Agenda Constructiilor
Marti, 28 Mai 2024
STIHL
PAGINA PERSONALIZATA


TARA PLAN SRL

TARA PLAN SRL

Adresa: Str. Tudor Vladimirescu nr. 15A, Arad, Judet Arad
Telefon: 0357/402.362
Fax: 0357/402.362
Mobil: 0749-111.572
E-mail: danielaursachi@gmail.com
Domenii: Urbanism, planificare peisagistica si regenerare urbana | Topografie, cadastru, geodezie, masuratori BONA si scanare 3D
Descriere activitate
Servicii de urbanism: elaborare PUZ pentru zone rezidențiale și industriale în vederea obținerii de avize și autorizații.
Prezentare companie/institutie
TARA PLAN: In situatie de criza, statul nu sustine mediul economic
 
Deciziile administratiei publice nu au nicio legatura cu realitatea economica, este de parere ec. Daniela Ursachi, administratorul biroului de proiectare Tara Plan. "Putem sa observam cum, in continuare, resurse uriase de energie si fonduri sunt cheltuite fara discernamant, fara nicio raspundere. Observatia mea este ca, in situatie de criza, statul nu sustine mediul economic", a declarat Daniela Ursachi. Pe de alta parte, administratorul Tara Plan considera ca este de asteptat ca perioada urmatoare sa fie inasprite conditiile pentru obtinerea avizelor si autorizatiilor emise de catre autoritati, pe fondul instituirii prevederilor care au in vedere dezvoltarea sustenabila.
Tara Plan este un birou de arhitectura cu sediul in Arad, cu o experienta de peste 15 ani in realizarea de proiecte. In prezent, compania elaboreaza o serie de proiecte, pentru care lucrarile de executie sunt programate sa inceapa la sfarsitul anului curent si inceputul lui 2022. Cele mai importante vizeaza lucrari de urbanism, elaborare de PUZ-uri si obtinerea autorizatiilor de construire pentru zone rezidentiale si industriale (statii de distributie a carburantilor, locuinte colective, hotel + restaurant, parcare securizata de autotrenuri, hala de depozitare, locuinte unifamiliale, supermarket Penny Market).
Potrivit datelor companiei, in anul 2020, cifra de afaceri si profitul Tara Plan a crescut cu 30%. In prima jumatate a anului 2021, cifra de afaceri si profitul s-au majorat cu 40% fata de aceeasi perioada a anului anterior. Estimarea pentru intreg anul 2021 este de a inregistra o majorare a tuturor indicatorilor financiari cu minimum 35% fata de anul trecut.
"Activitatea noastra nu a fost afectata negativ de situatia provocata de pandemie. Modul de lucru si tipul de servicii oferite au facut posibil lucrul «home office» si, practic, nu am avut o intrerupere semnificativa a activitatii. Doar in cursul lunii martie 2020 am avut o perioada de doua saptamani in care am decis sa avem un timp de pauza completa, in care personalul nu a lucrat. Practic, in acel interval a fost organizat noul mod de lucru. Perioada respectiva nu a fost contabilizata nici ca somaj tehnic si nici nu a fost diminuat concediul de odihna", a declarat Daniela Ursachi.
Desi nu a trecut inca la lucrul in sistem colaborativ, Tara Plan estimeaza ca va adopta BIM in urmatorii doi ani. "Unul dintre principalele motive pentru care nu am trecut inca la BIM este si faptul ca nu am identificat deocamdata printre colaboratorii nostri, subcontractantii de diferite specialitati, birouri care sa utilizeze acest mod de lucru", a precizat reprezentanta companiei.
Creste presiunea pentru livrarea de solutii inovatoare
Reprezentanta Tara Plan estimeaza ca, in perioada urmatoare, va creste presiunea din partea beneficiarilor pentru a livra solutii inovatoare, care sa includa, pe langa un raport de calitate/pret/termen scurt de livrare si grija fata de mediul inconjurator. "De asemenea, sunt de parere ca vor fi inasprite conditiile pentru obtinerea avizelor si autorizatiilor emise de catre autoritati. La modul general, trebuie sa subliniez ca deciziile administratiei publice nu au nicio legatura cu realitatea economica. Putem sa observam cum, in continuare, resurse uriase de energie si fonduri sunt cheltuite fara discernamant, fara nicio raspundere. Observatia mea este ca, in situatie de criza, statul nu sustine mediul economic. Vor ramane in piata doar firmele sanatoase si care se pot replia corect pe noi situatii", a mai spus Daniela Ursachi.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Octombrie 2021)

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
quadratum
Acvatot 2019
viarom
siniat
theda mar
concelex
strabag nivel 1
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
rigips
MAKITA
noark
CDS
ness project
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander