Agenda Constructiilor
Duminica, 23 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - VIESSMANN: Schimbare de generatie la conducere in anul centenar
VIESSMANN: Schimbare de generatie la conducere in anul centenar
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Cosmin Dincu 25 Apr 2018 07:26
Expertii corporatiei Viessmann au anuntat recent ca, in anul centenar 2017, vanzarile au crescut cu 5%, fiind consemnat un avans deosebit al celor efectuate in afara tarii de resedinta (Germania). Totodata, anul centenar a marcat si o schimbare de generatie prin cooptarea lui Max Viessmann in calitate de co-CEO, dupa cum se arata intr-un comunicat al companiei.
„Viessmann isi urmeaza strategia de digitalizare cu determinare si asiduitate; performanta in business, constatata in 2017, confera astfel afacerii de familie ce a celebrat 101 ani de activitate continua un impuls suplimentar pe calea de a deveni o afacere de familie a generatiei urmatoare. Furnizorul de solutii energetice si de climatizare a realizat in 2017 vanzari de 2,37 miliarde euro (+5%)”, se mai precizeaza in comunicat.
Insa, potrivit managementului grupului german, factorul decisiv al procesului de dezvoltare aflat in plina desfasurare in cadrul Viessmann il reprezinta planul pe termen lung de schimbare a generatiei. In ianuarie 2018, Max Viessmann a preluat pozitia de co-CEO in managementul operational al companiei, stand alaturi de tatal sau, prof. dr. Martin Viessmann, presedintele grupului si de ceilalti membri ai echipei de conducere (Joachim Jansen, co-CEO si dr. Ulrich Hülmann, CFO). „Tranzitia de la o generatie la alta ofera acestei afaceri de familie oportunitatea unica de a face un pas important inainte in ceea ce priveste dezvoltarea strategica si conceptuala. Vom face tot posibilul sa profitam de avantajele acestei oportunitati pentru a ne confrunta, in mod profitabil, cu provocarile impuse de digitalizare si de tranzitia energetica”, a declarat prof. dr. Martin Viessmann.
Cresterea substantiala a vanzarilor - principalul „motor” al schimbarii
Potrivit managerilor grupului, in anul centenar 2017 Viessmann a reusit sa raporteze rezultate de exceptie - si anume o cifra de afaceri de 2,37 miliarde euro (+5%), din care ponderea vanzarilor efectuate in afara granitelor Germaniei a ajuns la 55%. In acest sens, se subliniaza faptul ca afacerile de baza cu sisteme de incalzire ale corporatiei s-au dezvoltat cu precadere in Turcia, China si America de Nord, precum si in Europa de Est (unde majorarea a fost de cel putin +10%). Germania ramane totusi principala piata a Viessmann, livrarile majorandu-se cu +4% si depasind, astfel, media din industrie. Totodata, pe pietele de baza pentru companie, au fost amintite rezultatele foarte bune ale subsidiarelor din Italia si Franta. In alta ordine de idei, grupele de produse la care s-au semnalat cele mai mari rate de crestere includ pompele de caldura cu eficienta energetica sporita (+17%) si unitatile pe baza de gaz natural, instalate la nivelul zidariei (+9%). Perspectivele sunt foarte bune, insa, pentru dispozitivul inovator de incalzire pe baza de celule Vitovalor, anul trecut peste 1.000 de asemenea sisteme (ce permit utilizatorilor sa genereze in mod independent energie termica si electricitate) fiind instalate numai in Germania. Specialistii Viessmann se asteapta la o dublare a livrarilor in 2018, cand vor fi comercializate cel putin 2.000 de dispozitive, iar in acest sens o noua linie de productie se afla in curs de instalare la sediul central din Allendorf, pentru a face fata cererii in crestere. Un alt aspect demn de subliniat este majorarea numarului de angajati, la 12.100 de persoane, din care 500 de practicanti debutanti si studenti, din care aproape toti raman sa lucreze la Viessmann in continuare.
„Cu inca o crestere de aproape 7% a vanzarilor in primul trimestru a.c., anul fiscal in curs inseamna pentru noi un start promitator, inclusiv daca luam in considerare baza de comparare extrem de solida din 2017. Astfel, analizand si perspectivele pozitive din industrie, suntem optimisti si consideram ca vom reusi sa ne continuam cresterea cu succes a afacerilor si in 2018”, a concluzionat prof. dr. Martin Viessmann. Pe termen mediu, dupa cum afirma conducerea corporatiei, este necesara o schimbare de paradigma: timp de un secol, Viessmann s-a ocupat de incalzire, dar de acum inainte responsabilitatea este mai mare, pentru ca se urmareste crearea unor spatii confortabile de locuit - si nu numai - pentru generatiile urmatoare.
***
Grupul Viessmann este unul dintre liderii internationali in productia sistemelor de incalzire. Compania a fost infiintata in Germania, in anul 1917, de catre Johann Viessmann si este condusa, in prezent, de prof. dr. Martin Viessmann, nepotul fondatorului. Cifra de afaceri a companiei a depasit 2,37 miliarde euro in 2017, cu peste 12.100 de angajati. In Romania, grupul este prezent din anul 1998, cu o reprezentanta proprie ce lucreaza, actualmente, cu 62 de angajati. Cele mai recente date consemnate la Ministerul Finantelor Publice atesta faptul ca Viessmann Romania (din Ghimbav, judetul Brasov) a incheiat anul financiar 2016 in conditii de profitabilitate, cu o cifra neta de afaceri care a depasit 121,5 milioane de lei. Pentru informatii suplimentare, www.viessmann.com
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
noark
Ubitech
strabag nivel 1
rigips
CONCEPT STRUCTURE
viarom
siniat
MAKITA
concelex
konsent
BogArt
ness project
quadratum
leviatan
theda mar
Acvatot 2019
CDS
EDIT-Structural

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander