mai 2019)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
Ubitech
siniat
rigips
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
strabag nivel 1
quadratum
konsent
viarom
CDS
leviatan
concelex
EDIT-Structural
Acvatot 2019
MAKITA
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
ness project

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
econet
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander