Agenda Constructiilor
Joi, 06 Mai 2021
 
PAGINA PERSONALIZATA


SKANSKA ROMANIA

SKANSKA ROMANIA

Adresa: Str. Gara Herăstrău nr. 2, clădirea 1, et. 3, Bucuresti, S2
Telefon: 0372/301.300
E-mail: office@skanska.ro
Web site: www.skanska.ro
Domenii: Antreprenori si firme de constructii
Descriere activitate
Constructii si dezvoltari imobiliare.
 
Prezentare companie/institutie
SKANSKA: Noile tehnologii vor face munca din constructii mai atractiva
 
 
 
 
 
 
Tankut Alpaslan
Functia/Firma: Projects Director, Skanska Construction Romania;
Experienta profesionala: 15 ani pe piata de constructii.
 
Skanska Construction Romania, divizia de constructii a grupului suedez Skanska in Romania, este antreprenor general pentru proiectele de investitii derulate de grup in tara noastra. In prezent, compania lucreaza la edificarea cladirii de birouri Equilibrium, situata in zona de nord a Bucurestiului, si la cele doua cladiri ale proiectului Campus 6, din apropierea Universitatii Politehnice. La dezvoltarea ambelor proiecte, echipele Skanska beneficiaza in mod activ de BIM, pe care il folosesc zilnic, intrucat asigura o mai buna comunicare intre departamente, fiind, totodata, un instrument util pentru ca toate partile implicate sa poata intelege mai bine proiectul si stadiul acestuia.
 
- Cum influenteaza utilizarea tehnologiilor digitale dezvoltarea proiectelor de constructii?
- In domeniul constructiilor, digitalizarea are un impact semnificativ in imbunatatirea productiei, optimizarea pierderilor si eficientizarea fluxului informational, atat in ce priveste claritatea si transparenta comunicarii, cat si ca timp alocat. De aceea, la nivel local, am implementat BIM in toate investitiile noastre - este vorba despre un software de management al informatiei care ofera acces la un model 3D al planului de constructie a cladirii. De asemenea, pe langa optimizarea intregului proces din stadiul de proiectare si pana in etapele de finalizare, sistemul de management al informatiei pe care il folosim permite si dezvoltarea exponentiala a produselor (software si hardware) ce stau la baza tuturor operatiunilor din constructii. Totusi, in prezent, resursele umane continua sa fie cel mai important atu in aceasta industrie.
- Va confruntati cu probleme de personal?
- Datorita bunei relatii pe care o avem cu subcontractorii nostri, consolidata in timp, reusim sa acoperim necesarul de muncitori calificati pentru proiectele Skanska. Pentru a suplini deficitul fortei de munca din Romania, colaboratorii nostri recruteaza muncitori din Turcia, India si Sri Lanka. Prin respect si profesionalism de ambele parti, in santiere se presteaza o munca de calitate, insa solutia de a contracta straini este una temporara, care nu rezolva problema de fond. Credem ca munca in constructii va deveni mai accesibila noilor generatii odata cu larga adoptare a unor solutii moderne, care, aliniate la trendul digitalizarii, vor face sectorul mai atractiv.
- Ce dificultati intampinati in activitatea de constructii, in Romania?
- Cresterea costurilor cu forta de munca si pentru materialele de constructii, inregistrata in ultimii doi ani, a proiectat o majorare generala a costurilor din sectorul de constructii, iar derularea multiplelor proiecte in piata a amplificat presiunea resimtita de subcontractori. Noi insine experimentam lipsa de forta de munca calificata. In acelasi timp, este o provocare pentru noi ca, in Romania, cultura de health & safety este, inca, in curs de maturizare. Desfasuram initiative de educare a muncitorilor din santierele noastre pentru ca acestia sa adopte cele mai bune practici pentru propria lor siguranta.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Noiembrie/Decembrie 2019)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKALLBIMVideoConfAC-iulgamma_2021TERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
cv water 2021
ssab ag antrepriza generala
rigips
hilti
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
strabag nivel 1
CELCO 2020
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere