Agenda Constructiilor
Miercuri, 19 Iunie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATA


WEST GROUP ARCHITECTURE SRL

WEST GROUP ARCHITECTURE SRL

Adresa: Str. Barbu Delavrancea nr. 5, Parter, Ap. 2, Bucuresti, S1
Telefon: 021/315.00.02 , 021/315.00.03
Mobil: 0728-851.370
E-mail: office@wga.ro
Web site: www.wga.ro
Domenii: Arhitectura & design
Descriere activitate
Proiectare de arhitectura si urbanism, consultanta si design interior
Prezentare companie/institutie
WGA si-a propus o crestere de 4 ori a cifrei de afaceri, in acest an
 
 
 
 
 
 
Arh. Adrian Cristescu
Functia/Firma: presedinte, West Group Architecture;
Experienta profesionala: peste 40 de ani in domeniul arhitecturii.
 
Activitatea West Group Architecture (WGA), companie cu traditie pe piata de arhitectura si proiectare, traverseaza o perioada favorabila, avand in lucru mai multe proiecte rezidentiale si sportive. In acest context, arh. Adrian Cristescu, presedintele si fondatorul biroului de arhitectura, estimeaza ca cifra de afaceri a companiei va creste de patru ori in 2022, fata de nivelul din 2021, urmand a ajunge la 8 milioane de lei. Incepand cu anul 1996, WGA s-a implicat cu succes in diferite proiecte private si publice din Romania, printre cele mai importante obiective la care fost autor sau a colaborat ca arhitect, fiind cladirile de birouri Bucharest Business Park, Millennium Business Center, Buzesti-Tiriac, Global City Pipera, Buzesti-Premium Red, Bucharest Business Garden sau Hermes Business Campus, emblematice pentru infrastructura de afaceri a Capitalei. De asemenea, in portofoliul WGA se regasesc si importante investitii rezidentiale si de agrement, cum sunt complexul Silver Mountain Resort sau Clubul "La Stejarii". WGA este specializata in asigurarea unui spectru variat de servicii din domeniul arhitecturii.
 
- Cum evolueaza activitatea biroului in aceasta perioada si ce estimari aveti privind businessul, in 2022?
- In acest moment, lucram la cateva proiecte pentru zona rezidentiala si in domeniul cladirilor pentru sport. Acestea sunt in diferite etape, de la faze preliminare de avizare - PUZ, studii initiale si in curs de avizare, pana la lucrari finale de executie. Avem un portofoliu de proiecte ce ne poate asigura o crestere importanta in acest an. Daca in 2021 biroul a functionat in parametrii stabiliti la inceputul anului, si am realizat o cifra de afaceri de doua milioane de lei, pentru 2022 ne gandim la un business de 8 milioane de lei.
- Ce impact au majorarile de preturi asupra proiectelor la care lucrati?
- Evident, modificarea preturilor influenteaza substantial piata constructiilor. Cu toate acestea, strategia noastra de a dezvolta proiecte cu durata lunga de implementare ne-a ferit de variatiile bruste ale pietei.
- Cum vedeti dezvoltarea de cladiri nZEB? Vi se solicita astfel de proiecte?
- Desi standardele nZEB ar trebui sa fie implementate, dezvoltatorii par a fi prea putin preocupati de aceasta problema. Probabil ca o presiune administrativa autentica ar schimba situatia. Cat despre noi, ne preocupa cunoasterea problemelor si a solutiilor posibile.
- Cum v-ati adaptat noilor tendinte de digitalizare?
- Dezvoltam activitatea de consultanta profesionala pentru definitivarea programelor pentru proiecte. Dezvoltam tehnologii de lucru 3D si VR pentru a intelege si propune proiecte. Evident, digitalizarea conduce la o productivitate marita. Stim asta de la infiintarea firmei, din anul 1996. Proiectarea 3D integrata aduce o calitate mult mai mare a proiectelor si la o viteza de proiectare remarcabila. Asimilarea procedurilor BIM de catre toti "jucatorii"- proiectanti, antreprenori, reprezentanti ai clientului (dezvoltatori) - desi complicata, ar conduce la cresterea considerabila a eficientei.
 
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Martie/Aprilie 2022)

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
quadratum
ness project
CONCEPT STRUCTURE
viarom
ERBASU CONSTRUCT
konsent
siniat
theda mar
Ubitech
strabag nivel 1
concelex
leviatan
EDIT-Structural
noark
rigips
CDS
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander