Agenda Constructiilor
Sambata, 08 Mai 2021
 
Home - Stiri - Info-Santiere - BRASOV: Noua sala de sport de langa Metrom, realizata in proportie de 40%
BRASOV: Noua sala de sport de langa Metrom, realizata in proportie de 40%
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 27 Mar 2020 14:54
Primarul George Scripcaru a verificat stadiul lucrarilor de construire a salii de sport de langa stadionul Metrom. Sala este o constructie multifunctionala si care poate fi omologata pentru mai multe sporturi de echipa si individuale, inclusiv la nivel de seniori, de exemplu: handbal, baschet, volei, tenis.
,,Chiar daca, in aceasta perioada, principala preocupare ramane lupta impotriva raspandirii coronavirusului, acolo unde este posibil, lucrarile continua. Astazi am efectuat o verificare a stadiului lucrarilor de construire a salii de sport de la Metrom si sper ca, pana la sfarsitul acestui an, brasovenii vor avea o noua sala de sport, care va putea gazdui competitii de nivel national, inclusiv pentru seniori. Este o investitie de care Brasovul avea nevoie si se incadreaza in programul nostru de modernizare si extindere a infrastructurii sportive pentru a dezvolta practicarea sportului de masa. Si stadionul Metrom va fi modernizat, asteptam raspunsul Companiei Nationale de Investitii pentru amenajarea Complexului sportiv Metrom, care va cuprinde un teren sintetic de fotbal, un teren multifunctional si tribuna”, a declarat primarul George Scripcaru.
Pana in acest moment s-au executat peste 40% din lucrari, termenul de finalizare al acestora fiind sfarsitul anului 2020.
„Lucrarile de executie se deruleaza conform graficului, suntem intr-un stadiu de aproximativ 40% finalizat, avem lucrari de rezistenta si de instalatii in derulare, si speram ca acum, odata cu imbunatatirea vremii, sa acceleram ritmul de executie“, a spus Teofil Galateanu, diriginte de santier din partea beneficiarului.
Lucrari executate:
- fundatii si infrastructura extindere (partea din fata si cea din spate), sapaturi mecanizate si manuale, montaj armatura, cofrare, turnare beton, instalatii sanitare si de canalizare, retele exterioare, termoizolatii, umpluturi si turnare beton sub placa de la cota 0, stalpi din beton extindere, grinzi si placa din beton armat - extindere, montaj structura metalica extindere pe verticala (partial), consolidarea grinzilor (montaj armatura, montaj tije metalice, torcretare), armare si cofrare stalpi sala de sport (partial), pereti din zidarie de caramida.
„In urmatoarea etapa vom finaliza stalpii de la etaj, turnarea betonului, pentru a putea pregati montarea structurilor metalice, fermelor, care vor fi baza invelitorii. Ne propunem ca in maxim 9 luni sa finalizam acest proiect, daca si vremea ne va ajuta, pentru ca avem toate materialele necesare si tot suportul din partea beneficiarului“, a declarat Marius Aron, reprezentant Aeon Building, constructorul lucrarii.
Sala de sport Metrom va cuprinde, pe langa suprafata de joc: 3 gradene cu 138 de locuri pentru public, 51 de locuri pentru oficiali si sportivi. La parter vor fi amenajate: 4 vestiare sportivi (inclusiv bai, toalete), 4 vestiare antrenori, 1 vestiar arbitri, birou oficial, foaier cu cafeteria, sala sedinte, depozit materiale sportive, 1 vestiar personal, 2 grupuri sanitare public, garaj, centrala termica; la etaj: sala de mese + anexa, 2 grupuri sanitare public, 4 birouri, magazie.
Valoarea investitiei este de 8.105.465,12 lei (inclusiv TVA). Lucrarile sunt executate de AEON Building SRL, iar proiectant general este Danina Star.
In paralel, Directia Administrare Infrastructura Sportiva continua demersurile pentru implementarea celorlalte proiecte din lista de investitii prevazuta in bugetul anului 2020.
Referitor la aceste proiecte de investitii, primarul a declarat: ,,In sedinta Consiliului local de maine voi propune domnilor consilieri aprobarea pentru alte doua proiecte majore pentru sportul brasovean in valoare de aproape 100 de milioane de lei. Este vorba de construirea unui complex sportiv la stadionul Carpati, lana Liceul Sportiv, care va contine un teren sintetic de fotbal si o pista de alergare, cu 8 culoare, in jurul terenului de fotbal, astfel incat sa putem avea competitii de atletism, dar si o baza de pregatire pentru elevii de la Liceul Sportiv,si o sala de sport multifunctionala, pe modelul celei de la Metrom, care va pute fi utilizata si de elevii de la acelasi liceu. In parcul Tractorul vom construi un mini-complex sportiv, cu un patinoar de antrenament, necesar pentru a putea organiza competitii de nivel international si olimpic, precum si un bazin pentru competitiile de polo si pentru cele de natatie pe distanta scurta”.
Investitii infrastructura sportiva:
Baza sportiva Stadionul Carpati
Va cuprinde: teren de fotbal sintetic (proiect finantat de Federatia Romana de Fotbal), pista de tartan, cu 8 culoare, in jurul terenului de fotbal, tribuna de 500 de locuri, sala de sport multifunctionala.
Valoare totala - 39.463.034,58 lei, inclusiv TVA, din care 34.322.401,90 lei Constructii+Montaj. Studiul de fezabilitate este propus spre aprobare Consiliului Local, in sedinta din data de 27 martie. S-a obtinut autorizatia de demolare tribuna si anexe, urmeaza procedura de atribuire a contractului de executie lucrari de demolare.
Baza sportiva Tractorul
Proiectul presupune construirea unui patinoar de antrenament si a unui bazin de mici dimensiuni, pentru polo si competitii de natatie pe distanta scurta.
Valoare totala - este de 57.954569,57 lei, inclusiv TVA, din care 39.993.430,79 lei Constructii+Montaj. Studiul de fezabilitate este propus spre aprobare Consiliului Local, in sedinta din data de 27 martie.
Alte lucrari importante de investitii cuprinse in buget pentru anul in 2020:
- inlocuire iluminat arena Sala Sporturilor;
- inlocuire iluminat arena Patinoar Olimpic.
Stadionul Tineretului
- a fost finalizata etapa de igienizare si curatenie;
- firma RIAL va demara lucrarile de reparatii la cladiri si tribune;
- s-a inceput reabilitarea suprafetei de iarba (terenul de joc);
- au fost demarate procedurile de incheiere contracte utilitati (energie electrica, gaz).
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKALLBIMgamma_2021VideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
hidroplasto
hilti
cv water 2021
ERBASU CONSTRUCT
rigips
strabag nivel 1
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere