Agenda Constructiilor
Duminica, 23 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - VIESSMANN anunta cresterea cu 19% afacerilor din 2022, la aniversarea a 105 ani
VIESSMANN anunta cresterea cu 19% afacerilor din 2022, la aniversarea a 105 ani
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Stelian DINCA 22 Feb 2023 12:09
Grupul Viessmann isi continua cresterea de business in anul fiscal 2022, compania de familie aniversand si 105 ani de activitate. Viessmann si-a crescut veniturile totale la 4 miliarde euro, insemnand 19% fata de 3,4 miliarde euro inregistrati in anul precedent. Numarul total de angajati a crescut de la 13.000 in anul precedent la un total de 14.500. Evolutiile pozitive au demonstrat eficienta strategiei Grupului Viessmann, pe zona de solutii climatice durabile, refrigerare, investitii strategice in companii medii, dezvoltari real estate in zona sustenabila, investitii in companii noi din zona tehnologiei si responsabilitate sociala.
„Anul 2022 reprezinta o piatra de hotar importanta in istoria companiei noastre, deoarece am demonstrat inca o data ceea ce reprezinta Viessmann. In orice provocare, vedem si o oportunitate pentru schimbare si dezvoltare. Toata experienta adunata in peste un secol de activitate este, iata pusa acum in slujba viitorului, mai bine ca oricand. Din punct de vedere strategic, ne vom concentra pe accelerarea tranzitiei energetice a cladirilor, cu rezultate concrete in lupta impotriva schimbarilor climatice”, declara Prof. Dr. Martin Viessmann, Presedintele Consiliului de Administratie al Grupului Viessmann.
„Aniversand 105 ani de activitate, ne-am asumat si responsabilitati suplimentare, infruntand crizele si provocarile momentului. In calitate de facilitatori in tranzitia catre solutiile energetice independente, am reusit sa ne extindem solutiile tehnice regenerabile si ecologice si sa ne extindem la nivel global in zona de generatori de ecosisteme. In plus, pe langa responsabilitatea pentru cei care sunt parte in familia mondiala Viessmann, ne-am extins si responsabilitatea sociala fata de cei care sufera cel mai mult de pe urma razboiului teribil din Ucraina. Intr-un an fara precedent, am avut constant provocari si ne-am urmat si scopul de a contribui la spatiile de locuit ale generatiilor viitoare”, declara Max Viessmann (foto), CEO al Grupului Viessmann.
 
In Romania, Grupul Viessmann este prezent inca din 1998
Ascensiunea companiei este sustinuta de redefinirea stilului de viata al oamenilor si inclinarea acestora catre utilizarea energie regenerabile si durabila, inclusiv in Romania.
Prin urmare, procesul de inlocuire a sistemelor vechi si ineficiente de incalzire a inceput, iar Viessmann este unul dintre liderii de pe piata care ofera variante eficiente, bazate pe solutii de incalzire regenerabile, cum ar fi pompele de caldura. Pe langa acestea, Viessmann are o gama variata de produse in portofoliu, care includ centrale termice, boilere, termostate, sisteme solare si aparate de aer conditionat.
„Anul acesta sarbatorim 25 de ani de activitate, in care am pus in slujba clientilor cele mai inovatoare si eficiente solutii. Ne-am asumat aceasta misiune, dovada fiind faptul ca suntem unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de profil. Ne pastram pozitia si implementam noi solutii si tehnologii in pas cu constrangerile energetice, cum ar fi pompele de caldura sau panourile solare. Confortul din caselor romanilor, dar si promovarea unor solutii prietenoase cu mediul raman prioritatile Viessmann, in acord cu misiunea globala a grupului.”, declara Olimpiu Achim, director general Viessmann Romania.
Compania a dezvoltat in Romania o retea de peste 1000 de parteneri autorizati cu care acopera intreg teritoriul tarii. Fie ca vorbim de instalarea, inlocuirea, intretinere sistemului termic sau servicii post-vanzare, specialistii Viessmann sunt la dispozitia clientilor.
 
Viessmann Climate Solutions se transforma intr-un furnizor lider de solutii integrate prietenoase cu mediul
Cea mai mare zona de afaceri din cadrul grupului Viessmann si-a continuat dezvoltarea prin furnizarea de solutii integrate climatice. Cresterea Viessmann Climate Solutions a fost accelerata in special de cererea mare pentru solutii climatice durabile, bazate pe energii regenerabile. Acestea includ pompe de caldura cu agenti frigorifici naturali, biomasa, solar termic, stocare electrica, gaze verzi si combustibili verzi lichizi, precum si solutii de purificare a aerului si servicii digitale.
In mai 2022, Viessmann a anuntat ca va investi 1 miliard de euro in extinderea solutiilor ecologice, cu grija pentru mediu. In consecinta, pe zona de business, compania si-a extins capacitatile de productie a pompelor de caldura si aproape a dublat numarul de angajati in acest domeniu. Alte componente centrale ale ofensivei de solutii ecologice a companie includ lansarea noii generatii de pompe de caldura Vitocal-150-A/-250-A, dezvoltarea unei unitati interne de stocare a bateriei VitoCharge si inceperea constructiei unei noi facilitati de productie a pompelor de caldura in Polonia.
 
Fundatia Viessmann: responsabilitatea sociala stabilitate puternica in vremuri tulburi
In 2022, compania Viessmann si-a demonstrat inca o data pozitia si continua sa isi asume responsabilitatea sociala pentru scopurile sale: crearea de spatii de locuit si concentrarea pe generatiilor viitoare.
Viessmann a lansat proiectul Climate Neutral Waldeck-Frankenberg in zona de locuinte. Impreuna cu peste 125 de parteneri din regiune, Viessmann urmareste obiectivul clar de a atinge neutralitatea climatica pentru districtul Waldeck-Frankenberg pana in 2035 si de a proteja regiunea in mod durabil. De asemenea, Viessmann a donat 500.000 de euro Centrului German de Cercetare a Cancerului.
Concentrandu-se asupra generatiilor viitoare, in urma razboiului impotriva Ucrainei, Viessmann a donat 5 milioane de euro persoanelor care aveau nevoie urgenta de ajutor in timpul iernii. Mai mult de jumatate din fonduri au fost alocate pentru proiecte care sprijina copiii si familiile din Ucraina, inclusiv donatii catre cele trei organizatii majore Aktion Deutschland Hilft, Unicef si Salvati Copiii.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
konsent
siniat
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
CDS
noark
Acvatot 2019
BogArt
concelex
MAKITA
leviatan
ness project
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
viarom
EDIT-Structural
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
econet
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander