Agenda Constructiilor
Marti, 28 Mai 2024
STIHL
Home - INDEX COMPANII - Societatea Romana GEOEXCHANGE (SRG)
PAGINA PERSONALIZATA


Societatea Romana GEOEXCHANGE (SRG)

Societatea Romana GEOEXCHANGE (SRG)

Adresa: Bld. Pache Protopopescu, nr. 66, Bucuresti, S2
Telefon: 021/211.08.90
Fax: 021/424.74.80
E-mail: info@geoexchange.ro
Web site: www.geoexchange.ro
Domenii: Panouri solare, turbine eoliene si pompe de caldura | Sisteme HVAC
Descriere activitate
SRG activeaza pentru promovarea in Romania a solutiilor de incalzire, ventilare, racire – HVAC (heating, ventilation and air conditioning) cu Pompe de Caldura Geotermale – PCG.
Prezentare companie/institutie
SRG: Pompele geotermale, o alternativa viabila pe segmentul HVAC
 
 
 
 
 
 
Robert Gavriliuc (57 de ani)
Functia: Presedinte al Romanian Geoexchange Society;
Experienta profesionala: 33 de ani in domeniul instalatiilor.
 
Romanian Geoexchange Society (SRG) activeaza la nivel national pentru promovarea solutiilor de incalzire, ventilare si racire (HVAC) prin intermediul sistemelor de pompe de caldura geotermale RHC-GSHP. Organizatia are ca principal obiectiv dezvoltarea unor strategii coerente in domeniu, precum si popularizarea avantajelor acestor solutii.
 
- Caracterizati in mod succint piata locala de profil.
- Aspectele cantitative relevante la nivel national sunt aproape imposibil de avansat, cata vreme interesul pentru aceasta tehnologie a fost intotdeauna doar privat. Singurele elemente de cuantificare se pot extrage din baza de date intocmita in ultimii ani de SGR. De asemenea, din cauza incadrarii in doua coduri vamale diferite, nu se poate face o evaluare corecta a importurilor, in conditiile in care nici distribuitorii nu ofera informatii relevante.
- Care sunt cei mai importanti competitori ce furnizeaza tehnologii in acest domeniu?
- Toate produsele sunt importate din Uniunea Europeana (Germania, Austria, Suedia, Italia etc.), America de Nord (SUA si Canada) si alte state (Republica Moldova). Dintre furnizorii consacrati pot fi mentionati Bosch (6-17 kW), Buderus (6-17 kW), Rehau (5,4-45 kW), Dimplex, Stiebel - Eltron, Viessmann (1,5-117,8 kW), Ochsner (9-92 kW), Tonon-Forty, Florida Heat Pump (5,7-88,6 kW), Water Furnace, Trane, Tetco, Hydron Module, Altal etc.
- Enumerati, pe scurt, avantajele tehnice si economice aferente instalatiilor geotermale.
- Beneficiile lor sunt multiple. Sintetizand, sistemele RHC-GSHP deschise se pot realiza oriunde, au o performanta energetica relativ ridicata, nu necesita suprafete mari pentru implementare fiind suficient spatiul pentru doua foraje cu o distanta de circa 150 m intre ele, proiectarea este simpla, iar costurile investitiei sunt mai mici decat in cazul sistemelor inchise. Acestea din urma pot asigura insa cantitati mai mari de energie termica pentru incalzire, racire si ACM, functionarea lor nu este afectata de variatiile de temperatura de la suprafata, nu implica mentenanta si exercita un impact minor asupra mediului.
- Ce dificultati majore intampinati in desfasurarea activitatii?
- Dintre cele mai strigente probleme se pot mentiona lipsa de cunostinte a utilizatorilor finali si a decidentilor de la toate nivelurile, gradul de pregatire al proiectantilor si instalatorilor, absenta unui sistem normativ structurat si a bazelor de date nationale, lipsa unor studii temeinice si a unor analize comparate de eficienta, lacunele in ceea ce priveste transparenta, accesul liber la informatie etc. Actualmente in Romania dezvoltarile imobiliare curente adopta pentru incalzire pe baza de gaze naturale, care sunt interzise deja in state cum ar fi Elvetia sau Suedia. Este greu de anticipat la ce pret se va procura in viitor aceasta resursa, avand in vedere lipsa unor studii, prognoze, strategii referitoare atat la productia interna, cat si la import. De aceea, sistemele RHC-GSHP constituie o alternativa viabila si demna de luat in considerare.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Martie-Aprilie 2017)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
viarom
CDS
EDIT-Structural
quadratum
rigips
konsent
leviatan
ness project
concelex
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
siniat
MAKITA
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
noark

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ef-de-n
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander