Agenda Constructiilor
Joi, 23 Martie 2023
Abonare reviste
Home - INDEX COMPANII - URBAN INVEST
PAGINA PERSONALIZATA


URBAN INVEST

URBAN INVEST

Adresa: Str. Carpaților nr. 93, Brașov, Judet Brașov
Telefon: 0368.461.120
Fax: ***
E-mail: office@urban-invest.ro
Web site: www.urban-invest.ro
Domenii: Investitori & dezvoltatori de proiecte
Descriere activitate
Dezvoltator proiecte imobiliare.
Prezentare companie/institutie
URBAN INVEST: Piata imobiliara se confrunta cu o crestere majora a preturilor
 
 
 
 
 
 
Alba Noheda Segovia
Functia/Firma: Managing Partner, Urban Invest;
Experienta profesionala: 14 ani pe piata de dezvoltare imobiliara.
 
Pandemia de coronavirus a avut o influenta puternica asupra pietei imobiliare din Romania, clientii devenind din ce in ce mai selectivi, sustine Alba Noheda Segovia, Managing Partner al dezvoltatorului imobiliar Urban Invest. Totodata, in opinia sa, rata inflatiei si cresterea costurilor pentru materialele de constructii au generat o majorare destul de importanta a preturilor locuintelor. "Aceste aspecte trebuie sa ne faca atenti si precauti in actiunile noastre, pe toti cei care activam in domeniul imobiliar", a mentionat Alba Noheda Segovia, in cadrul unui interviu acordat revistei Agenda Constructiilor. In acest sens, reprezentanta Urban Invest considera ca toate companiile de profil trebuie sa fie mereu pregatite cu solutii pentru viitor. "Pe termen lung, suntem optimisti si credem ca odata cu stabilizarea preturilor materialelor de constructii si nu numai, economia se va echilibra, iar investitiile vor creste. Pe fondul unei stabilitati politice si financiare, orice investitor se va simti increzator si dispus sa investeasca. Romania are nevoie de noi proiecte in toate domeniile de dezvoltare si asta se reflecta in piata, cererea fiind, in continuare, mai mare decat oferta", a subliniat Alba Noheda Segovia.
Urban Invest, cu sediul in Brasov, dezvolta proiecte rezidentiale din anul 2007, in cei 14 ani de activitate construind peste 2.000 de locuinte in 10 proiecte de anvergura. In prezent, compania lucreaza la ansamblul Urban Plaza, proiect pe care Alba Noheda Segovia il considera cea mai mare provocare profesionala a dezvoltatorului.
 
- Cum a evoluat activitatea companiei in ultimii doi ani si care a fost impactul pandemiei?
- Este o certitudine ca pentru toti cei implicati in sectorul de business si nu numai, ca pandemia a reprezentat o piatra de incercare si va mai dura pana nu ii vom mai resimti efectele. Totusi, in prezent, procentul vanzarilor este destul de ridicat, in continuare cererea este mai mare decat oferta. Comparativ cu inceputul anului 2021, cand inca resimteam puternic efectele pandemiei, lucrurile au inceput sa se schimbe, iar odata cu relaxarea masurilor, investitorii si clientii in general, au prins curaj, iar numarul tranzactiilor a crescut. Noi suntem foarte incantati de succesul de care avem parte, ne bucuram de o perioada prolifica in istoria companiei noastre in ceea ce priveste numarul tranzactiilor efectuate si suntem, totodata, foarte recunoscatori tuturor celor care ne-au ales, si mai mult decat atat, ne-au acordat incredere. Trebuie, totusi, sa admitem ca aceasta perioada a generat o serie de schimbari pe piata rezidentiala, oamenii devenind din ce in ce mai atenti la produsele care li se ofera, mai selectivi. Dar, aceasta tendinta reprezinta un avantaj atat pentru noi, cat si pentru toti cei care au muncit si s-au perfectionat constant, care au incercat mereu sa evolueze si sa ofere tot mai mult clientilor.
- Ce proiecte aveti in pregatire si in constructie?
- In prezent lucram la proiectul Urban Plaza, ce reprezinta cea mai mare provocare profesionala a companiei noastre. Aici vom oferi adevarate experiente oamenilor de toate varstele, proiectul nostru adresandu-se atat familiilor cu copii, tinerilor - pentru care cariera este o prioritate, dar si seniorilor care vor sa traiasca intr-un spatiu modern, plin de viata si energie. Scopul nostru declarat este sa crestem calitatea vietii si, de aceea, construim impreuna cu o echipa renumita de arhitecti, pe langa cea mai inalta cladire, dispusa pe 20 de niveluri, un intreg complex de facilitati integrate la cele mai inalte standarde. Vom dezvolta, asadar, spatii de birouri moderne, folosindu-ne de un design inovativ. In afara zonei de business, rezidentii se vor bucura de o zona de divertisment pentru adulti, un club al copiilor, o zona comerciala care va cuprinde de la supermarket, farmacie, banca, centru de frumusete si ingrijire personala, pana la orice alte servicii care sa asigure un nivel ridicat al calitatii vietii, precum si o zona perfecta pentru intalnirile de afaceri sau cu prietenii, cu mai multe restaurante si cafenele.
- Care sunt principalele dificultati si provocari pe care le intampinati in activitate?
- Desi previziunile pe termen lung in ceea ce priveste economia mondiala nu sunt dintre cele mai optimiste, acestea fiind determinate de o crestere continua a inflatiei, fapt care determina, la randul sau, cresteri masive ale preturilor, credem ca cea mai buna solutie este sa nu ne lasam coplesiti de viitorul indepartat si sa avem in vedere ca ceea ce facem zi de zi influenteaza rezultatele de maine. Avand in minte cele de mai sus, am incercat sa mentinem un nivel constant de lucru in toata aceasta perioada, am facut eforturi suplimentare si am investit in stocuri de marfa care sa ne asigure un flux normal de lucru, am suplimentat forta de munca, angajand personal din alte tari. Forta de munca reprezinta, inca, o problema cu care se confrunta piata de profil si companiile, totodata. Insa si aceasta problema are rezolvare, asa incat foarte multi angajatori au inceput sa importe forta de munca.
 
 
- Cum vedeti perioada 2021-2022 pentru piata rezidentiala din Romania?
- In momentul de fata, piata imobiliara se confrunta cu o crestere destul de mare a preturilor, atat in ceea ce priveste vanzarile, cat si inchirierile. Este adevarat ca aceste majorari sunt determinate de rata inflatiei si preturile materialelor, aspecte care trebuie sa ne faca atenti si precauti in actiunile noastre pe toti cei care activam in acest domeniu. Sa ne bucuram, asadar, de rezultatele noastre, dar, in acelasi timp, sa fim mereu pregatiti cu solutii pentru viitor. Pe termen lung, suntem optimisti si credem ca, odata cu stabilizarea preturilor materialelor de constructii si nu numai, economia se va echilibra, iar investitiile vor creste. Pe fondul unei stabilitati politice si financiare, orice investitor se va simti increzator si dispus sa investeasca. Romania are nevoie de noi proiecte in toate domeniile de dezvoltare si asta se reflecta in piata, cererea fiind, in continuare, mai mare decat oferta.
 
 
- Ce obiective aveti pe termen mediu si lung pe piata din Romania?
- In viitor, principalul nostru obiectiv este finalizarea proiectului Urban Plaza, mentinand aceleasi standarde de calitate care ne-au consacrat. Avansam intr-un ritm foarte bun, astfel ca lucrarile la prima faza a proiectului au fost finalizate, fiind totodata vandut in proportie de 98% si, concomitent, se lucreaza cu dedicare la urmatoarele doua faze, etape care urmeaza sa fie date in folosinta incepand cu sfarsitul acestui an pentru cea de a doua faza si finalul anului viitor pentru cea de-a treia. In continuare, depunem toate diligentele necesare pentru amenajarea celui mai mare parc rezidential, ce se va intinde pe o suprafata de 10.000 mp, o oaza plina de verde si viata, in inima orasului, atat de necesara pentru tineri, copii si batrani deopotriva.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Ocombrie 2021)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTman and machineALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
viarom
BMI_Icopal
CELCO 2020
leviatan
Ubitech
BALTIC
FRONTALE
theda mar
hilti
ERBASU CONSTRUCT
rigips
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
Acvatot 2019
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023