Agenda Constructiilor
Miercuri, 12 August 2020
Home - Stiri - Info-Santiere - Asociatia Daruieste Viata construieste un spital modular pentru tratarea Covid-19
Asociatia Daruieste Viata construieste un spital modular pentru tratarea Covid-19
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 03 Apr 2020 14:21
Asociatia „Daruieste Viata” a anuntat ca incepe constructia unui spital modular pentru pacientii cu Covid-19, care va fi amplasat in curtea Spitalului Elias Bucuresti, in baza acordului dat de conducerea unitatii medicale. Acesta va fi gata in patru saptamani, iar dotarea si functionarea lui vor intra in sarcina Spitalului Elias si a Ministerului Sanatatii, informeaza Asociatia, care face apel la companii si la donatorii din tara si din strainatate sa se alature proiectului.
"Situatia din sistemul medical romanesc, aflat la limita avariei, modul de evolutie si de manifestare a bolii, precum si experienta altor state arata ca Romania are nevoie sa creasca urgent numarul de paturi pentru a putea trata bolnavii de Covid-19. Felul in care au procedat si alte tari, precum China, Spania, Franta, SUA, ne arata ca ridicarea de spitale modulare poate sa compenseze capacitatile reduse ale sistemului medical romanesc, in conditiile in care Covid-19 inseamna multiplicare exponentiala si nevoia de a trata multi pacienti, in acelasi timp, pe o perioada lunga de timp. Solutia pe care o propune «Daruieste Viata» este constructia unui spital modular, pentru care a dezvoltat deja planul, impreuna cu partenerii Tesseract, IMSAT si Linde", se arata intr-un comunicat al Asociatiei.
Spitalul va avea 50 de paturi si va trata cazurile grave.
"Romania are avantajul de a fi cu cateva saptamani in urma celorlalte state, insa nu va evita varful epidemiei pe care-l vedem in Italia si Spania. Atunci, mii de cazuri vor invada spitalele din Romania, deja supra-aglomerate si incapabile sa-si protejeze pacientii din cauza infectiilor si lipsei de aparatura medicala. Este esential ca acest timp sa fie folosit pentru a actiona in sensul in care au nevoie pacientii si medicii", a precizat Carmen Uscatu, fondator „Daruieste Viata”.
Organizatia a transmis o propunere in acest sens si premierului Ludovic Orban, in data de 25 martie, in speranta ca modelul va fi replicat si in Moldova si Transilvania.
"«Daruieste Viata» asteapta raspunsul din partea Executivului si spera ca acesta va fi pozitiv, avand in vedere ca pune la dispozitia statului roman atat proiectul realizat de specialisti, cat si expertiza sa si o parte din materiale", se arata in comunicat.
Pana in prezent, asociatia a trimis echipamente de protectie si echipamente si aparatura medicala (inclusiv trei ventilatoare mecanice invazive) catre 16 unitati spitalicesti din Timisoara, Craiova, Bucuresti, Petrosani, Brasov, Falticeni.
In sprijinul campaniilor Daruieste Viata se pot face donatii prin SMS, 2 euro la 8826, si pe www.daruiesteviata.ro
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
allbimVideoConfAC-iulCOVID-19AUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
hilti
rigips
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
AHK 2018
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere