Agenda Constructiilor
Luni, 17 Iunie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATA


SIKA ROMANIA

SIKA ROMANIA

Adresa: Str. Ioan Clopotel nr. 4, Brasov, Judet Brasov
Telefon: 0268/406.212
Fax: 0268/406.213
E-mail: office.brasov@ro.sika.com
Web site: www.sika.ro
Domenii: Materiale pentru constructii | Adezivi si mortare uscate | Aditivi, adezivi & spume poliuretanice
Descriere activitate
Aditivi pentru betoane, torcrete si mortare; sisteme de reparatii, protectii si consolidari in constructii; membrane PVC, sigilanti si adezivi.
Prezentare companie/institutie
SIKA ROMANIA: Crestere procentuala de doua cifre a afacerilor
 
 
 
 
 
 
Mihai Florea (38 de ani)
Functia/Firma: Head of Waterproofing & Refurbishment, Sika Romania;
Experienta profesionala: 13 ani pe piata de hidroizolatii.
 
Sika Romania, parte a grupului elvetian Sika - lider global in domeniul produselor chimice si aditivilor pentru constructii -, a inregistrat o crestere de 25% a cifrei de afaceri din 2015, pana la 26,4 milioane de euro. Trendul ascendent a continuat si in 2016, pentru primele sase luni ale anului in curs conducerea companiei estimand o evolutie procentuala de doua cifre a business-ului, comparativ cu perioada similara din 2015, tendinta ce se va mentine cel putin pana la finele acestui an. In Romania, activitatea Sika este structurata in cadrul a sapte divizii, respectiv: Concrete (aditivi pentru betoane), Waterproofing (solutii si produse pentru impermeabilizari), Refurbishment (sisteme de inginerie pentru reparatii si reabilitari diverse, consolidari structurale si zona mortarelor uscate si speciale), Roofing (sisteme pentru acoperisuri), Flooring (sisteme pentru pardoseli industriale), Industry (solutii si sisteme pentru industrie) si Sealing & Bonding (sisteme pentru lipiri si sigilari). Fiecare dintre aceste linii de business promoveaza produse de top, cu un aport consistent la cifra de afaceri a companiei.
 
- Ce perspective sunt pe piata locala a hidroizolatiilor, pe termen scurt si mediu?
- Piata materialelor pentru hidroizolatii a cunoscut o crestere in prima jumatate a anului in curs, urmand trendul pozitiv al sectorului de constructii. In urmatoarea perioada, suntem de parere ca aceste evolutii vor fi sustinute in special de segmentul rezidential, dar si de cel industrial si al aplicatiilor speciale in constructii. Piata hidroizolatiilor din Romania este destul de dinamica, inregistrand cresteri constante in ultimii ani, iar in acest context Sika Romania reprezinta unul din principalii furnizori de solutii si sisteme profesionale pentru hidroizolatii si impermeabilizari. Compania este lider de piata in domeniul aditivilor pentru betoane, al pardoselilor industriale, sistemelor de membrane sintetice pentru hidroizolatii, al consolidarilor cu fibre de carbon, dar si al mortarelor speciale.
- Pentru ce proiecte de anvergura livrati sisteme?
- Sika Romania se identifica drept furnizor pentru majoritatea proiectelor de anvergura nationale, datorita solutiilor complete pe care le putem oferi in domeniul constructiilor civile, industriale si in infrastructura. Si anul acesta am avut proiecte cu care ne mandrim, atat prin prisma indeplinirii cerintelor primite de la arhitecti si proiectanti - lucru ce a dus la stimularea creativitatii inginerilor nostri -, cat si datorita beneficiarilor multumiti de calitatea produselor si ingeniozitatea sistemelor oferite, in Romania si in afara tarii. Printre aceste proiecte de referinta la care am participat in ultimii ani, se afla cladirile de birouri si comerciale Timpuri Noi Square, Green Court Bucharest, Park Lake Plaza, Bucharest One, Mega Mall, Floreasca City Center, The Lakeview, Metroffice Bucharest, Victoriei Office Building, City Park Mall - Constanta, Mall Dermatina Timisoara, Oregon Park Bucharest etc. Printre cele mai reprezentative lucrari realizate la monumente istorice, se afla lucrari precum Basilica Maria Radna, Manastirea Golia, Libraria Carturesti - Lipscani, Palatul Patriarhal, Biserica Mitropolitana Iasi, Muzeul National de Arta al Romaniei, Teatrul National I.L. Caragiale din Bucuresti etc. De asemenea, am mai participat la constructia si reabilitarea aeroporturilor si hangarelor pentru avioane din Baneasa, Otopeni, Fetesti, Oradea, Campia Turzii, Cluj-Napoca si Sibiu, la depozite logistice si fabrici cum ar fi Mogosoaia Logistik Park, Logistic Center Mega Image Stefanesti, fabricile Yazaki - Braila, ETI - Craiova, Daimler - Sebes, Timken - Ploiesti, Kaercher - Curtea de Arges si altele asemenea, precum si la tunelul de cale ferata Danes - Sighisoara, la numeroase reabilitari de poduri, dar si la o mare parte a proiectelor de reparatii si reabilitari ale statiilor de tratare sau epurare a apelor uzate din importantele orase ale tarii, cum ar fi cele din Glina (una din cele mai mari statii de epurare din Europa Centrala si de Est), Giurgiu, Sibiu, Slatina, Sfantu Gheorghe, Braila, Craiova, Deva etc.). As dori sa punctez ca, la nivel global, Sika s-a detasat ca lider in acest domeniu, datorita inovatiei si experientei indelungate ce dateaza inca din 1910, cand fondatorul companiei, Kaspar Winkler, a inventat mortarele de impermeabilizare Sika, testate si folosite de curand intr-unul din cele mai importante si indraznete proiecte ale secolului, Tunelul Gotthard, care a fost inaugurat la jumatatea acestui an. De exemplu, strict in domeniul hidroizolatiilor, numai in acest impresionant proiect, ce leaga Elvetia de Italia, Sika a livrat peste 3,3 milioane de metri patrati de membrane hidroizolante din gama Sikaplan.
- Care este capacitatea anuala de productie de care dispuneti?
- In acest moment, compania detine doua unitati de productie in Romania, respectiv o fabrica de aditivi pentru betoane, la Brasov, cu o capacitate de 10.000 tone/an, precum si o unitate ce asigura realizarea mortarelor si adezivilor speciali pentru constructii, cu utilizare atat in domeniul industrial, cat si in cel rezidential, situata la Capusu Mare (judetul Cluj), cu o capacitate de 50.000 tone/an.
- Aveti in vedere lansarea de produse noi in urmatoarea perioada?
- In cadrul unitatii noastre de productie de la Capusu Mare dezvoltam continuu produse noi sub brandul local SikaHome si anul acesta deja am lansat mai multe sortimente inovatoare. De asemenea, treptat, fabricam in Romania tot mai multe produse din portofoliul general al Sika.
- Care sunt noile oportunitati si riscuri de pe piata constructiilor, avand in vedere noul context din domeniu?
- Piata de constructii a avut un parcurs foarte bun in primele sase luni din acest an, urmat de o usoara stagnare in lunile de vara, in perioada concediilor (in lunile iulie si august), semn ca si Romania se aliniaza la tendintele tarilor vestice. Totusi, suntem increzatori ca vom pastra ritmul anual de crestere de pana acum.
 

 
SIKA ROMANIA: Double-digit growth of business in 2016
Sika Romania, part of the Swiss Group Sika - a global leader in chemicals and additives for construction and industry - recorded a 25% increase in turnover in 2015, up to 26.4 million euro. The upward trend continued in 2016, for the first six months of the current year the management of the company estimating a percentage evolution of double-digit, compared to the same period in 2015, a trend that will continue at least until the end of this year. In Romania, Sika is structured in seven divisions, namely: Concrete (additives for concrete), Waterproofing (solutions and products for waterproofing), Refurbishment (systems engineered for the repair and various rehabilitation works, structural consolidation and dry and special mortars), Roofing (roofing systems), Flooring (industrial flooring systems), Industry (solutions and systems for industry) and Sealing & Bonding (sealants). Each of these business lines promotes top products, with a significant contribution to the turnover of the company. According to Mihai Florea (38 years old), Head of Waterproofing & Refurbishment of Sika Romania, waterproofing materials market grew in the first half of the current year, following the positive trend of the construction sector. "In the next period, we believe that these developments will be supported mainly by the residential sector, but also by industrial and special applications in constructions. The roofing market in Romania is quite dynamic, registering steady growth in recent years, and Sika Romania is one of the leading providers of professional solutions and systems for waterproofing. The company is a market leader in additives for concrete, industrial synthetic membranes for waterproofing, carbon fibers for consolidation, and special mortars", said Mihai Florea.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Octombrie 2016)

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
Ubitech
rigips
konsent
concelex
theda mar
ness project
noark
viarom
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
CDS
siniat
quadratum
Acvatot 2019
MAKITA

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
AICPS_30
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander