Agenda Constructiilor
Sambata, 25 Mai 2024
STIHL
PAGINA PERSONALIZATA


VIESSMANN SRL

VIESSMANN SRL

Adresa: DN1 km174+941 Nr. 2, Ghimbav, Judet Brasov
Telefon: 0268/407.812
Fax: 0268/407.840
E-mail: info-ro@viessmann.com
Web site: www.viessmann.ro
Domenii: Cazane si centrale termice | Panouri solare, turbine eoliene si pompe de caldura
Descriere activitate
Ofera solutii individuale cu sisteme de incalzire pentru toate domeniile de utilizare si pentru toate sursele de energie.
Prezentare companie/institutie
Bettina Tinca, Referent Marketing Viessmann Romania: "In total, pe piata locala de cazane rezidentiale pentru incalzire pe combustibil fosil, in 2022 s-au comercializat aproximativ 350.000 de echipamente, cu o valoare evaluata la 280 de milioane de euro. In 2023, estimam o scadere cantitativa a numarului de unitati, care va ajunge la aproximativ 280.000 (-20%), insa ca valoare, piata ar urma sa stagneze la circa 280 de milioane de euro, evolutie generata de inflatie, dar si de echipamente mai eficiente energetic. Piata de sisteme bazate pe pompe de caldura din Romania va ajunge, ca volum, la circa 25.000 de unitati comercializate in 2023, dupa o crestere exponentiala fata de nivelul de unitati din 2020. In acest context general al pietei, Viessmann Romania a incheiat anul 2022 cu o cifra de afaceri de 42,5 milioane de euro, in crestere cu 3,5% fata de nivelul de 41,15 milioane de euro raportat in 2021. Gama noastra cuprinde tehnologii de ultima ora de incalzire si climatizare, ce stabilesc standardele in industrie. Acoperim toate domeniile: incalzire, racire, ventilatie, generare de energie si stocare a energiei. In acest sens, folosim o mare varietate de surse de energie: soare, vant, energie geotermala, electricitate, biomasa sau chiar petrol si gaze. Cea mai mare pondere in cifra de afaceri a companiei o au cazanele rezidentiale, ce genereaza peste 60% din vanzarile anuale, urmate de pompe de caldura rezidentiale, echipamente fotovoltaice, sisteme industriale, panouri solare si alte echipamente. In calitate de producator de solutii energetice si climatice, suntem constienti de responsabilitatea noastra: piata de incalzire ofera un potential imens de economisire a energiei si de inlocuire a combustibililor fosili cu energii regenerabile. Dorim sa profitam de aceasta oportunitate pentru a contribui in mod activ la formarea schimbarii in industria noastra. Ne consideram un furnizor de solutii pentru intregul spatiu de locuit - in interiorul si exteriorul cladirilor. O casa sanatoasa, un oras fara emisii, o planeta pe care merita sa traim: la Viessmann, tinem cont de aceste trei niveluri. Imbunatatim calitatea vietii in spatiile interioare asigurand furnizarea de apa calda si electricitate, un climat interior si o calitate a aerului optime. Prin extinderea retelelor locale de incalzire, a sistemelor de management al energiei si a solutiilor inovatoare, contribuim la reducerea emisiilor de CO2 in zonele metropolitane. Cu sisteme de incalzire care protejeaza mediul si resursele si prin dezvoltarea unor sisteme de incalzire si racire eficiente, care economisesc energie, aducem o contributie masurabila la revolutia energetica".
(opinie aparuta in revista Agenda Constructiilor, editia Martie-Aprilie 2023)
 

 
 
 
 
Grupul Viessmann este unul dintre liderii mondiali pe piata sistemelor de incalzire si climatizare. Pe plan local, compania a deschis o reprezentanta proprie la Brasov in anul 1998, devenind in scurt timp unul dintre cei mai importanti furnizori de pe piata echipamentelor termice din Romania si obtinand rezultate remarcabile de-a lungul anilor. Aceasta pozitie de top, pe plan local si international, a fost asigurata atat datorita experientei vaste in domeniul specializat, dobandita de-a lungul a aproape un secol de activitate, prin prisma politicilor de responsabilitate economica si ecologica implementate la nivel de grup, cat mai ales, datorita gamei complete de produse de care dispune. Practic, Viessmann ofera in domeniul instalatiilor termice si de climatizare solutii profesionale pentru orice tip de aplicatie si orice tip de combustibil.
Principiile de baza ale companiei, respectiv: inovatia, calitatea de varf, gama completa, eficienta, durabilitatea si increderea, detaliaza practic aportul semnificativ al produselor si serviciilor companiei Viessmann in toate tarile in care activeaza. Corporatia este implicata si in dezvoltarea pietei de sisteme de incalzire bazate pe resurse regenerabile, prin strategia de sustenabilitate pe care o aplica, precum si prin intermediul Academiei Viessmann, unde se ofera cursuri specializate anual pentru aproximativ 92.000 de persoane active in domeniu (arhitecti, instalatori, angajatii Viessmann). De asemenea, la Uzinele Viessmann din Allendorf (sediul central al Companiei Viessmann) a fost implementat programul de dezvoltare durabila „Eficienta Plus”, prin care s-a demonstrat ca obiectivele de sustenabilitate ale Uniunii Europene pot fi indeplinite cu succes, realizandu-se atat reducerea emisiilor de bioxid de carbon cu 30%, cat si a utilizarii combustibililor fosili cu 40%.
 
In ceea ce priveste sistemele de incalzire comercializate de Grupul Viessmann, acestea acopera intreg perimetrul energetic, avand puteri cuprinse intre 1,5 kW si 160.000 kW. Dintre acestea, se disting: cazane murale in condensatie cu puteri de la 1,9 kW la 150 kW; sisteme de cogenerare pe gaz de la 1,0 kWel pana la 401 kWel sau pe biogaz de la 6,0 kW pana la 549 kW. De asemenea, compania ofera sisteme de incalzire bazate pe resurse regenerabile, respectiv: sisteme solare cu colectori plati sau tuburi vidate; pompe de caldura de la 1,5 kW pana la 1.500 kW, precum si panouri fotovoltaice. Totodata, in gama de produse mai sunt incluse centrale care functioneaza cu gaz sau centrale termice in cogenerare, precum si componente destinate periferiei sistemului de incalzire sau sistemelor de automatizare si comunicare a datelor, radiatoare si circuite de incalzire. In plus, expertii Viessmann ofera atat servicii tehnice, precum si softuri de proiectare clientilor interesati.

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
Ubitech
Acvatot 2019
theda mar
quadratum
konsent
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
CDS
MAKITA
strabag nivel 1
noark
viarom
rigips
ERBASU CONSTRUCT
siniat
concelex
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
top 500
econet
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander