Agenda Constructiilor
Sambata, 04 Februarie 2023
Abonare reviste
PAGINA PERSONALIZATA


REHAU Romania

REHAU Romania

Adresa: Soseaua de Centura nr. 14-16, Tunari, Judet Ilfov
Telefon: 021/266.51.80
Fax: 021/266.51.81
E-mail: bucuresti@rehau.com
Web site: https://www.rehau.com/ro-ro/
Domenii: Tevi, fitinguri si tubulatura | Geogrile & geocompozite | Sisteme de pardoseli
Descriere activitate
Furnizor de tevi, tubulatura si fitinguri; materiale geosintetice. 
Prezentare companie/institutie
REHAU: Dezvoltare sustinuta in sectorul de instalatii, pana in 2025
 
 
 
 
 
Laurentiu Chiriac
Functia/Firma: Head of Building Solutions, REHAU Romania;
Experienta profesionala: peste 20 de ani in vanzari, inclusiv in companii precum Henkel Romania, Lasselberger Ceramics sau Cesarom.
 
Divizia Building Solutions, din cadrul REHAU Romania, furnizor local de sisteme si echipamente pentru instalatii termice si sanitare, traverseaza o perioada favorabila a activitatii pe piata locala, in contextul dezvoltarii pietei de instalatii. Laurentiu Chiriac, Head of Building Solutions REHAU Romania, estimeaza ca acest trend se va mentine cel putin pana in 2025, cu accent pe cererea de produse smart, tot mai performante si cu eficienta energetica ridicata. Divizia Building Solutions livreaza pe piata solutii complete pentru instalatii sanitare si termice, dar si pentru canalizari si industriale. Instalatiile sanitare Rautitan sau cele pentru incalzirea in pardoseala Rautherm S sunt unele dintre cele mai apreciate solutii REHAU in aceasta categorie.
Grupul REHAU are o istorie de 25 de ani in Romania si are, in prezent, 86 de angajati la nivel national. Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 202,2 milioane de lei si un profit de 6,5 milioane de lei, in 2020. In prezent, compania dezvolta un hub regional in Sibiu, investitie estimata la 10 milioane de euro, proiect ce va fi finalizat in 2022.
 
- Cum vedeti dezvoltarea pietei locale de instalatii termice/ sanitare si ce perspective sunt in domeniu?
- In ultimul an, am observat o tendinta de temperare a cresterii pietei de instalatii, comparativ cu anii anteriori. Totusi, ne asteptam ca in orizontul de timp 2022-2025 sa avem de-a face cu un trend pozitiv in aceasta zona. Din punct de vedere cantitativ, 2021 a venit cu o crestere a cererii de echipamente, datorata majorarii cu 28% fata de anul precedent a numarului de autorizatii de construire in primele noua luni, potrivit datelor Institutului National de Statistica. Din punct de vedere calitativ, putem vedea o evolutie pozitiva in zona produselor care ofera confort sporit, atat in zona clientilor casnici, cat si in ceea ce-i priveste pe dezvoltatori, care investesc mai mult in locuinte smart. Piata de instalatii se dezvolta, in continuare, pe segmentul premium. In contextul pandemic, in care am inceput sa petrecem tot mai mult timp acasa, clientii aleg tot mai des solutii smart, care sa-i ajute sa-si optimizeze costurile, dar si pentru a preveni eventuale avarii la instalatiile din locuinta. Asadar, in noul context, produsele smart nu se rezuma doar la mobilitate si accesibilitate, ci si la eficienta si economisire. Astfel, dezvoltarea functionalitatilor anumitor produse a devenit un criteriu de diferentiere pe piata instalatiilor. REHAU vine deja in intampinarea clientilor cu produse 3in1 si chiar 4in1, cum este bateria pentru chiuveta Re.Source, care redefineste conceptul de "apa de la robinet", facand din aceasta o resursa care poate fi consumata la orice ora, in orice forma posibila - apa filtrata, racita, fierbinte sau carbogazificata - prin simpla apasare a unui buton. In acest fel, Re.Source elimina consumul de plastic si reduce cu 81% cheltuielile anuale pentru apa.
- Ramanand putin in zona eficientei, cum se manifesta trendul de performanta energetica in cererea de produse REHAU?
- Eficienta energetica a cladirilor se bucura de o atentie deosebita in ultimii ani, mai ales pe piata de instalatii, iar cresterile de costuri cu energia pe care deja le vedem ii determina pe oameni sa se orienteze tot mai mult catre solutii care sa raspunda acestui trend. Sistemele de racire si incalzire de la REHAU economisesc cu pana la 25% mai multa energie comparativ cu sistemele traditionale de incalzire pe gaz. Acestea sunt potrivite atat in sectorul rezidential, cat si in cladirile de birouri sau industriale, si raspund orientarii consumatorului spre tehnologia smart de ultima generatie, astfel ca intregul sistem poate fi controlat cu termostatul inteligent Nea Smart 2.0, care invata comportamentul utilizatorului fata de sistemul de incalzire-racire si se auto-regleaza, reducand considerabil consumul de energie.
In actualul context, implicatiile de ordin sanitar se reflecta si asupra instalatiilor din locuinta, motiv pentru care inregistram o crestere a cererii pentru sistemele de filtrare a aerului, locale sau centralizate. REHAU vine cu o solutie optima si pe acest segment, prin sistemul Awadukt Thermo. De asemenea, tot din punct de vedere sanitar, REHAU raspunde cerintelor actuale prin calitatile sistemului pentru apa potabila Rautitan si filtrele de apa Re.Fine. Nu in ultimul rand, preventia se bucura de o atentie sporita din partea constructorilor si clientilor casnici, solutia pentru controlul inteligent al apei - Re.Guard - ajutand la reducerea semnificativa a consecintelor pagubelor provocate de apa. Detectorul se instaleaza foarte usor pe conducta, iar cu aplicatia Re.Guard utilizatorul controleaza conducta de apa de pretutindeni si primeste notificari in timp real in caz de anomalii.
 
 
- Cum vedeti problematica scumpirii energiei si cum pot contribui solutiile REHAU la scaderea consumului?
- Evolutia costurilor cu energia genereaza o atentie sporita, atat a consumatorilor mari, cat si a celor casnici, in ceea ce priveste implementarea unor solutii de optimizare a sistemelor existente sau schimbarea acestora cu sisteme de ultima generatie, care sa ii ajute sa reduca aceste costuri in continua crestere. REHAU raspunde cererii de solutii economice in zona de climatizare a casei. Vorbim aici despre incalzirea in pardoseala si automatizarea, prin sistemul Rautherm Speed sau termostatul Nea Smart 2.0. Utilizarea acestor doua solutii puse la dispozitie de REHAU Building Solutions conduce la reducerea cu pana la 25% a consumului fata de solutiile clasice de climatizare. Mai mult, acest consum poate scadea, suplimentar, cu inca 10-12%, in cazul in care sistemul de incalzire este completat cu un sistem de racire in tavan. Acesta din urma aduce un climat mai sanatos decat cel oferit de aparatele clasice de racire, pentru confort sporit in locuinta. Cea mai eficienta solutie pe care o poate asigura REHAU este reprezentata de sondele de adancime de pana la 240 m - REHAU Raugeo PeXa Green, care functioneaza optim in regim de free cooling. Pe timp de vara, sonda scoate apa la 10 grade, ideala pentru a raci orice incapere. Alaturi de Awadukt Thermo, care aduce in casa aer proaspat, racit la 16 grade, acestea sunt cele mai eficiente solutii REHAU pentru racirea casei, cu un consum energetic minim.
 
 
- Care sunt cele mai mari proiecte pentru care livrati solutii de instalatii?
- Pe segmentul industrial oferim o diversitate de solutii, cum ar fi: incalzirea gazonului pe stadioane nationale de top, extragerea caldurii din sol pentru incalzirea cladirilor de birouri, sau incalzirea halelor si asistenta proceselor tehnologice in diverse fabrici. Printre proiectele care utilizeaza solutiile REHAU amintim: ansamblurile 21 Residence, Aqua City si Amber Garden din Bucuresti/Ilfov, Azoria in Cluj-Napoca, Vivalia in Timisoara sau Conest in Iasi. De asemenea, REHAU a livrat sistemele sale si pentru centrul logistic Materom, din Targu Mures.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Noiembrie/Decembrie 2021)

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTman and machineVideoConfAC-iulMESENBURGALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A apărut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
BALTIC
CELCO 2020
rigips
ERBASU CONSTRUCT
viarom
Acvatot 2019
hilti
leviatan
leviatan
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
MAKITA
BMI_Icopal

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023