Agenda Constructiilor
Sambata, 03 Iunie 2023
Abonare reviste
PAGINA PERSONALIZATA


PURMO GROUP ROMANIA SRL

PURMO GROUP ROMANIA SRL

Adresa: Str. Brânduselor, nr. 3A, corp 1, etaj 1, Bucuresti, SSector 3
Telefon: 021/326.41.08
Fax: 021/326.41.09
E-mail: purmo@purmo.ro
Web site: www.purmo.ro
Domenii: Sisteme HVAC
Descriere activitate
Sisteme de incalzire PURMO si radiatoare Vogel & Noot.
Prezentare companie/institutie
 RETTIG: Cota de 12% pe segmentul local de radiatoare
 
Piata locala de radiatoare va stagna, cel mai probabil in acest an, un scenariu mai pesimist indicand chiar o usoara scadere, potrivit opiniei managementului companiei Rettig. Estimarile pentru 2013 urmeaza tendinta anilor anteriori, dupa ce in 2011 vanzarile de radiatoare din Romania au inregistrat o scadere de 6% fata de 2010, iar in 2012 s-a consemnat o usoara crestere, de aproape 1%, conform celor mai recente date disponibile, aferente primelor zece luni ale anului trecut. Rettig Romania este subsidiara locala a grupului finlandez Rettig ICC, lider mondial in productia de radiatoare, cu 17 fabrici in 11 tari si livrari in peste 50 de tari din intreaga lume. Concernul produce, anual, peste 8 milioane de radiatoare, cifra de afaceri la nivelul anului 2011 fiind de 538 milioane de euro.
 
Tünde Sándor (38 de ani)
Functia/Firma: director general Rettig; director de vanzari si marketing, Purmo Radson si Vogel & Noot;
Experienta profesionala: 16 ani in domeniul comercializarii produselor si echipamentelor pentru instalatii termice.
 
- Cum au evoluat indicatorii financiari ai companiei anul trecut si ce estimari aveti pentru 2013?
- In 2012, Rettig in Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 31,4 milioane de lei, in crestere cu 5% fata de nivelul anului precedent. Aceste cifre sunt rezultatul numeroaselor activitati de marketing, al implementarii unor sisteme de bonusare si pentru sustinerea activitatii de vanzare, desfasurate alaturi de parteneri. Ne asteptam ca si in acest an sa mentinem trendul crescator al vanzarilor, sustinut atat prin promotii si actiuni de marketing, cat si de diferite lansari de produse inovatoare. Chiar daca trendul pietei nu a fost pozitiv, noi am continuat sa ne dezvoltam: prin extinderea echipei, marirea si diversificarea stocurilor din Romania, extinderea retelei de distribuitori, mutarea punctului de lucru din Bucuresti intr-o noua cladire de birouri, unde vom deschide in curand si showroom-uri. 
- Estimati evolutia pietei de radiatoare in perioada urmatoare.
- Cel mai probabil, in 2013 sectorul de profil va stagna, poate chiar va inregistra o usoara scadere, traiectorie determinata, preponderent, de scaderea numarului de proiecte noi disponibile, industria constructiilor si domeniul imobiliar fiind inca afectate de criza financiara. Mai mult, obiectivele care totusi se afla in executie sunt de anvergura redusa, respectiv case individuale, proiecte rezidentiale mici, cateva hale industriale si proiecte de renovare, nu cartiere mari cum se dezvoltau in perioada de boom imobiliar din 2008. Anul trecut, piata de profil a mai fost afectata de instabilitatea politica si economica ce a determinat o scadere a investitiilor straine, precum si insolventa si falimentul multor firme din sectorul constructiilor / instalatiilor si, nu in ultimul rand, preturile mai mari la utilitati si combustibil. Statisticile arata, de exemplu, ca 90,5% din veniturile lunare ale unei familii sunt directionate catre cheltuielile uzuale, intretinere si utilitati. 
- Ce pondere au diversele marci comercializate in totalul afacerilor?
- Pe o piata in stagnare/scadere, am reusit sa obtinem rezultate foarte bune, compania noastra avand o cota de 12% pe piata locala de radiatoare, prin marcile Purmo Radson si Vogel & Noot. Vanzarile de radiatoare-panou Purmo s-au mentinut, anul trecut, din punct de vedere cantitativ la nivelul din 2011, insa valoric am inregistrat o majorare pe acest segment, datorita strategiei pentru promovarea preponderenta a produselor speciale si decorative. Cea mai semnificativa evolutie am consemnat-o, insa, pentru gama de incalzire prin pardoseala Purmo. In ceea ce priveste marca Vogel & Noot, in 2012 am inregistrat o majorare cu 4% a vanzarilor de radiatoare panou, cele mai semnificative cresteri fiind raportate pentru radiatoarele speciale.
(articol aparut in Agenda Constructiilor, editia ianuarie/februarie 2013)

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
vailantVideoConfAC-iulALLBIMhiltiman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
grundfos
Ubitech
CDS
leviatan
Acvatot 2019
strabag nivel 1
viarom
theda mar
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
rigips
ERBASU CONSTRUCT
BALTIC
MAKITA
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023