Agenda Constructiilor
Marti, 20 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - INDEX COMPANII - Societatea Romana GEOEXCHANGE (SRG)
PAGINA PERSONALIZATA


Societatea Romana GEOEXCHANGE (SRG)

Societatea Romana GEOEXCHANGE (SRG)

Adresa: Bld. Pache Protopopescu, nr. 66, Bucuresti, S2
Telefon: 021/211.08.90
Fax: 021/424.74.80
E-mail: info@geoexchange.ro
Web site: www.geoexchange.ro
Domenii: Sisteme HVAC | FURNIZORI DE SERVICII
Descriere activitate
SRG activeaza pentru promovarea in Romania a solutiilor de incalzire, ventilare, racire – HVAC (heating, ventilation and air conditioning) cu Pompe de Caldura Geotermale – PCG.
Prezentare companie/institutie
SRG: Pompele geotermale, o alternativa viabila pe segmentul HVAC
 
 
 
 
 
 
Robert Gavriliuc (57 de ani)
Functia: Presedinte al Romanian Geoexchange Society;
Experienta profesionala: 33 de ani in domeniul instalatiilor.
 
Romanian Geoexchange Society (SRG) activeaza la nivel national pentru promovarea solutiilor de incalzire, ventilare si racire (HVAC) prin intermediul sistemelor de pompe de caldura geotermale RHC-GSHP. Organizatia are ca principal obiectiv dezvoltarea unor strategii coerente in domeniu, precum si popularizarea avantajelor acestor solutii.
 
- Caracterizati in mod succint piata locala de profil.
- Aspectele cantitative relevante la nivel national sunt aproape imposibil de avansat, cata vreme interesul pentru aceasta tehnologie a fost intotdeauna doar privat. Singurele elemente de cuantificare se pot extrage din baza de date intocmita in ultimii ani de SGR. De asemenea, din cauza incadrarii in doua coduri vamale diferite, nu se poate face o evaluare corecta a importurilor, in conditiile in care nici distribuitorii nu ofera informatii relevante.
- Care sunt cei mai importanti competitori ce furnizeaza tehnologii in acest domeniu?
- Toate produsele sunt importate din Uniunea Europeana (Germania, Austria, Suedia, Italia etc.), America de Nord (SUA si Canada) si alte state (Republica Moldova). Dintre furnizorii consacrati pot fi mentionati Bosch (6-17 kW), Buderus (6-17 kW), Rehau (5,4-45 kW), Dimplex, Stiebel - Eltron, Viessmann (1,5-117,8 kW), Ochsner (9-92 kW), Tonon-Forty, Florida Heat Pump (5,7-88,6 kW), Water Furnace, Trane, Tetco, Hydron Module, Altal etc.
- Enumerati, pe scurt, avantajele tehnice si economice aferente instalatiilor geotermale.
- Beneficiile lor sunt multiple. Sintetizand, sistemele RHC-GSHP deschise se pot realiza oriunde, au o performanta energetica relativ ridicata, nu necesita suprafete mari pentru implementare fiind suficient spatiul pentru doua foraje cu o distanta de circa 150 m intre ele, proiectarea este simpla, iar costurile investitiei sunt mai mici decat in cazul sistemelor inchise. Acestea din urma pot asigura insa cantitati mai mari de energie termica pentru incalzire, racire si ACM, functionarea lor nu este afectata de variatiile de temperatura de la suprafata, nu implica mentenanta si exercita un impact minor asupra mediului.
- Ce dificultati majore intampinati in desfasurarea activitatii?
- Dintre cele mai strigente probleme se pot mentiona lipsa de cunostinte a utilizatorilor finali si a decidentilor de la toate nivelurile, gradul de pregatire al proiectantilor si instalatorilor, absenta unui sistem normativ structurat si a bazelor de date nationale, lipsa unor studii temeinice si a unor analize comparate de eficienta, lacunele in ceea ce priveste transparenta, accesul liber la informatie etc. Actualmente in Romania dezvoltarile imobiliare curente adopta pentru incalzire pe baza de gaze naturale, care sunt interzise deja in state cum ar fi Elvetia sau Suedia. Este greu de anticipat la ce pret se va procura in viitor aceasta resursa, avand in vedere lipsa unor studii, prognoze, strategii referitoare atat la productia interna, cat si la import. De aceea, sistemele RHC-GSHP constituie o alternativa viabila si demna de luat in considerare.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Martie-Aprilie 2017)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulCOVID-19ALLBIMelmas_1octAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Acvatot 2019
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
hilti
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere