Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATA


WELDE ROMANIA SRL

WELDE ROMANIA SRL

Adresa: Bucharest Logistik Parc, Hala F1, Autostrada A1, KM 13, Dragomiresti Deal, Judet Ilfov
Telefon: 0744-340.792 , 0752-300.051
Fax: 021-318.84.80(96)
Mobil: 0744-651.561
E-mail: office@welderomania.ro
Web site: www.welderomania.ro
Domenii: Sisteme de cofraje | Finisaje, compartimentari & plafoane
Descriere activitate
Oferim TEGO WELDE, TEGO China, OSB3, PFL WELDE, HDF(MDF), PAL melaminat, placaj WELDE, placaj antiderapant.
 
Prezentare companie/institutie
WELDE: Investitie in extinderea capacitatii de productie
 
Conducerea companiei Welde Romania, membra a grupului austriac Welde - unul dintre principalii competitori specializati in productia si comercializarea placajelor tego si altor placi din lemn pentru constructii, mobila si industria auto - este de parere ca economia tarii noastre se va inscrie pe un trend ascendent sustenabil probabil din anul 2015, inclusiv potentialul urias al economiei locale urmand a accelera aceasta revenire. La nivel national, firma comercializeaza o gama diversa de produ-se, in principal catre societatile de constructii, producatorii de mobila si usi, de caroserii auto, ambalaje, matrite, catre atelierele de arhitectura etc. Grupul Welde detine in Romania si o unitate de productie a furnirului la Cernavoda, unde recent s-au demarat lucrarile pentru o noua investitie in vederea maririi capacitatii de productie. Produsele livrate de grup in Romania sunt realizate la fabricile de PFL si placaj din Bulgaria, la Trojan.
 
Cristian Mihaes (39 de ani)
Functia/Firma: director, Welde Romania;
Experienta profesionala: 15 ani pe piata placilor din lemn.
 
- Intampinati dificultati legate de insolventele unor parteneri?
- Avem, din pacate, foarte putine parghii legislative practice si mai ales imediate impotriva neseriozitatii de conjunctura. Din acest motiv, preferam sa nu livram in anumite situatii decat sa riscam inutil; de la inceputul crizei, performanta nu o mai definim prioritar prin volumele realizate, ci dorim sa punem accent pe profitabilitatea afacerii. Anul 2009, atunci cand criza a lovit «sub centura», ne-a convins ca parteneriatul cu Euler Hermes, unul dintre cei mai activi asiguratori de creante comerciale din Romania, a fost o alegere inteleapta. De asemenea, masurile luate ulterior au avut ca rezultat diminuarea numarului clientilor incerti. In conditiile crizei politice de anul trecut si a situatiei economice actuale din Romania si din Uniunea Europeana, preferam reducerea riscului neincasarii chiar cu pretul unei usoare scaderi sub tintele stabilite pentru acest an.
- Cum estimati ca va evolua situatia financiara a companiei in acest context?
- In primul semestru din 2013 am consemnat o scadere usoara a cererii, pe fondul lipsei proiectelor de anvergura, fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar pentru intregul an estimam o stabilizare la nivelul de 6 milioane de euro. In acest an am facut si cateva investitii, in achizitia unei masini performante de debitat in formate fixe si a unui sistem de depozitare. Avem in plan, pentru 2014, continuarea acestor investitii, in vederea asigurarii unui pachet complet de servicii profesionale. Suntem adeptii pasilor marunti in aceasta privinta si atenti la mentinerea costurilor in limitele planificate.
- Ce pondere au produsele pentru constructii in cifra de afaceri a companiei?
- Importam din China placaj tego pentru cofraje si asiguram o calitate buna la un pret competitiv, insa produsele de baza sunt cele realizate in fabrica Welde, respectiv placajul cu o rata de utilizare mare pentru care avem un feedback pozitiv de pe piata, de mai multi ani. De asemenea, avem in oferta placi de cofrare in trei straturi Pfeifer si, din acest an, am inclus si placajul tego de mesteacan, in formate fixe, pentru panouri metalice de cofrare. La acestea se adauga grinzile de cofrare Pfeifer H20, popii metalici vopsiti sau galvanizati si schela, fabricate in Italia. Astfel, produsele destinate sectorului de constructii au o pondere de circa 30% din cifra de afaceri. Livram prompt produsele noastre in toata tara, atat direct utilizatorilor finali, cat si partenerilor distribuitori, inclusiv retelelor de bricolaj Ambient, Dedeman si Bricostore.
(articol aparut in Agenda Constructiilor, editia iulie/august 2013 )

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
Acvatot 2019
BogArt
konsent
concelex
quadratum
siniat
SIGM
SSAB
ERBASU CONSTRUCT
rigips
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
noark
CDS
Ubitech
theda mar
leviatan
strabag nivel 1
ness project
viarom
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander